Krantenkoppen

Oostendse slaat voormalige vriendin gebroken neus in wachtzaal huisdokter: zes maanden celstraf

Een 20-jarige vrouw uit Oostende heeft voor de Brugse rechtbank bij verstek zes maanden effectieve celstraf gekregen voor opzettelijke slagen en verwondingen aan een voormalige vriendin. De locatie voor de knokpartij was op zijn zachtst gezegd ongebruikelijk.

Op 15 december stapte S.K. de wachtzaal van een Oostendse huisartsenpraktijk binnen. Daar zag ze een voormalige vriendin zitten en dat werkte volgens procureur Emilie Lingier als een rode lap op een stier. “De beklaagde achtte het slachtoffer verantwoordelijk voor haar druggebruik”, verduidelijkte ze. “Ze werd meteen verbaal agressief en ging het slachtoffer vervolgens ook te lijf.”

Er waren vier omstaanders nodig om de razende vrouw van het slachtoffer te trekken. “Haar woede was buiten elke proportie”, aldus de procureur. Het slachtoffer hield aan de feiten een neusbreuk over en kreeg dinsdag van de rechter 1.000 euro schadevergoeding toegekend.

In haar verhoor legde S.K. de schuld bij het slachtoffer, maar op haar proces liet ze zich niet zien. (AFr)

The post Oostendse slaat voormalige vriendin gebroken neus in wachtzaal huisdokter: zes maanden celstraf is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

LIVE BELGIË-SCHOTLAND (vrijdag, 20.30u). Red Flames doen oproep om Den Dreef vol te krijgen voor cruciale Nations League-matchen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE BELGIË-SCHOTLAND (vrijdag, 20.30u). Red Flames doen oproep om Den Dreef vol te krijgen voor cruciale Nations League-matchen

De Red Flames staan voor een cruciaal tweeluik in de Nations League. Als ze beide wedstrijden – vrijdag 1 december thuis tegen Schotland en volgende week woensdag 5 december in Nederland – winnen, zijn ze zeker van groepswinst. Die groepswinst levert een ticket voor de Final Four op, waar dan weer twee tickets te verdienen zijn voor de Olympische Spelen

Lees meer »
KIJK. Rode Duivels aan het kanon: Lukaku trefzeker in Europa League, Batshuayi maakt eerredder in ongeziene afstraffing
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. Rode Duivels aan het kanon: Lukaku trefzeker in Europa League, Batshuayi maakt eerredder in ongeziene afstraffing

Romelu Lukaku en de Europa League, het blijft een uitstekende combinatie. De vorige speeldag zag hij zijn onwaarschijnlijk record van scoren in 14 opeenvolgende Europa League-wedstrijden sneuvelen. Tegen Servette pikte ‘Big Rom’ de draad terug op met een knappe goal. Zijn collega-spits bij de Rode Duivels, Michy Batshuayi, stond ook aan het kanon. Op de andere velden in Europa kregen

Lees meer »
Tijdelijke voetgangersbrug over Kanaal Bossuit-Kortrijk ter hoogte van Sluis 9
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Tijdelijke voetgangersbrug over Kanaal Bossuit-Kortrijk ter hoogte van Sluis 9

De Vlaamse Waterweg nv laat tijdens de week van 4 december een tijdelijke voetgangersbrug plaatsen over het Kanaal Bossuit-Kortrijk ter hoogte van Sluis 9. De tijdelijke brug maakt het mogelijk dat de trage weggebruikers tijdens de vernieuwing van de voetgangers- en fietsersbrug onder de spoorbrug in het voorjaar 2024 het kanaal kunnen blijven kruisen.
The post Tijdelijke voetgangersbrug over Kanaal

Lees meer »
Nieuwe zoekactie naar moordwapen in buurt woning vermoorde advocate Claudia Van Der Stichelen afgelopen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Nieuwe zoekactie naar moordwapen in buurt woning vermoorde advocate Claudia Van Der Stichelen afgelopen

Speurders onder leiding van Alain Remue van de Cel Vermiste Personen hebben deze ochtend een nieuwe zoekactie gedaan in de buurt van de woning van de vermoorde advocate Claudia Van Der Stichelen (58). Zij werd op zaterdag 28 oktober in Sint-Lievens-Houtem in koelen bloede voor haar woning vermoord met een nekschot. Net voor de middag werd de zoekactie beëindigd. Het

Lees meer »
Echtgenote van chef Oekraïense inlichtingendienst vergiftigd
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Echtgenote van chef Oekraïense inlichtingendienst vergiftigd

De echtgenote van het hoofd van de militaire inlichtingendienst van Oekraïne is vergiftigd. Dat hebben bronnen binnen de inlichtingendienst bevestigd aan de Oekraïense nieuwssite ‘Babel’. Marianna Boedanova heeft zware metalen in haar lichaam en ligt in het ziekenhuis. Ook enkele medewerkers van Kyril Boedanov blijken vergiftigingsverschijnselen te hebben, volgens bronnen van de Oekraïense krant ‘Oekrajinska Pravda’.

Lees meer »
Oliver Naesen moet inleveren na contractverlenging, maar: “Mijn loon staat nog heel ver van de realiteit van het gewone leven”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Oliver Naesen moet inleveren na contractverlenging, maar: “Mijn loon staat nog heel ver van de realiteit van het gewone leven”

Een nieuw contract. Check! Een tweede kindje begin februari. Check! Oliver Naesen is alive and kicking well, zelfs al voelt hij zich de veteraan in zijn eigen — herdoopte — wielerploeg Decathlon AG2R La Mondiale. En zelfs al zijn de gouden jaren voorbij en moet hij de komende twee jaar met loonsvermindering vrede nemen. “In de sport werken ze niet

Lees meer »
DE INSIDER. Een apart stoeltje voor je handtas, een hemels hapje en… een peperdure rekening: onze vrouw ging eten in Boury, het nieuwe beste restaurant van België
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

DE INSIDER. Een apart stoeltje voor je handtas, een hemels hapje en… een peperdure rekening: onze vrouw ging eten in Boury, het nieuwe beste restaurant van België

De nieuwe Gault&Millau-gids is voorgesteld, en dé grote winnaar is restaurant Boury in Roeselare. Het steeg naar 19/20 en wordt daarmee het nieuwe beste restaurant van Vlaanderen. Onze chef consument Lise Smout ging er al eten, en keek de ogen uit. “We werden echt wel verwend. Het hapje van bladerdeeg was het lekkerste wat ik ooit gegeten heb. Al was

Lees meer »