Krantenkoppen

Rector Luc Sels van KU Leuven opnieuw in België na val in Melbourne

Luc Sels, de rector van de KU Leuven, is opnieuw in België aangekomen, nadat hij enkele weken verzorgd werd in het ziekenhuis van Melbourne in Australië. Dat meldt Sels op X. De rector was tijdens de economische missie van eind oktober in het land ten val gekomen, en liep daarbij een nierscheur op.

Meer krantenkoppen in België

“Scherper dan Haaland” en “briljante loopacties”: Rode Duivel Loïs Openda oogst lof in buitenlandse pers
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Scherper dan Haaland” en “briljante loopacties”: Rode Duivel Loïs Openda oogst lof in buitenlandse pers

Rode Duivel Loïs Openda gaat Europa rond. Hij schitterde door twee goals te maken op het veld van Manchester City. De Champions League-winnaars leken op weg om voor het eerst sinds 2018 nog eens een thuiswedstrijd op het kampioenenbal te verliezen. Maar met Jérémy Doku als invaller ging het elftal van Pep erop en erover: 3-2. Toch ging de prestatie

Lees meer »
Tot eind december beperkte hinder in Jakob Vandervaetstraat en Molenstraat in Heule
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Tot eind december beperkte hinder in Jakob Vandervaetstraat en Molenstraat in Heule

Van maandag 27 november tot en met vrijdag 22 december werkt de firma Vereecke nv uit Harelbeke in de Molenstraat, Jakob Vandervaetstraat en Kortrijksestraat in Heule. De werken kaderen binnen de Groene Verbinding, het paradepaardje van de stadscoalitie. Het gaat om nutswerken die gefaseerd zullen verlopen om de hinder tot een minimum te beperken.
The post Tot eind december beperkte

Lees meer »
Studenten Vives Roeselare brouwen aardappelbier
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Studenten Vives Roeselare brouwen aardappelbier

Louise Ruysschaert, Florian Vandenbussche, Jana Vanluchene, Hanne Van Gheluwe en Manuela Landerwyn, vijf studenten agro- en biotechnologie van Vives Roeselare, lanceren via hun studentenproject een aardappelbier onder de naam Patatje om aardappelverspilling tegen te gaan. Het bier werd gebrouwen bij Fort Lapin in Brugge.
The post Studenten Vives Roeselare brouwen aardappelbier appeared first on KW.be.

Lees meer »
Eurostar Amsterdam-Londen zes maanden lang met overstap in Brussel in 2024
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Eurostar Amsterdam-Londen zes maanden lang met overstap in Brussel in 2024

Er zullen volgend jaar gedurende zes maanden geen Eurostar-treinen rechtstreeks kunnen rijden van de Nederlandse hoofdstad Amsterdam naar Londen, de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk. Passagiers uit Nederland zullen in die periode – vermoedelijk van juli tot december 2024 – moeten overstappen in Brussel voor paspoortcontrole. Dat hebben de Nederlandse regering en Eurostar vrijdag gezegd.

Lees meer »