Krantenkoppen

Twee topavonden met Chicago Blues Festival in Ruiselede

Twee avonden lang konden 340 blues-liefhebbers genieten van het Chicago Blues Festival in de totaal uitverkochte blues & jazzclub Banana Peel in Ruiselede. Over de Amerikaanse blues-rotten Anita White (Lady A), Dexter Allen en Marquise Knox was iedereen het eens: ‘They still got the blues’.

Niet elke blues & jazzclub slaagt erin om drie door de wol geverfde Amerikaanse blues-artiesten een ommetje te laten maken langs Ruiselede. Anita White (Lady A) deed haar reputatie als ‘hardest workin woman in blues, soul, funk and gospel’ alle eer aan.

Het meeslepende en zwoele gitaarspel van virtuoos Dexter Allen (foto) was ronduit indrukwekkend. Zanger, gitarist en songschrijver Marquise Knox speelde nog met B.B. King en ging in 2019 op tour met ZZ Top en Cheap Trick! Geen wonder dat de 340 tickets in een mum van tijd waren uitverkocht en het publiek laaiend enthousiast was. Dit smaakt naar meer! (ggm)

The post Twee topavonden met Chicago Blues Festival in Ruiselede is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Fragiel ogende Jimmy Carter (99) bij herdenkingsdienst voor echtgenote Rosalynn
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Fragiel ogende Jimmy Carter (99) bij herdenkingsdienst voor echtgenote Rosalynn

De voormalige Amerikaanse president Jimmy Carter was dinsdag aanwezig bij de herdenkingsdienst voor zijn vrouw Rosalynn. De 99-jarige Carter verschijnt zelden nog in het openbaar. Ook Carters opvolgers Joe Biden en Bill Clinton waren aanwezig, evenals alle vijf nog in leven zijnde presidentsvrouwen: Laura Bush, Hillary Clinton, Michelle Obama, Melania Trump en Jill Biden.

Lees meer »
Geradicaliseerde twintiger die toeristen neerstak in Parijs had trouw gezworen aan IS, moeder waarschuwde politie in oktober
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Geradicaliseerde twintiger die toeristen neerstak in Parijs had trouw gezworen aan IS, moeder waarschuwde politie in oktober

Bij een mesaanval in het centrum van Parijs zijn zaterdagavond één dode en twee gewonden gevallen. De aanvaller werd kort na de feiten opgepakt. Hij stond bij de veiligheidsdiensten bekend voor psychiatrische problemen en radicaal islamisme en had in een video trouw gezworen aan terreurorganisatie Islamitische Staat. Ook drie mannen uit zijn entourage zijn opgepakt, bevestigt het nationale antiterroristische

Lees meer »
Aanvriezende mist en lichte winterse neerslag, KMI kondigt code geel aan voor West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Aanvriezende mist en lichte winterse neerslag, KMI kondigt code geel aan voor West-Vlaanderen

De dag begint met aanvriezende mist of wolkenvelden, die nog vergezeld zijn van wat lichte winterse neerslag. Voorzichtigheid is aangewezen donderdagochtend, zo waarschuwt het KMI dat onder andere code geel afkondigde voor onze provincie.
The post Aanvriezende mist en lichte winterse neerslag, KMI kondigt code geel aan voor West-Vlaanderen appeared first on KW.be.

Lees meer »
Dit moeten banken binnenkort allemaal doen zodat uw spaargeld beter zou renderen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Dit moeten banken binnenkort allemaal doen zodat uw spaargeld beter zou renderen

Enig idee wat uw spaarboekje effectief opbrengt? Uw bank zal u daarover voortaan veel transparanter moeten informeren. “De bank zal de spaarder binnenkort op rekeningen met een beter rendement wijzen”, zegt staatssecretaris voor Consumentenzaken Alexia Bertrand. Onder haar impuls sloot de regering vandaag een protocol met de bankensector. Wat kan je met de nieuwe spaarcalculator? En welke maatregelen moeten tot

Lees meer »
Populaire Britse radio-dj ontvoerd en doodgemarteld: bende mogelijk jaren de gevangenis in
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Populaire Britse radio-dj ontvoerd en doodgemarteld: bende mogelijk jaren de gevangenis in

Op sociale media was hij vaak te zien op exotische bestemmingen of tijdens ontmoetingen met wereldsterren als rapper Diddy. Maar vorig jaar in oktober werd plots het naakte, verminkte lichaam van radio-dj Mehmet Koray Alpergin gevonden in een bos in Essex. Meerdere mannen uit een bende zijn nu schuldig bevonden aan onder meer zijn ontvoering, marteling en moord, schrijven Britse

Lees meer »
Villa de Torre klimt in Gault&Millau
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Villa de Torre klimt in Gault&Millau

De Haan is met twee zaken vertegenwoordigd in de nieuwe Gault&Millau: Markt XI behoudt zijn 16 op 20, Villa de Torre doet er een puntje bij en scoort nu 13 op 20.
The post Villa de Torre klimt in Gault&Millau appeared first on KW.be.

Lees meer »
Reeks huiszoekingen en arrestaties in groot fraudeonderzoek in bouwsector
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Reeks huiszoekingen en arrestaties in groot fraudeonderzoek in bouwsector

In een groot onderzoek van het Brusselse arbeidsauditoraat naar fraude in de bouwsector zijn dinsdag 46 huiszoekingen uitgevoerd en 21 mensen opgepakt. Dat meldt de krant L’Echo en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse arbeidsauditoraat. De speurders namen ook 70.000 euro, een tiental luxeauto’s, en onroerende goederen in België in beslag, en blokkeerden 127 bankrekeningen.

Lees meer »