Krantenkoppen

Parket vraagt één jaar met uitstel voor belangenvermenging burgemeester Moorslede Vergote

Het parket van West-Vlaanderen vraagt één jaar met uitstel, een boete en de verbeurdverklaring van 208.000 euro voor burgemeester van Moorslede, Ward Vergote. Hij moet zich verantwoorden voor belangenvermenging.

Straks meer

Het onderzoek tegen Ward Vergote startte na een artikel in De Krant Van West-Vlaanderen. Alles draait om een stuk grond dat de burgemeester kocht in oktober 2017. De lap landbouwgrond in de Millesteenstraat ging toen op een openbare verkoop voor 192.000 euro naar de burgemeester. De hoge prijs was toen al opmerkelijk, omdat een veel groter stuk grond voor ‘slechts’ 150.000 euro van eigenaar veranderde.

Achteraf kwam aan het licht dat de mogelijkheid bestond dat de landbouwgrond van bestemming zou wijzigen. Aanvankelijk alleen voor de uitbreiding van transportbedrijf Verstraete, maar uiteindelijk bleek dat de grond mogelijk algemeen ambachtelijke zone – industriegrond dus – zou kunnen worden. Het collegebesluit over die beslissing werd ondertekend door Ward Vergote. In 2019 verkochten burgemeester Vergote en zijn echtgenote de grond door, voor 400.000 euro. Op nog geen twee jaar tijd realiseerde hij dus een meerwaarde van meer dan 200.000 euro.

Belangenvermenging

Na de publicatie in De Krant Van West-Vlaanderen startte niet alleen het parket van West-Vlaanderen een opsporingsonderzoek op, ook Audit Vlaanderen werd belast met een doorlichting. Daaruit bleek in oktober vorig jaar al dat er één en ander niet koosjer was aan de verkoop. “De heer Vergote stelde in zijn hoedanigheid van burgemeester handelingen in een dossier waarin hij persoonlijke belangen had en waardoor hij zich blijkbaar in een staat van belangenvermenging plaatste”, schreven de auditeurs. Op de gemeenteraad vroeg de oppositie aan Vergote om een stap opzij te zetten, in afwachting van het onderzoek door het parket, maar daar wou de burgemeester niet op ingaan.

The post Parket vraagt één jaar met uitstel voor belangenvermenging burgemeester Moorslede Vergote is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Nu is het definitief: kerncentrales blijven langer open. Wat is er beslist? En wat kost het aan de schatkist?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Nu is het definitief: kerncentrales blijven langer open. Wat is er beslist? En wat kost het aan de schatkist?

Engie en de regeringstop zijn er definitief over uit wat nodig is om de kerncentrales tien jaar langer open te houden. Wat kwamen minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) en de uitbater precies overeen? En zal dit u en mij werkelijk niks extra kosten, zoals de minister beweert? Energie-expert Joannes Laveyne (UGent) legt uit. De gevreesde black-out in

Lees meer »
Oostends gangster betwist dat hij ex en nieuwe vriend wou vermoorden: “Die mensen hebben doodsangsten uitgestaan!”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Oostends gangster betwist dat hij ex en nieuwe vriend wou vermoorden: “Die mensen hebben doodsangsten uitgestaan!”

De 47 –jarige Lucien Annot uit Oostende vraagt een mildere straf van het hof van beroep. Hij kreeg tien jaar effectief voor dubbele poging tot moord. Hij bewerkte zijn ex met een rubberen hamer en schoot haar nieuwe vriend in de schouder met een jachtgeweer. “Hij wou haar niet doden, maar net beschermen!”
The post Oostends gangster betwist dat hij

Lees meer »
Na al officieel 2 jaar ‘de blonde van K3′ zijn, verklapt Julia haar ultieme hoogtepunt: “Dat was echt niet normaal”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Na al officieel 2 jaar ‘de blonde van K3′ zijn, verklapt Julia haar ultieme hoogtepunt: “Dat was echt niet normaal”

Van relaxen is bij Hanne, Marthe en Julia dit weekend geen sprake. Met de eerste ‘SingAlong Party’ vrijdagavond, plus alle ‘De Grote Sinterklaas Shows’ opgeteld staan ze maar liefst 5 keer in het grote Sportpaleis. Voor het eerst ziet de goed heilig man deze K3-formatie live aan het werk. De eerste Sint-show met Julia kon niet door gaan wegens corona

Lees meer »
Sushirestaurant Wu-Shi opvallende nieuwkomer in Gault&Millau-gids: “Dit komt als een absolute verrassing”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Sushirestaurant Wu-Shi opvallende nieuwkomer in Gault&Millau-gids: “Dit komt als een absolute verrassing”

Met een flinke 12 op 20 heeft sushirestaurant Wu-Shi uit Bredene een opgemerkte entree gemaakt in de nieuwe Gault&Millau-gids. Frank Wu en vriendin Lynn Bedert zijn begrijpelijk in de wolken met de erkenning. “We streven naar originaliteit en kwaliteit maar voorop blijft toch de toegankelijkheid van ons restaurant staan”, geeft Frank aan.
The post Sushirestaurant Wu-Shi opvallende nieuwkomer in Gault&Millau-gids:

Lees meer »

‘Als ze te veel zeuren, geef ik geel’

