Krantenkoppen

Peuter komt om bij kapseizen migrantenboot voor de kust van Lampedusa

Een peuter is maandag omgekomen bij een nieuwe scheepsramp voor de kust van het Italiaanse eiland Lampedusa in de Middellandse Zee. Dat melden plaatselijke autoriteiten.

Meer krantenkoppen in België

U kan niet langer peter of meter van een kindje zijn bij SOS Kinderdorpen: “We plaatsen de kinderen boven onze eigen inkomsten”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

U kan niet langer peter of meter van een kindje zijn bij SOS Kinderdorpen: “We plaatsen de kinderen boven onze eigen inkomsten”

“Beste, u zal geen brieven of foto’s van uw pete- of metekindje van SOS Kinderdorpen meer ontvangen.” Bijna 4.000 sponsors ontvingen die opmerkelijke boodschap. Daarmee stappen ze af van het traditionele peter- en meterschap van individuele kindjes. Woordvoerder Michael De Leener legt uit waarom: “We zullen onszelf volledig moeten heruitvinden.”

Lees meer »
Muzikale partner van Will Tura en brein achter vele soundtracks opgenomen in Radio2 Eregalerij: maak kennis met Steve Willaert
VRT NWS
VRT NWS

Muzikale partner van Will Tura en brein achter vele soundtracks opgenomen in Radio2 Eregalerij: maak kennis met Steve Willaert

Vandaag worden twee muzikanten door Radio2 opgenomen in hun Eregalerij als eerbetoon voor hun carrière: Margriet Hermans (69) en Steve Willaert (62). Willaert is vooral bekend als pianist en arrangeur van Will Tura. Daarnaast heeft hij tal van soundtracks gemaakt voor film, televisie en musical en is hij producer voor vele artiesten. Steve Willaert leidt ons door zijn leven vol

Lees meer »
Gezinnen kunnen tot ruim 2.000 euro besparen op energiefactuur
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Gezinnen kunnen tot ruim 2.000 euro besparen op energiefactuur

Gezinnen kunnen op jaarbasis fors besparen op hun factuur voor elektriciteit en aardgas door over te stappen op het goedkoopste aanbod. De federale energieregulator CREG becijferde het besparingspotentieel voor gezinnen in Vlaanderen in november op 1.511 euro op jaarbasis voor elektriciteit en tot 797 euro op aardgas.

Lees meer »
Oprecht antwoord op kiezer of strategisch slimme zet: wat zit er achter beslissing VVD om niet in Nederlandse regering te stappen?
VRT NWS
VRT NWS

Oprecht antwoord op kiezer of strategisch slimme zet: wat zit er achter beslissing VVD om niet in Nederlandse regering te stappen?

De Nederlandse regeringsvorming dreigt aartsmoeilijk te worden, nu de rechts-liberale VVD van Dilan Yesilgöz beslist heeft om niet in een nieuwe Nederlandse regering te stappen. Een antwoord op het signaal van de kiezer, klinkt het officieel, maar evengoed kan het een sterke strategische zet zijn. "Dit is een eerste zet, zeker geen definitieve beslissing."

Lees meer »
Onderwijsbonden beschuldigen minister Weyts van “woordbreuk” na discussie over verlof- en pensioenregeling van leraren
VRT NWS
VRT NWS

Onderwijsbonden beschuldigen minister Weyts van “woordbreuk” na discussie over verlof- en pensioenregeling van leraren

De onderwijsbonden beschuldigen Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) van woordbreuk. Weyts heeft volgens hen een eerdere belofte gebroken over een pensioenregeling voor leraren die de voorbije jaren minder uren zijn gaan werken via een speciaal verlofstelsel. Volgens de onderwijsbonden was destijds beloofd dat die uren toch mee zouden tellen voor de berekening van hun pensioen.

Lees meer »
Alle 41 bouwvakkers na 17 dagen gered uit ingestorte tunnel in India
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Alle 41 bouwvakkers na 17 dagen gered uit ingestorte tunnel in India

Reddingswerkers zijn erin geslaagd om alle 41 bouwvakkers te redden uit een deels ingestorte tunnel in de Indiase staat Uttarakhand in de Himalaya. Dat meldt de Indiase nieuwszender NDTV. De groep kwam daar op 12 november vast te zitten na een aardverschuiving. De mannen werden op brancards naar buiten gedragen, zo laten beelden van lokale televisiezenders zien.

Lees meer »
Kim en Mitch verloren twee kindjes. Nu zijn hun IVF-kansen op: “Die vroedvrouw blééf maar zoeken naar een hartslagje”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Kim en Mitch verloren twee kindjes. Nu zijn hun IVF-kansen op: “Die vroedvrouw blééf maar zoeken naar een hartslagje”

Koppels die een kind willen en daar medische hulp voor nodig hebben, kunnen in ons land rekenen op zes terugbetaalde IVF-behandelingen. Voor Kim (39) en Mitch (40) leek dat aantal ruim voldoende. Maar toen verloren ze hun zoontje Lewis. En zeven maanden later dochter Marilou. De zes pogingen zijn nu op, maar de kinderwens is groter dan ooit. “De kans

Lees meer »
Geen internet? Dan moeten operatoren u straks vergoeden: “Hoe langer de storing duurt, hoe sterker dat bedrag omhoog gaat”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Geen internet? Dan moeten operatoren u straks vergoeden: “Hoe langer de storing duurt, hoe sterker dat bedrag omhoog gaat”

Telecomoperatoren moeten u volgend jaar automatisch compenseren bij een langdurige onderbreking. Per dag dat u geen gebruik kan maken van internet of telefonie moet de aanbieder u een deel van het abonnementsgeld in mindering brengen. Vanaf wanneer heeft u recht op compensatie? Hoeveel moet de provider u dan minimaal? En wat als ik dat onvoldoende vind? Hieronder de nieuwe regeling

Lees meer »