Krantenkoppen

Orban dreigt met blokkering Oekraïne-dossiers op Europese top

In een brief aan Charles Michel bekrachtigt de Hongaarse premier Viktor Orban zijn verzet tegen de Europese Oekraïne-strategie, die volgens hem gefaald heeft. Hij vindt het te vroeg om de toetredingsonderhandelingen met Kiev op te starten.

Meer krantenkoppen in België

‘Biden niet naar klimaattop Dubai’
De Standaard
De Standaard

‘Biden niet naar klimaattop Dubai’

De Amerikaanse president Joe Biden is niet aanwezig bij de klimaattop die donderdag van start gaat in Dubai. Dat heeft een medewerker van het Witte Huis die anoniem wil blijven aan The New York Times laten weten.

Lees meer »
“Ik wou graag kinderen, maar m’n carrière stond in de weg”: Anastacia is in het land voor ‘Night of the Proms’
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Ik wou graag kinderen, maar m’n carrière stond in de weg”: Anastacia is in het land voor ‘Night of the Proms’

Anastacia (55) staat dit weekend voor het eerst in lange tijd weer op het podium van ‘Night of the Proms’. Er is nog een andere reden waarom de Amerikaanse popster regelmatig in ons land in, namelijk onze eigenste popdiva Natalia. Anastacia komt vaak op bezoek bij haar hartsvriendin en haar dochtertje Bobbi-Loua, van wie Anastacia meter is. Showbits-reporter Jarne sprak

Lees meer »
Inbreker die verdacht wordt van reeks inbraken in cafés en restaurants op heterdaad betrapt in Kortrijk
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Inbreker die verdacht wordt van reeks inbraken in cafés en restaurants op heterdaad betrapt in Kortrijk

In de nacht van woensdag 22 op donderdag 23 november kon de politiezone Vlas een inbreker op heterdaad betrappen en oppakken toen hij even ervoor had willen inbreken in twee cafés en één restaurant in het centrum van Kortrijk.
The post Inbreker die verdacht wordt van reeks inbraken in cafés en restaurants op heterdaad betrapt in Kortrijk appeared first on

Lees meer »
Koning Charles uit zich als fan van K-pop: ‘BTS evenaart The Beatles’
De Standaard
De Standaard

Koning Charles uit zich als fan van K-pop: ‘BTS evenaart The Beatles’

Tijdens een staatsbanket in Londen ter ere van de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk-yeol, liet koning Charles zich positief uit over de Brits-Koreaanse relaties én over de Koreaanse cultuur. Hij vergeleek Squid game met James Bond en BTS met The Beatles. Daarna loofde hij de K-popband Blackpink, waarvan de leden ook aanwezig waren op het banket, voor hun inspanningen voor het

Lees meer »
Verraste Plasterk officieel aangesteld als nieuwe verkenner: “Verzoek van Wilders had ik helemaal niet zien aankomen”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Verraste Plasterk officieel aangesteld als nieuwe verkenner: “Verzoek van Wilders had ik helemaal niet zien aankomen”

De Nederlandse PvdA’er Ronald Plasterk weet ook niet precies waarom PVV-leider Geert Wilders hem gevraagd heeft als verkenner op te treden. “Ik had het helemaal niet zien aankomen”, zei hij dinsdag, tijdens zijn eerste persconferentie in zijn nieuwe rol. Wilders liet hem wel weten het “een interessante gedachte” te vinden als Plasterk het zou gaan doen, en dat hij niet

Lees meer »
Nieuwe 48-urenstaking bij spoor bevestigd
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Nieuwe 48-urenstaking bij spoor bevestigd

Er komt een nieuwe 48 urenstaking bij het spoor begin december. Twee van de drie vakbonden zetten de plannen door, zo heeft HR Rail, de juridische werkgever van het spoorpersoneel vrijdag bekendgemaakt. De staking, met alternatieve dienstregeling, zal starten op 5 december om 22.00 uur.

Lees meer »
Vanaf morgen om 7 uur gevechtspauze, eerste gijzelaars worden ‘s namiddags vrijgelaten
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Vanaf morgen om 7 uur gevechtspauze, eerste gijzelaars worden ‘s namiddags vrijgelaten

De pauze in de vijandelijkheden tussen het Israëlisch leger en Hamas begint vrijdagochtend om 7 uur lokale tijd (6 uur Belgische tijd). Dat zegt een woordvoerder van het Qatarese ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag. De Golfstaat bemiddelde mee. Om 16 uur lokale tijd zullen vervolgens 13 gijzelaars vrijgelaten worden. Ook de radicale Palestijnse organisatie Hamas heeft die timing bevestigd.

Lees meer »
‘Nederlanders weer op 1’: met dit programma won Geert Wilders de verkiezingen
De Standaard
De Standaard

‘Nederlanders weer op 1’: met dit programma won Geert Wilders de verkiezingen

Als PVV-leider Geert Wilders zegt ‘over zijn schaduw’ te willen stappen om tot een coalitie komen, dan zal hij zijn verkiezingsprogramma op enkele punten achter zich moeten laten. Want voor een nexit-referendum, minder islam, en een verwijzing van ‘alle klimaatmaatregelen naar de shredder’, staan weinig andere Nederlandse partijen te springen. Dit zijn de opmerkelijkste punten waarmee hij naar de kiezer

Lees meer »
L’Envie heeft ‘De beste wijnkaart van België!’ volgens Gault&Millau: “Werk van vele jaren”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

L’Envie heeft ‘De beste wijnkaart van België!’ volgens Gault&Millau: “Werk van vele jaren”

‘De beste wijnkaart van België!’ De nieuwe Gault&Millau werd deze week gepubliceerd en daarin vielen heel wat streekgenoten in de prijzen. Ook het Zwevegemse l’Envie kon rekenen op een niet onaardige score. Meer nog: ze kregen meteen ook het label van beste wijnkaart van het land. “We gaan nu wel niet naast onze schoenen beginnen lopen maar nog steeds keihard

Lees meer »