Krantenkoppen

‘Soms is het gewoon kut om een vrouw te zijn’

Rechtdoor, razendsnel en vastberaden: Rani Rosius (23) praat zoals ze loopt. De snelste Belgische vrouw brandt van ambitie voor 2024, maar kampt ook met twijfels door haar onregelmatige menstruatiecyclus. ‘Het kan zomaar mijn Spelen in Parijs verpesten.’

Meer krantenkoppen in België

De passagiers zouden minstens drie jaar de wereld rondreizen, maar de “cruise zonder einde” is nog voor vertrek geannuleerd
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

De passagiers zouden minstens drie jaar de wereld rondreizen, maar de “cruise zonder einde” is nog voor vertrek geannuleerd

Het moest de reis van hun leven worden, een cruise die maar liefst drie jáár zou duren en mogelijk zelfs nooit zou eindigen. Maar nadat organisator Life at Sea Cruises het vertrek deze maand al twee keer had uitgesteld, is de droom van honderden reislustigen nu echt uiteengespat. Life at Sea Cruises beschikte niet eens over een schip om mee

Lees meer »
Teambaas Red Bull doet explosieve onthulling: “Hamilton polste dit jaar of er interesse was”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Teambaas Red Bull doet explosieve onthulling: “Hamilton polste dit jaar of er interesse was”

Lewis Hamilton (38) verlengde eind augustus na maandenlange onderhandelingen zijn contract bij Mercedes. In de tussentijd gooide de zevenvoudig wereldkampioen echter een lijntje uit naar concurrerende teams, waaronder ook Red Bull. Volgens teambaas Christian Horner was er contact tussen de het kamp van de Britse coureur en de Oostenrijkse renstal, waar Max Verstappen het boegbeeld is.

Lees meer »
Een bloemetje voor vinkenier Rik die na44 jaar met pensioen gaat
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Een bloemetje voor vinkenier Rik die na44 jaar met pensioen gaat

“Mijn man Rik Decramer heeft 44 jaar gewerkt en is nu met pensioen”, mailt Conny Dorme naar de redactie van KW. “Ik denk dat hij wel een bloemetje verdient.” Meer was er niet nodig om met een bos ruikers naar Moorslede te trekken.
The post Een bloemetje voor vinkenier Rik die na44 jaar met pensioen gaat appeared first on KW.be.

Lees meer »
Politici testen positief op PFAS: “Wij willen weten waarom”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Politici testen positief op PFAS: “Wij willen weten waarom”

Negen politici, onder wie twee West-Vlamingen, hebben hun bloed laten testen door de Bond Beter Leefmilieu (BBL). Het resultaat: allen hebben ze in meer of mindere mate giftige PFAS-stoffen in hun bloed. “Er is politieke actie nodig om het gebruik van PFAS aan banden te leggen”, stelt BBL.
The post Politici testen positief op PFAS: “Wij willen weten waarom” appeared

Lees meer »
Gebrekkige getuigenverklaringen en procedurefouten: twee mannen na decennia in Amerikaanse cel vrijgesproken
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Gebrekkige getuigenverklaringen en procedurefouten: twee mannen na decennia in Amerikaanse cel vrijgesproken

Twee Amerikanen die al decennia vastzaten, zijn maandag vrijgesproken door rechtbanken in New York. Het gaat om Wayne Gardine (49), die meer dan achttien jaar vastzat voor een moord in 1994, en Jabar Walker (49), die werd veroordeeld voor de moord op twee mannen in 1995. Na herziening, aangevraagd door twee verschillende stichtingen, houden de veroordelingen juridisch niet stand. Zo

Lees meer »
“Betaal ik hier 355 dollar voor?” Na Enrique Iglesias zet ook Jason Derulo kwaad bloed bij fans met vals gezang
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Betaal ik hier 355 dollar voor?” Na Enrique Iglesias zet ook Jason Derulo kwaad bloed bij fans met vals gezang

Jason Derulo (34) was de headliner van de jaarlijkse RNB Fridays Live in Australië, maar daar was niet iedereen even gelukkig mee. “We zijn weggegaan omdat het zo slecht was”, schrijft iemand op TikTok. De Amerikaanse zanger zou vals hebben gezongen tijdens shows in Perth, Sydney en Melbourne. Maar andere fans verdedigen de artiest en steken het op technische problemen.

