Krantenkoppen

Oekraïne herdenkt tien jaar Euromaidan, de protesten die pro-Europese koers inluidden (en later oorlog met Rusland)

In Oekraïne wordt herdacht hoe tien jaar geleden de pro-Europese protesten begonnen, die uiteindelijk zouden leiden tot de grootschalige inval van Rusland en de oorlog vandaag. De vreedzame volksopstand was het begin van een nieuw tijdperk voor Oekraïne, en Europa.

Meer krantenkoppen in België

Marktplein Ternat wordt hersteld na waterlek: “Vrieskou en verouderde leidingen waren boosdoener”
VRT NWS
VRT NWS

Marktplein Ternat wordt hersteld na waterlek: “Vrieskou en verouderde leidingen waren boosdoener”

In Ternat gaan arbeiders het Marktplein herstellen. Door een breuk in de waterleiding kwam het water op het Marktplein zondagavond omhoog. Dat zorgde voor een wegverzakking, die nu wordt hersteld. Door het waterlek zaten zo’n 15 gezinnen in het centrum van Ternat urenlang zonder kraantjeswater. De eerste vrieskou én een verouderde waterleiding hebben de problemen veroorzaakt.

Lees meer »
Landbouwer Stijn schenkt extra aandacht aan de bodem: “Eerst nadenken vooraleer ik op tractor spring”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Landbouwer Stijn schenkt extra aandacht aan de bodem: “Eerst nadenken vooraleer ik op tractor spring”

Vandaag, dinsdag 5 december, is het Wereldbodemdag, een hoogdag voor de Ledegemse landbouwer Stijn DeWulf die volop inzet op het beschermen van zijn bodem met duurzame initiatieven. “De bodem is de basis van alles. We moeten die ‘soigneren’. Als landbouwer is het belangrijk dat we goed nadenken vooraleer we op onze tractor springen”, aldus Stijn.
The post Landbouwer Stijn schenkt

Lees meer »
Magisch Sente sluit feestjaar 900 jaar Kuurne af
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Magisch Sente sluit feestjaar 900 jaar Kuurne af

Op vrijdagavond 22 december wordt het feestjaar van 900 jaar Kuurne afgesloten met een magisch evenement in Sente. In samenwerking met Shelter, de vereniging van Sente, wordt Sint-Katharina omgetoverd tot een betoverende plek met een indrukwekkend belevingsparcours.
The post Magisch Sente sluit feestjaar 900 jaar Kuurne af appeared first on KW.be.

Lees meer »
Helmut Lotti zet schouders onder nieuwe bobcampagne met eigen lied
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Helmut Lotti zet schouders onder nieuwe bobcampagne met eigen lied

De jaarlijkse bobwintercampagne pakt uit met Helmut Lotti als ambassadeur. Speciaal voor de 28e editie schreef de zanger het lied ‘Er hoeft maar één bob te zijn’. De campagne, die als slogan ‘Wie drinkt, rijdt niet’ meekreeg, werd vrijdag voorgesteld door Vias Institute, in aanwezigheid van federaal minister van Mobiliteit George Gilkinet (Ecolo), federaal minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden

Lees meer »
“Plots was het spekglad en lagen er overal kapotte wagens en brokstukken”: hoe hagelbui een kettingbotsing veroorzaakte op de A11
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

“Plots was het spekglad en lagen er overal kapotte wagens en brokstukken”: hoe hagelbui een kettingbotsing veroorzaakte op de A11

Dat er ‘slechts’ drie slachtoffers zijn gevallen en iedereen bij bewustzijn was, is voor iedereen een grote opluchting. Maar de materiële schade na de kettingbotsing op de A11 in Knokke-Heist is wel zéér groot. Tien wagens en twee vrachtwagens deelden in de brokken. “Ik begon te slingeren bij het afremmen en plots reden twee andere wagens me aan.”
The post

Lees meer »