Krantenkoppen

Ook Hamas-leider zegt dat akkoord over militaire pauze en gevangenenruil “dichtbij” is

Hamas zegt dat het "dicht bij het sluiten van een wapenstilstandsovereenkomst" staat in de Gazastrook. Dat heeft de leider van de terreurbeweging, Ismail Haniyeh, aangekondigd. Het zou gaan over een tijdelijke militaire pauze en een gevangenenruil.

Meer krantenkoppen in België

LIVE ISRAËL. Hamas en Israël verlengen wapenstilstand met minstens één dag
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE ISRAËL. Hamas en Israël verlengen wapenstilstand met minstens één dag

De gevechtspauze tussen terreurbeweging Hamas en Israël wordt met minstens een dag verlengd. Dat hebben de strijdende partijen bevestigd. Om 6 uur Belgische tijd zou het bestand aflopen, maar beide kampen hebben tot op het laatste moment onderhandeld. Twistpunt was de lijst met gijzelaars die Hamas zou vrijlaten. Israël was niet tevreden en waarschuwde een “veranderde” lijst te willen. “Anders

Lees meer »
Hulporganisaties
klagen Nederlandse staat aan voor “mogelijke medeverantwoordelijkheid voor bombardementen
in Gaza”
VRT NWS
VRT NWS

Hulporganisaties klagen Nederlandse staat aan voor “mogelijke medeverantwoordelijkheid voor bombardementen in Gaza”

In Nederland zijn vier mensenrechtenorganisaties een rechtszaak in kort geding gestart tegen de staat, omdat Nederland onderdelen van F-35’s naar Israël blijft exporteren. Ze vinden dat de staat op die manier meehelpt aan de schendingen van oorlogs- en mensenrechten in de Gazastrook. "Het is lastig om nu al te spreken over schendingen van het humanitair oorlogsrecht."

Lees meer »
Diamant voor Gabriël en Marie-Jeanne
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Diamant voor Gabriël en Marie-Jeanne

Gabriël Callewaert en Marie-Jeanne Van Gampelaere zijn naar aanleiding van hun zestigste huwelijksverjaardag ontvangen in het gemeentehuis. Gabriël werd in Roeselare geboren op 27 september 1938, Marie-Jeanne op 2 november 1941 in Dentergem. Ze leerden elkaar kennen tijdens een opendeurdag in de landbouwschool in Tielt, en later op de kermis. Ze trouwden in Dentergem op
The post Diamant voor Gabriël

Lees meer »
‘Generatie Dommer’ reageert: “Je kan iemand met een moeilijke achtergrond toch niet over dezelfde kam scheren als iemand die alle kansen heeft gekregen?”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

‘Generatie Dommer’ reageert: “Je kan iemand met een moeilijke achtergrond toch niet over dezelfde kam scheren als iemand die alle kansen heeft gekregen?”

Voor het eerst groeit een generatie jongeren op die “dommer” is dan haar ouders. Dat zegt toch professor-pedagoog Wouter Duyck. Ook de nieuwe PISA-resultaten waren nooit zó slecht, met een buis voor lezen, één voor wiskunde en één voor wetenschappen. Wat vinden de scholieren die ‘Generatie Dommer’ genoemd worden eigenlijk zelf van die stempel? Welke problemen zien zij? We laten

Lees meer »
Festival Kortrijk onthult programma voor 2024: vuurvogels, sirenen en muziektheater
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Festival Kortrijk onthult programma voor 2024: vuurvogels, sirenen en muziektheater

Wilde Westen lanceert een nieuwe editie van Festival Kortrijk, het jaarlijkse hoogtepunt voor liefhebbers van klassieke muziek. Van 21 tot 25 februari 2024 is stad Kortrijk weer de ultieme plek voor ontdekking, verrassing en verwondering. Dit jaar vindt het programma inhoudelijke inspiratie bij de Griekse mythes.
The post Festival Kortrijk onthult programma voor 2024: vuurvogels, sirenen en muziektheater appeared first

Lees meer »
Kampioenenhulde bij De Lustige Lijnvissers
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Kampioenenhulde bij De Lustige Lijnvissers

Bij De Lustige Lijnvissers werden de kampioenen van het afgelopen seizoen gehuldigd. Angelino Debruyne mag zich kampioen noemen. Hij wist maar liefst 54,985 kg vis naar boven te halen.
The post Kampioenenhulde bij De Lustige Lijnvissers appeared first on KW.be.

Lees meer »
Voorlopig nog geen plannen voor bouw van een hotel op mijnsite in Beringen
VRT NWS
VRT NWS

Voorlopig nog geen plannen voor bouw van een hotel op mijnsite in Beringen

Er zijn nog geen concrete plannen voor de bouw van een hotel op be-MINE, de vroegere mijnterreinen in Beringen. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat er een hotel zou komen in kolenwasserij 4, vlak bij de winkelboulevard, maar het bestuur van be-MINE wil dat hotel liever aan de kant van de avonturenberg. Er wordt momenteel gezocht naar investeerders voor het

Lees meer »
Hamas eist aanslag in Jeruzalem op waarbij 3 doden en 13 gewonden vielen
VRT NWS
VRT NWS

Hamas eist aanslag in Jeruzalem op waarbij 3 doden en 13 gewonden vielen

De Palestijnse terreurbeweging Hamas eist de verantwoordelijkheid op van een slag in Jeruzalem, in Israël. Daarbij zijn vanochtend drie mensen gedood. De Israëlische politie heeft bevestigd dat de twee aanvallers, broers uit Oost-Jeruzalem, zijn doodgeschoten. De aanslag gebeurde kort nadat Israël en Hamas hadden aangekondigd dat de gevechtspauze in Gaza met een dag verlengd wordt.

Lees meer »