Lees meer »
Beelden tonen hoe gijzelaars in Rode Kruis-voertuigen naar Egypte worden gebracht
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Beelden tonen hoe gijzelaars in Rode Kruis-voertuigen naar Egypte worden gebracht

Hamas heeft vrijdagavond de eerste 24 gijzelaars vrijgelaten uit Gaza. Dat werd bevestigd door Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC), die hen in voertuigen aan de grensovergang in Rafah, Egypte hebben afgezet. In totaal gaat het om 13 Israëlische, tien Thaise en één Filipijnse gijzelaar. Beelden tonen hoe ze aan de grenspost worden toegejuicht door omstaanders.

Lees meer »
Groen kritisch omdat “Weyts leerkrachten niet beloofde pensioenrechten wil geven”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Groen kritisch omdat “Weyts leerkrachten niet beloofde pensioenrechten wil geven”

Nadia Naji, covoorzitster van Groen, vindt het onbegrijpelijk dat Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) “op zijn stappen terugkomt” in verband met het VVP (verlof voor verminderde prestaties), een systeem in het onderwijs om onbetaald verlof op te nemen. Zelf spreekt de minister tegen dat toegezegde pensioenrechten nu weer worden afgenomen, maar volgens Naji is het wel degelijk zo

Lees meer »
De dwarsfluit in de schijnwerpers: fluitklas StAPwest organiseert twaalfde editie van Cutie Flootie in Koksijde
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

De dwarsfluit in de schijnwerpers: fluitklas StAPwest organiseert twaalfde editie van Cutie Flootie in Koksijde

Het succes van Cutie Flootie vorig jaar smaakte naar meer. Met deze 12de editie op zondag 26 november zullen de leerlingen van alle fluitklassen van StAPwest het publiek weer een onvergetelijke muzikale avond bezorgen.
The post De dwarsfluit in de schijnwerpers: fluitklas StAPwest organiseert twaalfde editie van Cutie Flootie in Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »
Stad Oostende brengt behoeften van senioren in kaart
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Stad Oostende brengt behoeften van senioren in kaart

De afgelopen maanden vulden 670 Oostendse zestigplussers een vragenlijst in over diverse levensfacetten zoals wonen, welzijn, gezondheid, mobiliteit en vrije tijd. Het Ouderenbehoefteonderzoek is een samenwerking tussen Stad Oostende, de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en Hogeschool Gent. Aan de hand van die enquête zal de Stad de beleidslijnen voor komende jaren vastleggen. Professor Nico De Witte (VUB) presenteerde de resultaten

Lees meer »
Dronken Australiër klampt zich 400 kilometer lang (!) vast onder vrachtwagen, en nee dat was niet bepaald zijn bedoeling
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Dronken Australiër klampt zich 400 kilometer lang (!) vast onder vrachtwagen, en nee dat was niet bepaald zijn bedoeling

Om geld te besparen op een taxi en een gratis rit van 50 kilometer te versieren, heeft een dronken Australiër er niet beter op gevonden dan zich stiekem vast te klampen aan het onderstel van een vrachtwagen. Wat hij echter niet wist, was dat de truck zonder geplande tussenstop helemaal naar een andere deelstaat zou doorrijden. Uiteindelijk hing de dronkaard

Lees meer »
Brugse Buurtcheques worden opgetrokken tot 250 euro
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Brugse Buurtcheques worden opgetrokken tot 250 euro

De Brugse Buurtcheque viert in 2024 haar twintigjarig bestaan. Al twee decennia lang versterkt deze cheque de sociale cohesie in Brugse buurten. Dit door financiële, logistieke en praktische ondersteuning te bieden bij het organiseren van diverse buurtevenementen. Ter ere van dit jubileum kondigt de Stad enkele vernieuwingen van het reglement aan om de ondersteuning aan buurtcomités nog meer te verbeteren.<br

Lees meer »