Krantenkoppen

Twee personen gewond bij schietpartij in Evere

In de Brusselse gemeente Evere zijn maandagavond twee personen gewond geraakt bij een schietpartij. Dat melden RTL Info en de krant La Capitale, en het nieuws wordt bevestigd door de lokale politie Brussel Noord (Evere/Schaarbeek/Sint-Joost-ten-Node).

Meer krantenkoppen in België

Productiebedrijf ‘Britain’s got talent’ treft schikking met voormalig jurylid David Walliams
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Productiebedrijf ‘Britain’s got talent’ treft schikking met voormalig jurylid David Walliams

Productiebedrijf Fremantle heeft een schikking getroffen met hun voormalige ‘Britain’s got talent’-jurylid David Walliams (52), die de talentenjacht verliet nadat hij respectloze opmerkingen over de kandidaten had gemaakt. De voorwaarden van de schikking zijn niet bekendgemaakt, maar volgens bronnen van ‘Daily Mail’ zou Walliams 1 miljoen pond hebben ontvangen.

Lees meer »
Bedreigde Paul Gheysens tegenstanders van bouw golfclub in Knokke? “Ik weet hoe ik jullie kan hebben”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Bedreigde Paul Gheysens tegenstanders van bouw golfclub in Knokke? “Ik weet hoe ik jullie kan hebben”

Melissa Rocher vertelt in het reportagemagazine ‘Pano’ hoe ze werd geconfronteerd met een briesende Paul Gheysens – vastgoedmagnaat en sterke man van Antwerp FC. “‘Ik weet hoe ik jullie kan hebben’, riep Gheysens me toe. En dat terwijl hij veelzeggend naar de kinderen op de achterbank keek.” Gheysens, die met Melissa en haar man sterke tegenstanders vindt in zijn plannen

Lees meer »
Dertig straten in Hoeselt krijgen nieuwe naam
VRT NWS
VRT NWS

Dertig straten in Hoeselt krijgen nieuwe naam

In Hoeselt krijgen dertig straten een nieuwe naam. Dat is beslist op de gemeenteraad. Omdat Bilzen en Hoeselt gaan fuseren, moeten in totaal vijftig straatnamen die identiek zijn of erg op elkaar lijken een nieuwe naam krijgen. Zo worden bijvoorbeeld misverstanden bij noodgevallen vermeden. Inwoners hebben nog dertig dagen de tijd om in beroep te gaan tegen de voorgestelde straatnamen.

Lees meer »
Gerenoveerde Blankenbergse Pier wint prestigieuze award: “Kers op de taart”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Gerenoveerde Blankenbergse Pier wint prestigieuze award: “Kers op de taart”

De iconische Blankenbergse Pier – waarvan recent nog de gerestaureerde wandelweg werd ingehuldigd – viel in de prijzen tijdens de FEBE Elements Awards 2023. De awards werden donderdagavond 30 november uitgereikt in het Skyline Park in Izegem.
The post Gerenoveerde Blankenbergse Pier wint prestigieuze award: “Kers op de taart” appeared first on KW.be.

Lees meer »
De Lijn verbindt vanaf 2024 Dentergem met Waregem
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

De Lijn verbindt vanaf 2024 Dentergem met Waregem

Vanaf januari 2024 zal Dentergem een rechtstreekse busverbinding met Waregem krijgen. Daarmee komt er eindelijk een antwoord op een vraag die de gemeente al in de jaren tachtig (!) had gesteld. “Deze lijn zal in de week om het uur heen en weer rijden”, aldus mobiliteitsschepen Yves Lambrecht (Eendracht).
The post De Lijn verbindt vanaf 2024 Dentergem met Waregem appeared

Lees meer »
Unia over antisemitisme: “Cijfers moeten soms genuanceerd worden, gevoelens van Joodse gemeenschap niet”
VRT NWS
VRT NWS

Unia over antisemitisme: “Cijfers moeten soms genuanceerd worden, gevoelens van Joodse gemeenschap niet”

Gelijkekansencentrum Unia heeft opnieuw cijfers gepubliceerd over het aantal meldingen van antisemitisme. "Sinds de heropflakkering van het conflict tussen Israël en Hamas op 7 oktober, kregen we al 62 meldingen die we kunnen linken aan Jodenhaat", zegt Els Keytsman, directeur van Unia. "Het is hoog tijd dat we de angstgevoelens van de Joodse gemeenschap serieus nemen."

Lees meer »