Krantenkoppen

“Truffels en cantharellen verdwijnen uit onze streken”: duidelijke impact van klimaatverandering en millieuproblemen op paddenstoelen

De natuur staat sterk onder druk. Onder andere de klimaatverandering, stikstofproblematiek en invasieve exoten maken het leven moeilijk voor een groot aantal planten en dieren. Maar ook op zwammen hebben deze verstoringen een impact. Dit zorgt ervoor dat sommige paddenstoelen binnenkort minder of niet meer te zien zullen zijn. Andere soorten, zelfs van verre streken, zullen hier juist beter kunnen aarden. Mycoloog prof. dr. Mieke Verbeken vertelt je wat je moet weten over de verdwijnende en verschijnende paddenstoelen. En of dat gevaarlijk is.

Meer krantenkoppen in België

“Charles en Kate waren de racistische royals”: koninklijk lek van de eeuw vond plaats in ons land
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Charles en Kate waren de racistische royals”: koninklijk lek van de eeuw vond plaats in ons land

De aap is uit de mouw: de zogenaamde ‘racistische royals’, waarover al gespeculeerd wordt sinds het Oprah-interview van Harry (39) en Meghan (42) uit 2021, zijn bekend. In de Nederlandse versie van ‘Endgame’ – intussen uit de rekken gehaald – worden koning Charles en prinses Kate met de vinger gewezen. “Een vertaalfout”, beweert auteur Omid Scobie, maar volgens onze royalty-expert

Lees meer »
Chocolaterie Libeert breekt record voor Sinterklaas
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Chocolaterie Libeert breekt record voor Sinterklaas

De Sint komt eraan en dan zijn chocoladefiguurtjes alom tegenwoordig. Chocolaterie Libeert trekt dit jaar alle registers open en breekt meteen ook records. Vanuit Komen-Waasten vertrekken dit jaar niet minder dan 4 miljoen figuurtjes, in meer dan 30 variaties, waardoor de chocolaterie zich als absolute marktleider weet te profileren.
The post Chocolaterie Libeert breekt record voor Sinterklaas appeared first on

Lees meer »
Brugge heeft geen veilig huis voor slachtoffers van intrafamiliaal geweld
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Brugge heeft geen veilig huis voor slachtoffers van intrafamiliaal geweld

Dit jaar heeft de politie van Brugge al 470 meldingen gekregen van intrafamiliaal geweld. Tot spijt van raadslid Karin Robert (Groen) wil Brugge bij gebrek aan Vlaamse subsidies geen veilig huis voor slachtoffers oprichten. Oostende, Kortrijk en Gent hebben zo’n huis wel.
The post Brugge heeft geen veilig huis voor slachtoffers van intrafamiliaal geweld appeared first on KW.be.

Lees meer »
Vincent Mannaert stapt op als CEO van Club Brugge
VRT NWS
VRT NWS

Vincent Mannaert stapt op als CEO van Club Brugge

Vincent Mannaert neemt ontslag als CEO of algemeen manager van Club Brugge. Al langer deden geruchten de ronde dat zijn relatie met eigenaar Bart Verhaeghe in het slop zat. Mannaert was ruim tien jaar CEO. Lees alles over het ontslag bij onze collega’s van Sporza.

Lees meer »
Klimaatzaak haalt slag thuis in beroep: rechter verplicht overheid om uitstoot broeikasgassen sneller naar beneden te halen
VRT NWS
VRT NWS

Klimaatzaak haalt slag thuis in beroep: rechter verplicht overheid om uitstoot broeikasgassen sneller naar beneden te halen

Het Brusselse Hof van Beroep verplicht de Belgische staat, het Vlaams Gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest om de uitstoot van broeikasgassen sneller te reduceren. Die moeten in 2030 55 procent lager liggen dan in 1990. Het Hof oordeelt dat de overheden tot nu toe onvoldoende maatregelen hebben genomen om de mensenrechten van de burgers te beschermen.

Lees meer »
Bestelling van Fnac-klanten geweigerd door “vergissing” in prijs, onaanvaardbaar volgens Testaankoop
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Bestelling van Fnac-klanten geweigerd door “vergissing” in prijs, onaanvaardbaar volgens Testaankoop

Enkele Fnac-klanten zagen hun bestelling geweigerd omdat er een foute prijs op de website stond. Een speaker werd er aangeboden voor 39 euro. Dat is een forse korting, want normaal kost de speaker 119 euro. Fnac annuleerde de bestelling een paar dagen later, maar dat vindt Testaankoop onterecht. De consumentenorganisatie klopt nu aan bij de Economische Inspectie om de zaak

Lees meer »