Krantenkoppen

Onderzoek toont aan: Trump verhoogt negativiteit in politiek debat

De opkomst van Donald Trump heeft een duidelijke verslechtering veroorzaakt van het politieke discours in de Verenigde Staten. Dat blijkt uit een Zwitsers onderzoek.

Meer krantenkoppen in België

De Sint neemt ieder jaar niet alleen snoep mee, maar ook een politieke rel. Wordt het sinterklaasfeest ooit weer gezellig?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

De Sint neemt ieder jaar niet alleen snoep mee, maar ook een politieke rel. Wordt het sinterklaasfeest ooit weer gezellig?

Queen Nikkolah was genoeg om het debat over Sinterklaas weer in lichterlaaie te zetten. Waarom lopen de gemoederen over een kinderfeest zo hoog op en hoe kunnen we het weer plezant maken? Hugo Matthysen, de ‘godfather’ van de legendarische VRT-reeks ‘Dag Sinterklaas’, en filosoof Patrick Loobuyck (UA) denken na over oplossingen. “Als zij zo graag een ‘echte’ Zwarte Piet willen,

Lees meer »
Nieuw politiek initiatief team8680 gelanceerd in Koekelare
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Nieuw politiek initiatief team8680 gelanceerd in Koekelare

Team8680 wordt boven de doopvont gehouden. Daarin bundelen bestaande Koekelaarse partijen en politieke gezichten de krachten om Koekelare mee vorm te geven vanaf de komende legislatuur. Tom Pollentier, Henk Dejonghe en Jolien Lootens trekken schouder aan schouder naar de kiezer. “We trekken eensgezind en gezamenlijk naar de Koekelaarse kiezer”, klinkt het bij de nieuwe partij.
The post Nieuw politiek initiatief

Lees meer »
NMBS biedt voortaan gratis drinkwater aan in stations
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

NMBS biedt voortaan gratis drinkwater aan in stations

De NMBS heeft in zes stations watertappunten geïnstalleerd waar reizigers hun drinkbus gratis kunnen vullen met gefilterd kraantjeswater. Tegen eind volgend jaar zal de spoorwegmaatschappij die dienst in een honderdtal stations aanbieden, zo meldt ze vrijdag in een persbericht.

Lees meer »
“Opnieuw verdwijnt het kindergeld in de zakken van de Vlaamse regering”: Groen vraagt zich af waar 317 miljoen euro naartoe is
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Opnieuw verdwijnt het kindergeld in de zakken van de Vlaamse regering”: Groen vraagt zich af waar 317 miljoen euro naartoe is

De Vlaamse regering houdt 317 miljoen euro, bestemd om het kindergeld te bekostigen, achter. Dat zegt Groen, die de begrotingstabellen heeft uitgeplozen. “In plaats van het aan de gezinnen te geven, blijft het geld bij de regering plakken”, zegt covoorzitter Jeremie Vaneeckhout. Waaraan wordt het dan wel uitgegeven? En tot hoeveel euro’s lopen gezinnen zo mis?

Lees meer »
Zes maanden cel voor man die driemaal deur van ex vernielde
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Zes maanden cel voor man die driemaal deur van ex vernielde

Een 34-jarige man uit Nieuwpoort heeft zes maanden cel gekregen omdat hij tot drie keer toe deuren vernielde in het appartement van zijn ex-vriendin. De enige reden die T.D. opgaf was het feit dat hij kwaad was op de vrouw. Hij moet ook 400 euro boete betalen.
The post Zes maanden cel voor man die driemaal deur van ex vernielde

Lees meer »
Sikudhani blikt terug op overwinning ‘The Voice Kids’: “Je kan alles doen zolang je in jezelf gelooft”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Sikudhani blikt terug op overwinning ‘The Voice Kids’: “Je kan alles doen zolang je in jezelf gelooft”

Na een spannende finale die overvloeide van talent, kent ‘The Voice Kids 2023′ zijn winnaar. Het is de 13-jarige Sikudhani uit Antwerpen – een onbetwiste favoriet uit team Pommelien – die de kroon binnensleept in het zevende seizoen. En dat is nog maar het begin voor de zangeres, want sinds middernacht kan je haar allereerste single: ‘Who You Are’, een

Lees meer »
Drie woon-zorgcentra Korian onder verhoogd toezicht: bedrijf wil alle onzekerheden wegnemen
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Drie woon-zorgcentra Korian onder verhoogd toezicht: bedrijf wil alle onzekerheden wegnemen

Het Departement Zorg heeft dinsdag drie extra woon-zorgcentra van de Groep Korian onder verhoogd toezicht geplaatst, zo meldde Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V). In een reactie daags nadien benadrukt Korian dat het kwalitatieve zorg blijft verzekeren, financieel gezond is en de communicatie met bewoners, werknemers en overheden voortzet. Het bedrijf wil alle onzekerheden wegnemen, klinkt de boodschap in

Lees meer »
Jeugdploeg van de Week: de GU13 van SK Torhout
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Jeugdploeg van de Week: de GU13 van SK Torhout

Het gaat prima met de GU13 van voetbalclub SK Torhout. Het beloftevolle team wint in zijn reeks bijna alles. In de competitie verloor het nog maar één keer en eind november mag de ploeg in de jeugdcup het in de achtste finales opnemen tegen KSV Loppem. Op de foto achteraan v.l.n.r. scheidsrechter Koen Logie, trainer
The post Jeugdploeg van de

Lees meer »
Geen opvolger voor stadsfestival Moods! komende zomer in Brugge
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Geen opvolger voor stadsfestival Moods! komende zomer in Brugge

Er komt in 2020 geen opvolger van het stadsfestival Moods! Cultuurschepen Nico Blontrock heeft negen culturele verenigingen gecontacteerd: niemand durft het aan om een muziekfestival te organiseren in de Brugse binnenstad.
The post Geen opvolger voor stadsfestival Moods! komende zomer in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »
Walter Grootaers geeft update over gezondheid en De Kreuners: “Ik hoop in 2024 of 2025 onze concerten te hervatten”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Walter Grootaers geeft update over gezondheid en De Kreuners: “Ik hoop in 2024 of 2025 onze concerten te hervatten”

Walter Grootaers (68) deelt op ‘Radio 2′ mee dat het intussen beter met hem gaat. In september heeft de zanger bekendgemaakt dat hij leverkanker heeft. Daardoor drukte ‘De Kreuners’ de pauzeknop in en laste ze hun geplande concert af. Gelukkig meldt hij dus nu dat het de goede kant op gaat: “De operatie is succesvol verlopen, en momenteel onderga ik

Lees meer »