Krantenkoppen

“Romelu Lukaku is een wereldspits”, maar bevestigen zijn cijfers van de laatste tien jaar dat ook?

Op vlak van goals bij de nationale ploeg houdt Romelu Lukaku de laatste tien jaar gelijke tred met één van de allergrootsten ooit, Cristiano Ronaldo. VTM-analist Jan Mulder toeterde zondag in de studio dat ‘Big Rom’ een wereldspits is. Wij legden de cijfers van de scherpste schutters van de afgelopen tien jaar naast mekaar. Waar staat Lukaku écht op wereldniveau sinds 2014?

Meer krantenkoppen in België

‘Zwevende’ gymnaste slaat iedereen met verstomming: “Hoe is dat zelfs mogelijk?”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

‘Zwevende’ gymnaste slaat iedereen met verstomming: “Hoe is dat zelfs mogelijk?”

De Amerikaanse tumblingkampioene Miah Bruns (20) deelt op sociale media regelmatig foto’s en video’s van haar drukke leven als gymnaste. De twintiger staat niet alleen regelmatig in de sportzaal om deel te nemen aan wedstrijden, ze traint dagelijks om medailles te blijven pakken. De turnoefeningen die ze uitvoert, zijn erg spectaculair om te zien en doen veel monden openvallen.

Lees meer »
Jammer maar helaas: de Tour van 2025 mist West-Vlaanderen op amper 50 meter (!)
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Jammer maar helaas: de Tour van 2025 mist West-Vlaanderen op amper 50 meter (!)

De 112de Grand Départ zal over twee jaar georganiseerd worden in de regio rond de Noord-Franse stad Lille. Organisator ASO onthulde donderdag het schema voor de eerste drie etappes. Het peloton doet West-Vlaanderen niet aan. Nét niet: het scheelt letterlijk een steenworp.
The post Jammer maar helaas: de Tour van 2025 mist West-Vlaanderen op amper 50 meter (!) appeared first

Lees meer »
Mario Dejonckheere, kok van eethuis De Mosselpot, overleden
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Mario Dejonckheere, kok van eethuis De Mosselpot, overleden

Vorige zondag 26 november is Mario Dejonckheere, mede-uitbater en kok van eethuis de Mosselpot in de Gentsesteenweg in Kortrijk in het AZ Groeninge overleden. Hij had op 9 oktober een longbloeding overleefd maar is uiteindelijk toch gestorven.
The post Mario Dejonckheere, kok van eethuis De Mosselpot, overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »
Schurft in College van Melle bij leerlingen uit middelbaar
VRT NWS
VRT NWS

Schurft in College van Melle bij leerlingen uit middelbaar

In het College van Melle zijn zeker al twee leerlingen uit het middelbaar besmet met schurft. Dat is een huidaandoening waarbij rode bultjes op je lichaam verschijnen. Het jeukt enorm en het is besmettelijk, maar gevaarlijk is de infectie niet. Het CLB en de ouders van de leerlingen van de school zijn intussen op de hoogte gebracht. De school nam

Lees meer »
Kopecky mikt in Parijs op wegrit en omnium
De Standaard
De Standaard

Kopecky mikt in Parijs op wegrit en omnium

Wereldkampioene op de weg en tweevoudig wereldkampioene op de piste: geen renster trekt in 2024 met meer medaillekansen naar de Olympische Spelen dan Lotte Kopecky. Onze landgenote kan in Parijs op papier in vier nummers aantreden, maar zal selectief zijn. ‘Het zou ideaal zijn indien ik twee heel goede proeven rijd.’

Lees meer »
Aantal dreigingsmeldingen vervijfvoudigt na Hamas-aanval van 7 oktober: Vlaamse burgemeesters grijpen in
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Aantal dreigingsmeldingen vervijfvoudigt na Hamas-aanval van 7 oktober: Vlaamse burgemeesters grijpen in

Het nieuwste rapport van het OCAD werpt een zeer nauwkeurige blik op de stijgende binnenlandse spanning. In de vijf weken na de aanval van 7 oktober door Hamas op Israëlische doelwitten waren er in België 69 terreurdreigementen. Daarvan hebben er liefst 39 een rechtstreekse link met het Israëlisch-Palestijns conflict. Burgemeesters moeten een toenemend aantal verdachte individuen in het oog zien

Lees meer »