Krantenkoppen

Spaanse rapper Valtònyc veroordeeld voor bedreigen van ordediensten

De Spaanse rapper Valtònyc, die zes jaar in ballingschap heeft doorgebracht in België, is dinsdag door een Spaanse rechtbank tot twee jaar cel veroordeeld voor bedreigingen tegen ordediensten. Dat hebben de gerechtelijke diensten in Spanje bekendgemaakt.

Meer krantenkoppen in België

Tesla van 120.000 euro staat al vier jaar stil in garage van politiezone Zaventem
VRT NWS
VRT NWS

Tesla van 120.000 euro staat al vier jaar stil in garage van politiezone Zaventem

Een nieuwe Tesla van de politie van Zaventem staat al vier jaar noodgedwongen in de garage, omdat een belangrijk document ontbreekt. De auto van 120.000 euro staat namelijk in Nederland ingeschreven bij een leasingbedrijf. Daardoor kan geen inschrijvingsbewijs afgeleverd worden voor ons land. De gemeente Zaventem probeert al een tijdje via de rechtbank haar gelijk te halen. Maar dat is

Lees meer »
KIJK. Djokovic krijgt het aan de stok met rumoerige fans én dopingcontroleur: “Anderhalf uur voor de match wil ik niet getest worden”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. Djokovic krijgt het aan de stok met rumoerige fans én dopingcontroleur: “Anderhalf uur voor de match wil ik niet getest worden”

Een woelige kwartfinale van de Davis Cup voor Novak Djokovic (36). De Serviër kreeg het tijdens zijn wedstrijd tegen Cameron Norrie aan de stok met rumoerige Britse fans, maar ook ervoor had ‘Nole’ zich al opgewonden. Anderhalf uur voor aanvang van de match weigerde hij namelijk een dopingcontrole. “Het is de eerste keer in 20 jaar dat ze mij voor

Lees meer »
“Een ‘nee’ is niet per se definitief”: na keuzemoment in ‘Blind getrouwd’, komt het toch goed tussen Alexander en Fleur?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Een ‘nee’ is niet per se definitief”: na keuzemoment in ‘Blind getrouwd’, komt het toch goed tussen Alexander en Fleur?

Het ‘Blind getrouwd’-avontuur zit erop voor de vier koppels die enkele maanden geleden trouwden met iemand die ze nog nooit ontmoet hadden. Na de reünie-aflevering bleken drie van de vier koppels op dit moment niet meer samen te zijn. Tot grote spijt van kijkend Vlaanderen, besloten ook Alexander en Fleur ‘nee’ te zeggen tegen elkaar en als goede vrienden uit

Lees meer »
Infrabel gaat lening aan van 1 miljard euro voor verschillende prioritaire projecten
VRT NWS
VRT NWS

Infrabel gaat lening aan van 1 miljard euro voor verschillende prioritaire projecten

De raad van bestuur van spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel heeft een lening van maximaal 1 miljard euro goedgekeurd. Dat geld moet dienen om verschillende projecten te helpen financieren die de capaciteit van het spoornetwerk ten goede komen. Het gaat dan onder meer om het Gewestelijk ExpresNet (GEN), de spoorlijn Gent-Brugge en de uitbreiding van de havens (Brussel, Gent en Antwerpen).

Lees meer »
Khaled verloor kleinkinderen (3 en 5) bij luchtaanval op Gaza: “Ik hoopte dat ze sliepen, maar ze werden niet meer wakker”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Khaled verloor kleinkinderen (3 en 5) bij luchtaanval op Gaza: “Ik hoopte dat ze sliepen, maar ze werden niet meer wakker”

Sinds het begin van het conflict tussen Israël en terreurgroep Hamas zijn aan Palestijnse kant al 14.800 doden gevallen, onder wie maar liefst 6.000 kinderen. Ook de 5-jarige Tarek en zijn 3-jarige zusje Reem kwamen vorige week om het leven bij een Israëlische luchtaanval op Gaza. “Ze werden vermoord toen ze aan het slapen waren”, getuigt hun grootvader Khaled Nabhan.

Lees meer »
Inwoners van Borgloon zullen volgend jaar al minder personenbelasting moeten betalen door fusie met Tongeren
VRT NWS
VRT NWS

Inwoners van Borgloon zullen volgend jaar al minder personenbelasting moeten betalen door fusie met Tongeren

Inwoners van Borgloon zullen volgend jaar al minder personenbelasting moeten betalen door de fusie met Tongeren. Alle Lonenaren zullen samen 250.000 euro minder moeten betalen. Door de fusie, die pas officieel zal zijn in 2025, kreeg het bestuur van Borgloon nu al de financiële ruimte om de personenbelasting te verlagen. De belasting bedraagt dan evenveel als die in Tongeren.

Lees meer »
Wijkcomité De Koornbloem gaat in Torhout van start
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Wijkcomité De Koornbloem gaat in Torhout van start

Goed nieuws voor de Torhoutse wijk ’t Rozeveld. Enkele enthousiaste bewoners hebben een gloednieuw wijkcomité opgestart. Het heet De Koornbloem en het eerste initiatief wordt een gezellige kerstmarkt op zaterdag 16 december vanaf 17 uur. Het is de bedoeling om drie tot vier activiteiten per jaar te organiseren.
The post Wijkcomité De Koornbloem gaat in Torhout van start appeared first

Lees meer »