Krantenkoppen

“Slaap zacht, dikke vriend”: agent Jolijn neemt afscheid van Thaikon, de eerste patrouillehond van Zaventem

In Zaventem heeft inspecteur Jolijn Vanderborght met een brief afscheid genomen van haar hond Thaikon. Hij was de eerste patrouillehond van het lokale korps en overleed vorige week. Hij was 11 jaar en gepensioneerd.

Meer krantenkoppen in België

Camara en Mestdagh bieden KFC Varsenare iets extra’s
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Camara en Mestdagh bieden KFC Varsenare iets extra’s

Na de stuntzege bij Wevelgem City is KFC Varsenare opgeklommen naar positie drie, op één punt van de tweede, Rumbeke. Nog drie duels zijn er gepland voor de winterstop: thuis tegen nummer vijf Lauwe, dan naar staartploeg Moen en ten slotte in eigen huis de superderby tegen het herboren Excelsior Zedelgem.
The post Camara en Mestdagh bieden KFC Varsenare iets

Lees meer »
167.000 Vlamingen betaalden onterecht boete voor laattijdige autokeuring: zo vraagt u uw geld terug
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

167.000 Vlamingen betaalden onterecht boete voor laattijdige autokeuring: zo vraagt u uw geld terug

Ruim 167.000 Vlamingen betaalden in het voorjaar ten onrechte een toeslag voor een laattijdige autokeuring. Daarvan vroeg zo goed als niemand een terugbetaling, zo achterhaalde Vlaams parlementslid Sofie Mertens. Op die manier cashte de overheid ruim 1,6 miljoen euro. Onterecht. Wanneer betaal je niet extra als de uiterste keuringsdatum is verstreken? En hoelang geldt die regeling? Voor wie zijn geld

Lees meer »
Neos Poperinge op bezoek bij Blokken en Ben Crabbé
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Neos Poperinge op bezoek bij Blokken en Ben Crabbé

Onlangs woonde Neos Poperinge een opname bij van het tv-programma Blokken in Vilvoorde met presentator Ben Crabbé. Het bezoek werd afgesloten met een warme maaltijd. “Maandelijks plant het bestuur een activiteit”, vertelt secretaris Gilbert Deforche. “In de wintermaanden wordt een bekende spreker uitgenodigd die in het clublokaal Romanhof een voordracht geeft. In januari is er
The post Neos Poperinge op

Lees meer »
Sluiswach­ters voeren actie tegen ambtenaren­sta­tuut: boze schippers uiten bedreigingen omwille van inkomstenverlies
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Sluiswach­ters voeren actie tegen ambtenaren­sta­tuut: boze schippers uiten bedreigingen omwille van inkomstenverlies

In Evergem verzamelt momenteel een 80-tal boze binnenschippers bij de sluis. Zij staan er vast door de spontane staking bij de sluiswachters die maandag uitbrak. De sluiswachters staken tegen het nieuwe ambtenarenstatuut dat de Vlaamse regering op tafel legt. Na dreigementen aan hun adres verplaatsten de sluiswachters hun actie vandaag naar Brugge.

Lees meer »
Cécile (74) ondersteunt projecten in Burundi: “Mijn favoriete plek is de ‘prison national’ met 1.200 gevangenen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Cécile (74) ondersteunt projecten in Burundi: “Mijn favoriete plek is de ‘prison national’ met 1.200 gevangenen”

Cécile Camerlynck trekt al enkele jaren naar Burundi om er projecten te ondersteunen. Zo werkt ze in het ziekenhuis, de gevangenis en helpt ze in de blindenschool in Mushasha. Ze geeft lessen en helpt verlaten straatkinderen. Binnenkort steekt ze de derde kleuterklas in de school Rukundo in een nieuw jasje. Op zondag 7 januari vertrekt Cécile voor zeven weken naar

Lees meer »
“We willen niet langer 15 uur per dag werken”: Maria en Vanessa stoppen met bakkerij Hollevoet
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

“We willen niet langer 15 uur per dag werken”: Maria en Vanessa stoppen met bakkerij Hollevoet

Op 8 december laten Mario Hollevoet (43) en zijn echtgenote Vanessa Geldhof (41) voor de laatste keer de rolgordijnen zakken van hun bakkerswinkel langs de Torhoutbaan. De zaak die ze 11 jaar geleden opgestart hebben, wordt overgenomen door bakkerijconcern Aernoudt.
The post “We willen niet langer 15 uur per dag werken”: Maria en Vanessa stoppen met bakkerij Hollevoet appeared first

Lees meer »
Spreekverbod voor Donald Trump in beroep bevestigd
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Spreekverbod voor Donald Trump in beroep bevestigd

Een hof van beroep in New York heeft het spreekverbod bevestigd dat de Amerikaanse oud-president Donald Trump kreeg opgelegd in een fraudezaak. Ook zijn advocaten moeten zich onthouden van kritiek op rechtbankpersoneel. Dat melden Amerikaanse media.

Lees meer »
Harder, beter, sneller: de opmerkelijke cijfers achter de transformatie van Anderlecht na één jaar Riemer
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Harder, beter, sneller: de opmerkelijke cijfers achter de transformatie van Anderlecht na één jaar Riemer

Brian Riemer (45) is één jaar trainer van Anderlecht. Paars-wit ging in die twaalf maanden van ploeg in crisis over tot titelkandidaat. Anderlecht pakt niet alleen meer punten, ook in het balbezit en de intensiteit zijn er opmerkelijke veranderingen waarneembaar. Al is er ook wat statistisch geluk gemoeid bij de paars-witte opmars. Een blik op de evolutie van Anderlecht met

Lees meer »
KIJK. Niels Destadsbader kust ‘Amika’-collega Moora Vander Veken vol op de mond tijdens ‘Studio 100 SingAlong’
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. Niels Destadsbader kust ‘Amika’-collega Moora Vander Veken vol op de mond tijdens ‘Studio 100 SingAlong’

Een volledig uitverkocht Sportpaleis bouwde vrijdagavond een uitzinnig feestje samen met hun jeugdidolen. Ceremoniemeesters Gert Verhulst en James Cooke hadden er duidelijk zin in! Het werd een groot feest, een spetterend weerzien met de cast van ‘Het Huis Anubis’, die voor het eerst in bijna 20 jaar opnieuw samen op een podium stonden. Moora Vander Veken en Niels Destadsbader brachten

Lees meer »