Krantenkoppen

Oplichting, drugsfeiten en moordplannen: dit zijn de meest gezochte vrouwen van Europa

De Europol-lijst van meest gezochte criminelen in Europa heeft een update gekregen. Het overgrote merendeel van de lijst bestaat uit mannen, maar er zijn ook vier vrouwen bij.

Meer krantenkoppen in België

Sterke toename in aantal klachten over uitvallende omvormers bij zonnepanelen
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Sterke toename in aantal klachten over uitvallende omvormers bij zonnepanelen

Netbeheerder Fluvius heeft dit jaar al 4.878 klachten ontvangen over uitvallende zonnepanelen. Dat zijn er nu al 1.887 of 63 procent meer dan in heel vorig jaar. Vooral de piek in juni 2023 valt op. Die maand ontving Fluvius maar liefst 1.470 klachten, ongeveer vier keer meer dan in juni 2022. Dat blijkt uit cijfers die cd&v-fractieleider Peter Van Rompuy heeft opgevraagd.

Lees meer »
Vanaf 1 april zorgcoördinator voor elke kwetsbare aanstaande moeder
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Vanaf 1 april zorgcoördinator voor elke kwetsbare aanstaande moeder

Minister Frank Vandenbroucke gaat 11,468 miljoen euro investeren om kwetsbare moeders tijdens en na hun zwangerschap beter op te sporen en te begeleiden. Daarvoor zal het RIZIV een perinataal zorgtraject uittekenen. Na screening krijgt elke kwetsbare moeder een zorgcoördinator toegewezen tijdens de cruciale eerste 1.001 dagen van een kind.

Lees meer »
Finland sluit ook laatste grensovergang met Rusland
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Finland sluit ook laatste grensovergang met Rusland

Finland sluit in de nacht van woensdag op donderdag ook zijn laatste grensovergang met Rusland voor reizigers. Deze blijft vervolgens twee weken dicht. De regering gaf eerder al opdracht tot de sluiting van de andere grensovergangen na een toestroom van immigranten uit derde landen vanuit Rusland.

Lees meer »
Nieuwe aardbeving met kracht van 6,6 schrikt Filipijnen opnieuw op
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Nieuwe aardbeving met kracht van 6,6 schrikt Filipijnen opnieuw op

Een nieuwe aardbeving met een kracht van 6,6 heeft het zuiden van de Filipijnen zondag opnieuw opgeschrikt. Dat meldt het United States Geological Survey. De beving werd om 18.36 uur lokale tijd (11.36 uur Belgische tijd) gemeten ten noordoosten van Bislig, op Mindanao. Zaterdag vond op dat eiland ook al een zware aardbeving plaats.

Lees meer »
Familie Buyse wint puzzelkampioenschap
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Familie Buyse wint puzzelkampioenschap

De jonge garde van JongeHelden bokste de familiedag van de Gezinsbond in elkaar: stoverij met frieten, gepaste muziek en het puzzelkampioenschap. Net als vorig jaar gingen Mieke Desplenter, Peter Buyse, Elisa Buyse en Bram Schepens met de overwinning lopen. Elisa is trots. “Als kind maakte ik al graag puzzels, maar het duurde tot corona tot
The post Familie Buyse wint

Lees meer »
Voorleesdag strijkt neer in brandweerkazerne
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Voorleesdag strijkt neer in brandweerkazerne

De Voorleesweek in Vlaanderen en Brussel is een jaarlijks initiatief van de vzw Iedereen Leest en benadrukt het belang van lezen en voorlezen. Basisschool Gravenbos pakte echter uit met een speciale Voorleesdag. Op tal van bekende locaties werd een verhaal voorgedragen. De Oostmolen, de brandweerkazerne, buitenschoolse kinderopvang, tegelwinkel Boudolf, het dienstencentrum, het stadhuis, de muziekschool,
The post Voorleesdag strijkt neer

Lees meer »
Alle gezinsuitbreidingen, scheidingen en nieuwe liefdes op een rij: hoe gaat het met de ‘Blind getrouwd’-kandidaten uit alle acht seizoenen?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Alle gezinsuitbreidingen, scheidingen en nieuwe liefdes op een rij: hoe gaat het met de ‘Blind getrouwd’-kandidaten uit alle acht seizoenen?

‘Blind getrouwd’ gaat inmiddels al acht seizoenen mee, maar is het dé succesformule om de ware liefde te vinden? Ondertussen zijn er al 33 koppels de revue gepasseerd, maar wie is er tot vandaag de dag nog gehuwd? En hoe zit het met de deelnemers die besloten elks hun eigen weg te kiezen? Zo is een kandidate uiteindelijk gehuwd met

Lees meer »
‘Hamas heeft enkel de rekening vereffend’
De Standaard
De Standaard

‘Hamas heeft enkel de rekening vereffend’

In Nabloes en het vluchtelingenkamp van Balata, op de door Israël bezette Westoever, krijgen teruggekeerde Palestijnse gevangenen een heldenonthaal. Israëlische razzia’s, armoede en uitzichtloosheid voedener de steun voor Hamas.

Lees meer »
Inloophuis ‘t Koeterke in Izegem steekt in het nieuw
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Inloophuis ‘t Koeterke in Izegem steekt in het nieuw

Het resultaat mag gezien worden: inloophuis ‘t Koeterke in de Wijngaardstraat oogt na een ingrijpende renovatie frisser dan ooit. Dankzij de Warmste Week kon dit gefinancierd worden. Meteen werd er ook een computerhoek toegevoegd. “Ideaal in het streven naar e-inclusie”, klinkt het.
The post Inloophuis ‘t Koeterke in Izegem steekt in het nieuw appeared first on KW.be.

Lees meer »