Krantenkoppen

Steeds meer tandartsen weigeren patiënten aan wie ze te weinig verdienen: “En we vrezen dat er nog verhalen naar boven zullen komen”

De CM kreeg al acht meldingen van patiënten met een verhoogde tegemoetkoming die bij de tandarts of orthodontist te horen kregen dat ze niet welkom waren. Dreigen steeds meer artsen uit eigenbelang te filteren volgens sociale status?

Meer krantenkoppen in België

DE INSIDER. De oliemagnaat die “het klimaat wil redden”: hoe geloofwaardig is de voorzitter van de klimaattop?
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

DE INSIDER. De oliemagnaat die “het klimaat wil redden”: hoe geloofwaardig is de voorzitter van de klimaattop?

“Een poppenkast”, noemt Vlaams minister Zuhal Demir de klimaattop in Dubai, die donderdag start. Maar Belgisch onderhandelaar Peter Wittoeck is het daar helemaal niet mee eens. Ondanks alle kritiek op Dubai en voorzitter sultan al-Jaber (een oliemagnaat, nota bene) heeft hij hoop. “De man heeft een dubbele pet. Maar er zijn redenen om aan te nemen dat hij dit niet

Lees meer »
Lezers reageren op de Vlaamse klassenblindheid:  ‘Ik heb over veel dingen mordicus gezwegen, deels om niet als marginaal versleten te worden’
De Standaard
De Standaard

Lezers reageren op de Vlaamse klassenblindheid: ‘Ik heb over veel dingen mordicus gezwegen, deels om niet als marginaal versleten te worden’

Kersvers voorzitter van Vooruit Melissa Depraetere komt uit een arbeidersgezin en is daar fier op. Geen enkele lezer die reageerde op het blogstuk dat collega Inge Schelstraete daar vorige week over schreef, vindt dat België anno 2023 klassenblind is. Maar eentonig waren de reacties allerminst: het woord ‘klasse’ riep bij velen levendige, en niet altijd aangename, herinneringen op. Maar ook

Lees meer »
Voorwaardelijke celstraf voor exhibitionist die in lift van ziekenhuis Dendermonde geslachtsdeel toont aan 9-jarig meisje
VRT NWS
VRT NWS

Voorwaardelijke celstraf voor exhibitionist die in lift van ziekenhuis Dendermonde geslachtsdeel toont aan 9-jarig meisje

De rechter heeft een exhibitionist veroordeeld omdat hij vorig jaar in Dendermonde zijn geslachtsdelen toonde aan een 9-jarig meisje. Dat deed hij in de lift van het ziekenhuis AZ Blasius in Dendermonde. Daarop ontstond er een discussie met de tante van het meisje, en de man duwde hen allebei hardhandig uit de lift. Hij krijgt een voorwaardelijke celstraf van 8

Lees meer »
Toneelvereniging De Gebroken Spiegel in Bellegem bestaat 50 jaar: “Tantes was het hoogtepunt”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Toneelvereniging De Gebroken Spiegel in Bellegem bestaat 50 jaar: “Tantes was het hoogtepunt”

Een van de oudste toneelverenigingen in de regio is toneelvereniging De Gebroken Spiegel uit Bellegem. De vereniging bestaat 50 jaar. Onze krant mocht het archief inkijken terwijl acteur en archivaris Hugo Lefebvre herinneringen ophaalde. “We zijn nog altijd zeer goed bezig maar hadden ook onze puberteitsjaren.”
The post Toneelvereniging De Gebroken Spiegel in Bellegem bestaat 50 jaar: “Tantes was het

Lees meer »
80 Belgen en rechthebbenden hebben Gaza verlaten
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

80 Belgen en rechthebbenden hebben Gaza verlaten

Tachtig Belgen en rechthebbenden hebben Gaza verlaten via de grensovergang in Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Dat meldt minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib op X, het voormalig Twitter. “Onze teams staan klaar om hen te ontvangen en te helpen”, klinkt het.

Lees meer »