Krantenkoppen

Spaanse rapper Valtònyc veroordeeld voor bedreigen van ordediensten

De Spaanse rapper Valtònyc, die zes jaar in ballingschap heeft doorgebracht in België, is dinsdag door een Spaanse rechtbank tot twee jaar cel veroordeeld voor bedreigingen tegen ordediensten. Dat hebben de gerechtelijke diensten in Spanje bekendgemaakt.

Meer krantenkoppen in België

Kopecky mikt in Parijs op wegrit en omnium
De Standaard
De Standaard

Kopecky mikt in Parijs op wegrit en omnium

Wereldkampioene op de weg en tweevoudig wereldkampioene op de piste: geen renster trekt in 2024 met meer medaillekansen naar de Olympische Spelen dan Lotte Kopecky. Onze landgenote kan in Parijs op papier in vier nummers aantreden, maar zal selectief zijn. ‘Het zou ideaal zijn indien ik twee heel goede proeven rijd.’

Lees meer »
Minder kindjes geboren in Vlaanderen
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Minder kindjes geboren in Vlaanderen

Na de eenmalige stijging van aantal geboortes in 2021, is het geboortecijfer in Vlaanderen vorig jaar opnieuw gedaald. Dat blijkt uit het nieuwe jaarrapport over geboorten en bevallingen in Vlaanderen van het Studiecentrum voor Perinatale Epidemiologie (SPE). In 2022 werden 61.872 baby’s geboren.

Lees meer »
Jimmy Frey voelt zich in de steek gelaten door collega’s: “Will Tura krijgt groot eerbetoon, maar mij zijn ze allemaal vergeten”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Jimmy Frey voelt zich in de steek gelaten door collega’s: “Will Tura krijgt groot eerbetoon, maar mij zijn ze allemaal vergeten”

“Lang geleden – en dit heb ik nog nooit verteld – was een vriendin zwanger van mij”, onthult zanger Jimmy Frey (84) in ‘Dag Allemaal’. In het interview blikt hij ook terug op zijn rijkgevulde carrière. “Ik heb 2,5 miljoen singles verkocht en wel twintig hits gehad. Maar heel vreemd, op de radio draaien ze alleen nog ‘Saragossa’”, klinkt het.

Lees meer »
Toneelkring Reynaert jubileert met VOS
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Toneelkring Reynaert jubileert met VOS

Op 24 en 25 november en op 2, 3, 8 en 9 december speelt Reynaert het stuk VOS in het Gemeenschapshuis. Het gaat om een feestelijke jubileumproductie, want de toneelkring viert zijn 75ste verjaardag. “Vijfentwintig jaar na de vorige productie, voor onze vijftigste verjaardag, brengen we een frisse, nieuwe versie van de saga over Reynaert”,
The post Toneelkring Reynaert jubileert

Lees meer »
Koen Crucke komt met verrassende boodschap voor ‘Samson & Marie’: “Ik zou, denk ik, toch opnieuw ‘ja’ zeggen”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Koen Crucke komt met verrassende boodschap voor ‘Samson & Marie’: “Ik zou, denk ik, toch opnieuw ‘ja’ zeggen”

Niet alleen politici komen terug op gemaakte beslissingen, ook acteur Koen Crucke (71) durft abrupt van gedacht veranderen. Na dat eerder bekend raakte dat het personage Alberto geschrapt werd in de ‘Samson & Marie’-kerstshow, staat de deur opnieuw op een kier. “Als ze mij volgend jaar bellen, en het staat mij aan wat ze voorstellen, spring ik opnieuw het podium

Lees meer »
Hartverwarmende actie bij ‘Beste Frituur’: zelfs andere frituren roepen op om te stemmen voor ongeneeslijk zieke Jürgen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Hartverwarmende actie bij ‘Beste Frituur’: zelfs andere frituren roepen op om te stemmen voor ongeneeslijk zieke Jürgen

In Maldegem krijgt de zoektocht van het Nieuwsblad naar de Beste Frituur van Vlaanderen een verrassende warme wending. Jessica Vandendreschs van ‘t Frietpunt – de winnaar van de voorbije drie edities – roept samen met enkele collega’s op om massaal voor ’t Meulentje te stemmen. Jürgen, de man van uitbaatster Sabrina Vandewoestyne, heeft namelijk terminale pancreaskanker.

Lees meer »
Eerste asielzoekers komen pas na Nieuwjaar aan in Ieper: “We begrijpen dat de buurt nog met veel vragen zit”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Eerste asielzoekers komen pas na Nieuwjaar aan in Ieper: “We begrijpen dat de buurt nog met veel vragen zit”

In december zal er een infoavond plaatsvinden rond de plannen van Fedasil om tot 375 asielzoekers onder te brengen in de leegstaande legerkazerne langs de Kemmelseweg in Ieper, maar de eerste bewoners zullen pas arriveren in de loop van 2024. Ondertussen worden volop voorbereidingen getroffen, maar communicatie met de buurtbewoners is er nog niet.
The post Eerste asielzoekers komen pas

Lees meer »
Amerikaanse start-up wil dodo weer tot leven brengen
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Amerikaanse start-up wil dodo weer tot leven brengen

Een Amerikaanse start-up wil de uitgestorven dodo weer tot leven brengen. Het bedrijf gaat daarvoor samenwerken met een non-profitorganisatie die zich bezighoudt met natuurbehoud op het eiland Mauritius om de dieren een duurzame thuis te geven als het in zijn opzet slaagt.

Lees meer »
“Een eerredder dringt zich op voor Antwerp, om niet tot dat ‘0 op 18-clubje’ te behoren waar Club en Anderlecht destijds in zijn beland”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Een eerredder dringt zich op voor Antwerp, om niet tot dat ‘0 op 18-clubje’ te behoren waar Club en Anderlecht destijds in zijn beland”

Antwerp – en zeker coach Mark van Bommel – blijft zich optrekken aan het positieve in aanloop naar het Champions Leagueduel tegen Shakhtar Donetsk. “Ook al is het in Europa eigenlijk toch al voorbij”, stelt onze chef voetbal Niels Poissonnier, die vindt dat het tijd is voor een eerredder. “Al is het maar om van die saillante nul vanaf te

Lees meer »
Aanrijding tussen wagen en vrachtwagen op kruispunt in Pittem: vrouwelijke bestuurster zwaargewond afgevoerd
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Aanrijding tussen wagen en vrachtwagen op kruispunt in Pittem: vrouwelijke bestuurster zwaargewond afgevoerd

Op het kruispunt van de Robert Depaepelaan en de Brugsesteenweg, aan de Rysselende Molen in Pittem, kwam het dinsdagochtend tot een zware aanrijding tussen een personenwagen en een vrachtwagen. De bestuurster van de personenwagen geraakte bij het ongeval zwaargewond. De brandweer moest haar bevrijden uit haar voertuig. Door het ongeval was er een tijdlang serieuze verkeershinder.
The post Aanrijding tussen

Lees meer »