Krantenkoppen

Ouders sneller aansprakelijk als kinderen schade aanrichten

19:27 Een moderner aansprakelijkheidsrecht moet de regels uit de tijd van Napoleon eindelijk vervangen. De hervorming, waarover de Kamer zich nog buigt, wil ouders automatisch aansprakelijk stellen voor sch…

Meer krantenkoppen in België

Beelden tonen hoe gijzelaars in Rode Kruis-voertuigen naar Egypte worden gebracht
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Beelden tonen hoe gijzelaars in Rode Kruis-voertuigen naar Egypte worden gebracht

Hamas heeft vrijdagavond de eerste 24 gijzelaars vrijgelaten uit Gaza. Dat werd bevestigd door Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC), die hen in voertuigen aan de grensovergang in Rafah, Egypte hebben afgezet. In totaal gaat het om 13 Israëlische, tien Thaise en één Filipijnse gijzelaar. Beelden tonen hoe ze aan de grenspost worden toegejuicht door omstaanders.

Lees meer »
Waar komt “Black Friday” eigenlijk vandaan?
VRT NWS
VRT NWS

Waar komt “Black Friday” eigenlijk vandaan?

"Black Friday" is zo’n tien jaar geleden vanuit de VS overgewaaid naar Europa. Ondertussen is de koopjesdag ook bij ons een vaste waarde geworden. Op de dag na Thanksgiving kunnen shoppers fikse kortingen genieten. Al is de ene actie al voordeliger dan de andere. Maar waar komt de naam eigenlijk vandaan en waarom precies op deze dag?

Lees meer »
LIVE ISRAËL. Ondanks gevechtspauze toch twee Palestijnen gedood door Israëlisch leger, zegt Hamas: “Wilden naar het noorden gaan, tegen instructies in”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE ISRAËL. Ondanks gevechtspauze toch twee Palestijnen gedood door Israëlisch leger, zegt Hamas: “Wilden naar het noorden gaan, tegen instructies in”

Nu de gevechtspauze ingegaan is in de Gazastrook, keren duizenden ontheemde Palestijnen terug naar het noorden. De ontheemden hopen hun huizen en familieleden te controleren. Het Israëlisch leger waarschuwt echter dat de oorlog nog niet voorbij is: de noordelijke regio blijft een “gevaarlijke oorlogszone” en verplaatsingen zijn er verboden. Volgens Hamas zijn er vanochtend twee Palestijnen gedood bij confrontaties met

Lees meer »
LIVE PLAYERS CHAMPIONSHIP FINALS. Michael van Gerwen verdedigt z’n titel als ‘nummer 40’: hoe komt dat?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE PLAYERS CHAMPIONSHIP FINALS. Michael van Gerwen verdedigt z’n titel als ‘nummer 40’: hoe komt dat?

De Players Championship Finals, zeg maar de generale WK-repetitie, is dit weekend voor Dimitri Van den Berg en co een ultieme kans om hun vorm te testen. ‘Dancing Dimi’ is deze namiddag (om 16u20) in de eerste ronde in het Engelse Minehead al aan zet tegen de Welshman Jim Williams. Kim Huybrechts treft vanavond (rond 21u42) de Duitser Martin Schindler

Lees meer »
Plaatsing bankautomaat in Bissegem uitgesteld naar 2024
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Plaatsing bankautomaat in Bissegem uitgesteld naar 2024

Een jaar geleden kondigde Stad Kortrijk aan nog voor het einde van 2023 werk te maken van een nieuwe ‘bankneutraal automaat’ in Bissegem. De plaatsing en ingebruikname daarvan worden uitgesteld naar het voorjaar van 2024.
The post Plaatsing bankautomaat in Bissegem uitgesteld naar 2024 appeared first on KW.be.

Lees meer »
Vriend en mama van Isabel (28) spreken dezelfde taal niet, maar kunnen plots communiceren door haar jurkje: “Bedekt helemaal niks”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Vriend en mama van Isabel (28) spreken dezelfde taal niet, maar kunnen plots communiceren door haar jurkje: “Bedekt helemaal niks”

Vriendjes en moeders, het is niet altijd een geslaagde combinatie. Zeker niet als er ook nog een taalbarrière tussen hen in staat. Dat is het geval voor Isabel (28). De onderneemster vluchtte samen met haar mama weg uit Cuba toen ze pas zes was en is perfect tweetalig. De mama van Isabel is het Engels niet zo machtig, wat soms

Lees meer »
Huwelijk met gemeenschap van goederen biedt beste bescherming voor vrouwen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Huwelijk met gemeenschap van goederen biedt beste bescherming voor vrouwen

Als een wettelijk samenwonend koppel uit elkaar gaat, dan wordt vooral de economisch zwakkere partner daar de dupe van. Vaak is dat een vrouw. Hetzelfde geldt voor getrouwde koppels met scheiding van goederen. Dat blijkt uit een studie die staatssecretaris voor Gelijke Kansen Marie-Colline Leroy (Ecolo) dinsdag voorstelt. Het huwelijk met gemeenschap van goederen biedt de beste bescherming.

Lees meer »