Krantenkoppen

Strengere flitscamera’s niet enkel goed voor staatskas: “Als iedereen zich aan snelheidslimiet houdt, vallen er 140 minder verkeersdoden per jaar”

“Snelheidsbeperking draait écht niet om geld incasseren”, klinkt het kritisch bij verkeersinstituut Vias, nadat dit weekend bekend raakte dat strengere flitsboetes de staatskas moeten vullen. Trajectcontroles blijken immers ook een spectaculair effect te hebben op de verkeersveiligheid. “Op deze wegen is het aantal accidenten zelfs gehalveerd.”

Meer krantenkoppen in België

“Daags nadat hij 2 flessen wijn leegdronk, won hij”: onze expert zag hoe succes destructie verdoezelde bij Jan Ullrich
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Daags nadat hij 2 flessen wijn leegdronk, won hij”: onze expert zag hoe succes destructie verdoezelde bij Jan Ullrich

Gewezen Tour-winnaar Jan Ullrich (49) bekende woensdag bij de voorstelling van een documentaire over zijn leven, doping te hebben gebruikt. En sprak tegelijk over zijn cocaïneverslaving en hoe die hem “in een monster veranderde.” Onze wielerexpert Michel Wuyts maakte in de jaren’90 de opgang en tien jaar later de val mee van de Duitser en schetst het beeld van een

Lees meer »
Oppositie wil livestream van gemeenteraad
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Oppositie wil livestream van gemeenteraad

Tijdens de afgelopen gemeenteraad ging de oppositie in discussie met het schepencollege over het al dan niet invoeren van een livestream. Drempel verlagen “De Stadsmonitor van de Vlaamse overheid leert ons dat het vertrouwen in het lokaal bestuur van Waregem de voorbije jaren ferm gedaald is”, zegt Groen-voorzitter Simon Wemel. “In de zoektocht naar verklaringen
The post Oppositie wil livestream

Lees meer »
“Oekraïense baby die werd ontvoerd, in het geheim geadopteerd door Russische vriend van Poetin”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Oekraïense baby die werd ontvoerd, in het geheim geadopteerd door Russische vriend van Poetin”

Een Oekraïense baby die vorig jaar ontvoerd werd uit een kindertehuis in Cherson, is geadopteerd door een prominente Russische politicus en bondgenoot van Vladimir Poetin. Dat blijkt uit onderzoek van de Britse omroep BBC en een Oekraïense mensenrechtenactiviste. In hun zoektocht naar tientallen vermiste kinderen leidde het spoor via vervalste geboortepapieren en een geheime adoptie tot in het Kremlin.

Lees meer »
KFC Varsenare mikt op stek in top vijf
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

KFC Varsenare mikt op stek in top vijf

Door de algemene afgelasting kon het duel tegen nummer drie Rumbeke niet doorgaan. Nu staan de jongens van coach Stefaan Ameel voor de kraker op bezoek bij een nieuwe topper: SV Wevelgem City.
The post KFC Varsenare mikt op stek in top vijf appeared first on KW.be.

Lees meer »
‘Scream’-actrice Melissa Barrera ontslagen en kritiek op Susan Sarandon na steun aan Gaza
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

‘Scream’-actrice Melissa Barrera ontslagen en kritiek op Susan Sarandon na steun aan Gaza

Melissa Barrera (33) zal even niet meer op de set staan. Het Amerikaanse productiehuis ‘Spyglass Media Group’ heeft de samenwerking met de actrice stopgezet nadat ze zich “op een verkeerde manier had uitgedrukt over de oorlog in Israël en Gaza.” En ook de opmerkingen van actrice Susan Sarandon (77) werden niet getolereerd door het talentenbureau ‘UTA’. Zij schrappen haar als

Lees meer »
Waterpeil blijft dalen in de Westhoek
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Waterpeil blijft dalen in de Westhoek

Dankzij de drogere periode blijft het waterpeil in de Westhoek dalen. Volgens Waterinfo zal het peil in de Fintele (Lo-Reninge) en Woumen (Diksmuide) wel nog zeker een week boven de waakdrempel blijven.
The post Waterpeil blijft dalen in de Westhoek appeared first on KW.be.

Lees meer »
Pommelien Thijs telt af naar grote finale ‘The Voice Kids’: “Ik herken veel van de vroegere ik in mijn kandidaten”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Pommelien Thijs telt af naar grote finale ‘The Voice Kids’: “Ik herken veel van de vroegere ik in mijn kandidaten”

Pommelien Thijs (22) maakte in dit seizoen van ‘The Voice Kids’ haar debuut als coach, maar ze slaagt absoluut met glans. “Als het agendagewijs lukt mogen ze me volgend jaar absoluut opnieuw bellen. Ik vond het een fijn avontuur”, klinkt het. Vanavond is er de grote climax met de finale. Pommelien is alvast erg trots op haar finalisten Lize en

Lees meer »
61-jarige fietser in levensgevaar na val in gracht: onderzoek naar omstandigheden
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

61-jarige fietser in levensgevaar na val in gracht: onderzoek naar omstandigheden

De hulpdiensten werden woensdagavond opgeroepen nadat een passant een fietser aantrof in het water van de gracht langs de landelijke Klarewal in Alveringem. De 61-jarige man uit Lo-Reninge lag met zijn gezicht in het water en moest ter plaatse gereanimeerd worden. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzocht of de man het slachtoffer werd van

Lees meer »
Na bloedstollende finale, dit is de straffe winnaar van ‘The Voice Kids 2023’: “Jouw stem heeft me diep geraakt”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Na bloedstollende finale, dit is de straffe winnaar van ‘The Voice Kids 2023’: “Jouw stem heeft me diep geraakt”

Na een spannende finale die overvloeide van talent, kent ‘The Voice Kids 2023′ zijn winnaar. Het is de 13-jarige Sikudhani uit Antwerpen – een onbetwiste favoriet uit team Pommelien – die de kroon binnensleept in het zevende seizoen. En dat is nog maar het begin voor de zangeres, want vanaf middernacht kan je haar allereerste single: ‘Who You Are’, een

Lees meer »