Krantenkoppen

Schooldirecteur uit Sint-Martens-Latem vraagt Vlaamse regering om griepvaccins voor leerkrachten goedkoper te maken: “Het lerarentekort is al dramatisch genoeg”

Een schooldirecteur uit Sint-Martens-Latem wil dat de Vlaamse regering griepvaccins voor leerkrachten goedkoper maakt. Dat zou scholen niet alleen geld besparen, maar ook het lerarentekort zou er niet erger door worden.

Meer krantenkoppen in België

Vroedvrouwenpraktijk Villa Mama opent de deuren in Roeselare
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Vroedvrouwenpraktijk Villa Mama opent de deuren in Roeselare

Haike Baert (30) en Fien Stockman (27) openen op vrijdag 1 december hun vroedvrouwenpraktijk Villa Mama op het Kerkplein in Rumbeke, bij Roeselare. Naast vroedvrouw zijn, wil het duo ook workshops voorzien. “We willen een ontmoetingsplek zijn waar mama’s zonder zorgen naartoe kunnen komen en waarbij verbinding centraal staat”, klinkt het.
The post Vroedvrouwenpraktijk Villa Mama opent de deuren in

Lees meer »
Al 120 doden na overstromingen in Kenia
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Al 120 doden na overstromingen in Kenia

De overstromingen die al wekenlang aanhouden in verschillende regio’s van Kenia, hebben al aan minstens 120 mensen het leven gekost. Dat heeft de minister van Binnenlandse Zaken van het Oost-Afrikaanse land, Raymond Omollo, dinsdag gezegd.

Lees meer »
Lowie (31) opent pastabar King’s in Lendelede: “Liefde voor Italiaans eten”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Lowie (31) opent pastabar King’s in Lendelede: “Liefde voor Italiaans eten”

Lowie Scheldeman (31) opent op vrijdag 1 december pastabar King’s in de Stationsstraat 31 in Lendelede. Een verhaal van een jongen die na een zwaar ongeval in 2006 lange tijd moest revalideren, later nog een diploma sportmanagement haalde en ondertussen ook horeca-ervaring opdeed in het restaurant van zijn ouders. “En die horeca wordt nu mijn toekomst”, zegt hij.
The post

Lees meer »
Celstraf voor Oostendse zeventiger die medische attesten van mentaal verzwakte partner (86) vervalste om haar uit bewindvoering te krijgen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Celstraf voor Oostendse zeventiger die medische attesten van mentaal verzwakte partner (86) vervalste om haar uit bewindvoering te krijgen

Een 74-jarige Oostendenaar vervalste de scores op medische attesten van zijn 86-jarige handelingsonbekwame vrouw. Zo wou H.A. haar uit de bewindvoering krijgen. “Enkel en alleen om aan haar geld te kunnen”, aldus de bewindvoerder. Nu krijgt de man 25 maanden cel, waarvan tien effectief.
The post Celstraf voor Oostendse zeventiger die medische attesten van mentaal verzwakte partner (86) vervalste om

Lees meer »