Krantenkoppen

“Stijgende noden en tekort aan bedden maken dat ouderenzorg in Vlaanderen steeds minder toegankelijk zal worden”

Wie dacht dat Jambon I met het derde stikstofakkoord relaxed de landing naar de verkiezingen kan inzetten, ijlt. Margot Cloet van het netwerk van zorginstellingen Zorgnet-Icuro vraagt met aandrang dat de Vlaamse regering werk maakt van een masterplan voor de ouderenzorg, met een visie op woonzorgcentra, cohousing, herstelverblijven en assistentiewoningen.

Meer krantenkoppen in België

Schoenenwinkels mogen niet zomaar Birkenstock verkopen: “We gaven precies een presentatie in een Louis Vuitton-kantoor”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Schoenenwinkels mogen niet zomaar Birkenstock verkopen: “We gaven precies een presentatie in een Louis Vuitton-kantoor”

Alsof ze een examen moeten afleggen, ondanks 40 jaar geleden al geslaagd. Zo voelt het voor heel wat Belgische schoenenwinkels nu ze plots geen Birkenstocks meer mogen verkopen. Wie het merk nog wil aanbieden, moet zijn imago verdedigen bij het hoofdkantoor in Amsterdam. Maar hoe ervaren Belgische schoenenwinkels die wending? “Dit is broodroof”, zegt Olivier Schatteman van Sandra in Knokke.

Lees meer »
Nederland trekt naar de stembus: mogelijk grondige hertekening van politiek landschap na spannende kiesstrijd
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Nederland trekt naar de stembus: mogelijk grondige hertekening van politiek landschap na spannende kiesstrijd

De parlementsverkiezingen die vandaag in Nederland plaatsvinden, kunnen het politieke landschap grondig hertekenen. Regeringspartij VVD wordt uitgedaagd door onder meer een volledig nieuwe partij – Nieuw Sociaal Contract (NSC) van Pieter Omtzigt – en een nieuwe alliantie van groenen en sociaaldemocraten. De inzet: een opvolger vinden voor Mark Rutte (VVD), die na dertien jaar premierschap – een record in Nederland

Lees meer »
Waarom loopt de levering van M7-treinen twee jaar achter? “Zelfs wanneer ze overal rijden, zal het spoorprobleem niet zijn opgelost”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Waarom loopt de levering van M7-treinen twee jaar achter? “Zelfs wanneer ze overal rijden, zal het spoorprobleem niet zijn opgelost”

Dit jaar werden al meer dan 37.000 treinen afgeschaft en dat ligt voor een groot stuk aan verouderde treinstellen. Die staan vaker stil voor onderhoud en herstellingen. Voor een oplossing is het wachten – de ironie wil dat er een vertraging is van twee jaar – op de levering van M7-dubbeldekstreinstellen. Wat zijn die M7’s? Sinds wanneer zijn ze besteld?

Lees meer »
Maaike Cafmeyer stond niet te springen voor VRT 1-reeks ‘Chantal’: “We hadden acht redenen om het niet te doen”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Maaike Cafmeyer stond niet te springen voor VRT 1-reeks ‘Chantal’: “We hadden acht redenen om het niet te doen”

Het komische televisieprogramma ‘Chantal’ was een spin-off van de televisiereeks ‘Eigen Kweek’. Daarin draaide alles rond het personage van Maaike Cafmeyer (50). Maar initieel was de actrice daar eigenlijk niet enthousiast over. “Samen met de crew hadden we acht of negen redenen opgeschreven waarom we het niet wilden doen”, legt ze uit in de podcast ‘Achter de schermen’.

Lees meer »
Frankrijk maakt roken duurder
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Frankrijk maakt roken duurder

Roken in Frankrijk wordt duurder, en het aantal rookvrije zones zal ook worden uitgebreid. Dat heeft de Franse minister van Gezondheid Aurélien Rousseau bekendgemaakt.

Lees meer »