Krantenkoppen

Politiezone Vlas neemt auto met liters lachgas in beslag: vier inzittenden onder invloed krijgen gasboete

Afgelopen weekend, in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 november, trof politiezone Vlas een auto aan met daarin vier personen die onder invloed waren van lachgas. Gezien de aanwezigheid van een grote hoeveelheid lachgas in de auto werd het voertuig bestuurlijk in beslag genomen.

De feiten speelden zich af omstreeks 2.30 uur ’s nachts, op een parking in de Spinnersstraat in Marke. Een alerte nachtpatrouille merkte daar een geparkeerd voertuig op met vier inzittenden. Er werd overgegaan tot controle van het voertuig, een Volvo C30, en de vier personen, twee jongemannen en twee jongedames. In de auto werden twee grote flessen lachgas aangetroffen en tal van al gebruikte en nog te gebruiken ballonnen met lachgas. Het was ook heel duidelijk dat het viertal onder invloed was van het lachgas.

Gezien de aanwezigheid van zo’n grote hoeveelheid lachgas, in totaal meer dan 6,5 liter, besliste politiezone Vlas om de auto bestuurlijk in beslag te nemen en te laten onderbrengen in de speciaal voorziene kooi in de ondergrondse parking van de Veemarkt in Kortrijk. Ook het lachgas werd uiteraard in beslag genomen.

De vier personen, allen meerderjarig, zijn afkomstig uit Antwerpen, Duitsland en Kortrijk. Ze kregen allemaal een GAS-PV tegen hen opgesteld.

The post Politiezone Vlas neemt auto met liters lachgas in beslag: vier inzittenden onder invloed krijgen gasboete is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vanaf 1 april zorgcoördinator voor elke kwetsbare aanstaande moeder
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Vanaf 1 april zorgcoördinator voor elke kwetsbare aanstaande moeder

Minister Frank Vandenbroucke gaat 11,468 miljoen euro investeren om kwetsbare moeders tijdens en na hun zwangerschap beter op te sporen en te begeleiden. Daarvoor zal het RIZIV een perinataal zorgtraject uittekenen. Na screening krijgt elke kwetsbare moeder een zorgcoördinator toegewezen tijdens de cruciale eerste 1.001 dagen van een kind.

Lees meer »
Inwoners van Borgloon zullen volgend jaar al minder personenbelasting moeten betalen door fusie met Tongeren
VRT NWS
VRT NWS

Inwoners van Borgloon zullen volgend jaar al minder personenbelasting moeten betalen door fusie met Tongeren

Inwoners van Borgloon zullen volgend jaar al minder personenbelasting moeten betalen door de fusie met Tongeren. Alle Lonenaren zullen samen 250.000 euro minder moeten betalen. Door de fusie, die pas officieel zal zijn in 2025, kreeg het bestuur van Borgloon nu al de financiële ruimte om de personenbelasting te verlagen. De belasting bedraagt dan evenveel als die in Tongeren.

Lees meer »
Dieter Lauwers is de nieuwe T1 van SK Roeselare
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Dieter Lauwers is de nieuwe T1 van SK Roeselare

Wat al een tijdje de ronde deed, werd vanavond ook bekrachtigd: Dieter Lauwers (51), tot vorige week nog aan de slag bij reeksgenoot Wielsbeke, is de nieuwe trainer van SK Roeselare.
The post Dieter Lauwers is de nieuwe T1 van SK Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »
Oostende kent culinaire revival
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Oostende kent culinaire revival

Vijftien vermeldingen in de nieuwe Gault&Millau, waaronder vijf stijgers en vier nieuwe namen. Het was ooit anders. Oostende beleeft na mindere tijden een culinaire revival. De jarenlange inspanningen voor en investeringen in de troeven van de Oostendse gastronomie renderen, tot vreugde van het toeristisch bestel in de Stad aan Zee. “Toerisme is ook eten en drinken”, luidt het. Zo veroverde

Lees meer »
De ontmoeting die indruk maakte: Aaron Blommaert en ex-druggebruiker David. “In Aalst kom ik drugs niet tegen. Maar sinds ik vrienden heb in Antwerpen…”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

De ontmoeting die indruk maakte: Aaron Blommaert en ex-druggebruiker David. “In Aalst kom ik drugs niet tegen. Maar sinds ik vrienden heb in Antwerpen…”

Waar stopt de fictie? En waar begint de werkelijkheid? In ‘Familie’ op VTM is de grens deze week flinterdun. Het personage van acteur Aaron Blommaert (21) wil afkicken van de drugs, maar de man op wie hij zich voor die rol baseert, is er één van vlees en bloed: David Ketteridge (46), ex-gebruiker. Voor allebei een ontmoeting die indruk heeft

Lees meer »
‘Lies’ (34) werd aangerand en bijna verkracht tijdens een wandeling: “Mijn vriend kon nog net een foto maken van de man”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

‘Lies’ (34) werd aangerand en bijna verkracht tijdens een wandeling: “Mijn vriend kon nog net een foto maken van de man”

Op 28 juli werd ‘Lies’ aangerand en bijna verkracht in natuurpark Berlare Broek, vlak bij het Donkmeer. Op klaarlichte dag, midden in de zomer, als er veel toeristen zijn. “Daar moet je lef voor hebben”, zegt ‘Lies’. Even later keerde de vriend van ‘Lies’ terug naar de plaats van de feiten. Daar kwam hij oog in oog te staan met

Lees meer »
Na ongeval met signalisatiewagen doet zaakvoerder Pieter oproep: “Altijd, maar dan ook altijd opletten in het verkeer”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Na ongeval met signalisatiewagen doet zaakvoerder Pieter oproep: “Altijd, maar dan ook altijd opletten in het verkeer”

Pieter Vanlersberghe, zaakvoerder van de takeldienst ADB-Assist doet een oproep naar chauffeurs om meer op te letten in het verkeer nadat er dinsdagavond op de E40 een bestuurder tegen een signalisatiewagen aan reed. “Wat wij doen is een erg gevaarlijke job. We doen er alles aan om de veiligheid van de bestuurders, hulpdiensten en onszelf als takeldienst te optimaliseren. Maar

Lees meer »
Dokters van de Wereld zoekt vrijwilligers voor Antwerps gezondheidscentrum: “Meer mensen kunnen hulp niet betalen”
VRT NWS
VRT NWS

Dokters van de Wereld zoekt vrijwilligers voor Antwerps gezondheidscentrum: “Meer mensen kunnen hulp niet betalen”

De NGO Dokters van de Wereld doet op deze Internationale Dag van de Vrijwilliger een oproep naar vrijwilligers, onder meer voor hun centrum in Antwerpen waar mensen die het niet kunnen betalen gratis worden geholpen door onder meer dokters en psychologen. Door de energiecrisis, de inflatie en het gebrek aan huisartsen kloppen steeds meer mensen aan bij hun COZO, het

Lees meer »