Krantenkoppen

Toch tien maanden effectief voor hardnekkige ‘wildkakker’: “Het stond in de sterren geschreven”

Omdat hij nog steeds geen vaste woonplaats heeft én opnieuw dronken van straat werd geplukt, heeft Daniël D. (62) alsnog tien maanden effectieve celstraf gekregen voor openbare zedenschennis. De man verwierf de bedenkelijke titel ‘wildkakker’, omdat hij in winkelstraten aan de kust steevast zijn gevoeg doet op straat.

Meer krantenkoppen in België

KIJK. “Blijven wuiven”, gebiedt Hamas-strijder bij ‘hartelijk’ afscheid van gijzelaars
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. “Blijven wuiven”, gebiedt Hamas-strijder bij ‘hartelijk’ afscheid van gijzelaars

De Israëlische regering reageert scherp op beelden die de Palestijnse terreurorganisatie Hamas verspreidt van vrijgelaten gijzelaars. Hun afscheid van hun gijzelnemers verloopt vaak opvallend hartelijk, soms zelfs met high fives en omhelzingen. Maar in een van de video’s hoor je een man “blijven wuiven” zeggen tegen een vrouw en een meisje die in een Rode Kruis-voertuig stappen.

Lees meer »
Kersvers papa Diego Bragard van goudwaarde bij KSV
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Kersvers papa Diego Bragard van goudwaarde bij KSV

Na een aarzelende seizoenstart met als dieptepunt de 0-4-pandoering in eigen huis tegen de huidige leider Eendracht Aalst, heeft coach Kurt Delaere van KSV Oostkamp (2de nationale A) de puntjes op de i gezet. De sportieve baas parkeert nooit de bus, maar gaat altijd voor de volle buit. Het resultaat kan iedereen aflezen in het
The post Kersvers papa Diego

Lees meer »
Infrabel-woordvoerder geeft interview over spoorlopers terwijl fietser… gesloten spoorweg oversteekt: “Daar zakt mijn broek van af”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Infrabel-woordvoerder geeft interview over spoorlopers terwijl fietser… gesloten spoorweg oversteekt: “Daar zakt mijn broek van af”

Gesloten spoorwegen oversteken: we doen het helaas nog altijd. Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken begrijpt het absoluut niet en wil mensen sensibiliseren voor de gevaren. Maar tijdens zijn interview met een VRT1-journalist over overwegveiligheid steekt er een fietser opnieuw een gesloten spooroverweg over. “Hallucinant, ik hoop dat dit op beeld staat”, zegt hij.

Lees meer »
In turnzaal De Pionier komen er na verhuis turnclub tiental petanqueterreinen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

In turnzaal De Pionier komen er na verhuis turnclub tiental petanqueterreinen

In de loop van volgend jaar komen er in de huidige turnzaal van sportcentrum De Pionier in Wervik een tiental petanqueterreinen in dolomiet. Wat alvast heel goed nieuws is voor Okra, de Vlaamse Seniorenclub en Neos. Nu spelen ze op het stadsdomein Oosthove in de Speiestraat zowel binnen als buiten. Indoor is dat dan op tapijten. Eerder kreeg het schepencollege

Lees meer »
Footstep, het grootste bedrijf van Brugge, wordt ODAS
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Footstep, het grootste bedrijf van Brugge, wordt ODAS

Footstep, het grootste bedrijf van Brugge, wordt ODAS vanaf 1 januari 2024. Footstep telt 600 medewerkers en biedt vanop zijn site in Dreef Ter Panne werk op maat aan mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt.
The post Footstep, het grootste bedrijf van Brugge, wordt ODAS appeared first on KW.be.

Lees meer »
“We gaan geen klimaatparadijs bouwen op een braakliggend industrieterrein”: premier De Croo houdt toespraak op COP28
VRT NWS
VRT NWS

“We gaan geen klimaatparadijs bouwen op een braakliggend industrieterrein”: premier De Croo houdt toespraak op COP28

In de omslag naar een groene economie is het niet óf ecologie óf industrie: beide moeten hand in hand gaan. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open VLD) gezegd tijdens zijn toespraak op de klimaatconferentie in Dubai (COP28). Hij legde sterk de nadruk op samenwerking, internationaal maar ook tussen de sectoren. Wanneer België het tijdelijke EU-voorzitterschap gaat waarnemen vanaf januari,

Lees meer »
3D Real Estate wil van Sint-Niklaaskerk twee handelspanden en 24 appartementen maken
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

3D Real Estate wil van Sint-Niklaaskerk twee handelspanden en 24 appartementen maken

Projectontwikkelaar 3D Real Estate heeft een omgevingsvergunning aangevraagd voor het renoveren en herbestemmen van de Sint-Niklaaskerk naar 2 commerciële ruimtes en 24 appartementen. Op de gemeenteraad van maandag stemde Groen tegen de zaak der wegen uit onvrede met de plannen voor de kerk.
The post 3D Real Estate wil van Sint-Niklaaskerk twee handelspanden en 24 appartementen maken appeared first on

Lees meer »
Jean Elleboudt, nazaat van Zeewacht-stichter en bestuurder drukkerij, overleden
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Jean Elleboudt, nazaat van Zeewacht-stichter en bestuurder drukkerij, overleden

In De Haan overleed op dinsdag 28 november Jean Elleboudt, de laatste nazaat van De Zeewacht-stichter Alphonse Elleboudt die nog zelf aan de krant meewerkte. Jean Elleboudt was meester-drukker en bestuurder van de Unitas-drukkerij. Hij werd 92 jaar.
The post Jean Elleboudt, nazaat van Zeewacht-stichter en bestuurder drukkerij, overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »
Angelina Jolie vecht als een leeuwin voor haar ‘getraumatiseerde’ kroost: “Brad greep de kinderen bij de keel”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Angelina Jolie vecht als een leeuwin voor haar ‘getraumatiseerde’ kroost: “Brad greep de kinderen bij de keel”

“Hij is een klootzak van wereldklasse.” Het pijnlijke bericht van Pax Jolie-Pitt (19) over zijn vader Brad Pitt (59) dat vorige week plots opdook, wond er geen doekjes om. En nu zelfs dochter Zahara (18) de familienaam Pitt heeft laten vallen, lijkt het er meer dan ooit op dat de (adoptie)kinderen van Brad en Angelina Jolie (48) vooral trouw blijven

Lees meer »
WHATTZ neemt zijn intrek op Park Apart in Zwevegem
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

WHATTZ neemt zijn intrek op Park Apart in Zwevegem

WHATTZ Laadpalen uit Zwevegem, kondigt met trots de recente verhuizing naar eennieuw bedrijfspand aan langs de Bekaertstraat in Zwevegem. Dit nieuwe onderkomen,gelegen op de oude site van 1,5 hectare, die vroeger floreerde als de thuisbasis vanSobelcard van de Bekaert-groep, herbergt vandaag een tiental KMO’s, waaronderWHATTZ.
The post WHATTZ neemt zijn intrek op Park Apart in Zwevegem appeared first on KW.be.

Lees meer »