Kasper Meyers uit Ranst is een van de dappere zielen die scheidsrechter is. Hij is net vijftien geworden en fluit al vier jaar. ‘Ik heb rugby met de paplepel meegekregen, want mijn papa Alexander speelt ook’, zegt hij. ‘Ik speel zelf wedstrijden bij mijn club in Schilde. Maar als er bijvoorbeeld jeugdtornooien zijn, of als de U14 thuis speelt, fluit

Lees meer »
LIVE ISRAËL. Twee gegijzelden vrijgelaten uit Gaza – Onderhandelaars hopen bestand met nog twee dagen te verlengen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE ISRAËL. Twee gegijzelden vrijgelaten uit Gaza – Onderhandelaars hopen bestand met nog twee dagen te verlengen

De gevechtspauze tussen terreurbeweging Hamas en Israël wordt met minstens een dag verlengd. Dat hebben de strijdende partijen bevestigd. Om 6 uur Belgische tijd zou het bestand aflopen, maar beide kampen hebben tot op het laatste moment onderhandeld. Twistpunt was de lijst met gijzelaars die Hamas zou vrijlaten. Israël was niet tevreden en waarschuwde een “veranderde” lijst te willen. “Anders

Lees meer »
Scheve toren in Bologna afgesloten wegens angst voor instorting: “Situatie is zeer kritiek”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Scheve toren in Bologna afgesloten wegens angst voor instorting: “Situatie is zeer kritiek”

De Garisenda-toren in Bologna is momenteel afgesloten vanwege zorgen over mogelijke instabiliteit. De toren is 47 meter hoog en vertoont een lichte neiging, vergelijkbaar met die scheve toren in Pisa. Als voorzorgsmaatregel heeft het stadsbestuur een 5 meter hoge barrière opgericht om de toegang te beperken. Ze verklaren dat de situatie als “zeer kritiek” wordt beschouwd.

Lees meer »
DE INSIDER. Een apart stoeltje voor je handtas, een hemels hapje en… een peperdure rekening: onze vrouw ging eten in Boury, het nieuwe beste restaurant van België
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

DE INSIDER. Een apart stoeltje voor je handtas, een hemels hapje en… een peperdure rekening: onze vrouw ging eten in Boury, het nieuwe beste restaurant van België

De nieuwe Gault&Millau-gids is voorgesteld, en dé grote winnaar is restaurant Boury in Roeselare. Het steeg naar 19/20 en wordt daarmee het nieuwe beste restaurant van Vlaanderen. Onze chef consument Lise Smout ging er al eten, en keek de ogen uit. “We werden echt wel verwend. Het hapje van bladerdeeg was het lekkerste wat ik ooit gegeten heb. Al was

Lees meer »
Na ongeval met signalisatiewagen doet zaakvoerder Pieter oproep: “Altijd, maar dan ook altijd opletten in het verkeer”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Na ongeval met signalisatiewagen doet zaakvoerder Pieter oproep: “Altijd, maar dan ook altijd opletten in het verkeer”

Pieter Vanlersberghe, zaakvoerder van de takeldienst ADB-Assist doet een oproep naar chauffeurs om meer op te letten in het verkeer nadat er dinsdagavond op de E40 een bestuurder tegen een signalisatiewagen aan reed. “Wat wij doen is een erg gevaarlijke job. We doen er alles aan om de veiligheid van de bestuurders, hulpdiensten en onszelf als takeldienst te optimaliseren. Maar

Lees meer »
LIVE WESTERLO-ANDERLECHT. Riemer verrast: Raman krijgt basisplaats
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE WESTERLO-ANDERLECHT. Riemer verrast: Raman krijgt basisplaats

Anderlecht opent de terugronde in de Jupiler Pro League met een match in en tegen Westerlo. Paars-wit kan voor die verplaatsing opnieuw niet rekenen op Thorgan Hazard, die nog steeds kampt met een lichte blessure. Yari Verschaeren hoort na lang blessureleed weer bij de selectie. Volg de aanloop en de match zelf live op deze pagina.

Lees meer »
Nieuw asielcentrum in Gent voor 135 mensen
VRT NWS
VRT NWS

Nieuw asielcentrum in Gent voor 135 mensen

In Gent wordt een voormalig opvangcentrum voor Oekraïense vluchtelingen omgevormd tot een asielcentrum voor 135 mensen. In het centrum zullen gezinnen met kinderen en alleenstaanden opgevangen worden. De eerste bewoners arriveren binnenkort. In Gent is er nu ook al asielopvang op de Reno-boot aan de haven. Daar verblijven 220 mensen.

Lees meer »
Het nieuwe bankenprotocol: dít moeten banken binnenkort allemaal doen zodat uw spaargeld beter zou renderen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Het nieuwe bankenprotocol: dít moeten banken binnenkort allemaal doen zodat uw spaargeld beter zou renderen

Enig idee wat uw spaarboekje effectief opbrengt? Uw bank zal u daarover voortaan veel transparanter moeten informeren. “De bank zal de spaarder binnenkort op rekeningen met een beter rendement wijzen”, zegt staatssecretaris Alexia Bertrand. Onder haar impuls sloot de regering vandaag een protocol met de bankensector. Wat kan je met de nieuwe spaarcalculator? En welke maatregelen moeten tot betere voorwaarden

Lees meer »