Krantenkoppen

Uitbetaling voogden niet-begeleide minderjarigen is “probleem van korte duur”

Het feit dat 660 voogden van niet-begeleide minderjarige buitenlanders voorlopig niet meer betaald worden, heeft enkel betrekking op hun onkosten en is bovendien “een budgettair technisch probleem van korte duur”. Er is nu al 400.000 euro beschikbaar om de betalingen te kunnen hervatten. Dat zegt de FOD Justitie dinsdag.

Meer krantenkoppen in België

Nick Van de Kerckhove grijpt nationale titel bij de elite 3: “Ik was bijna geen renner meer en nu ben ik Belgisch kampioen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Nick Van de Kerckhove grijpt nationale titel bij de elite 3: “Ik was bijna geen renner meer en nu ben ik Belgisch kampioen”

Tranen van geluk rolden over de wangen van Nick Van de Kerckhove. De 27-jarige veldrijder uit Beernem kroonde zich in Maldegem tot Belgisch kampioen bij de elite 3. Het is al zijn vierde kampioenstrui deze winter.
The post Nick Van de Kerckhove grijpt nationale titel bij de elite 3: “Ik was bijna geen renner meer en nu ben ik Belgisch

Lees meer »
Voormalig president Jimmy Carter en alle vijf nog levende first ladies aanwezig op begrafenis van Rosalynn Carter
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Voormalig president Jimmy Carter en alle vijf nog levende first ladies aanwezig op begrafenis van Rosalynn Carter

Hij verschijnt nog zelden in het openbaar, maar voormalig Amerikaans president Jimmy Carter (99) was dinsdag wel aanwezig op de herdenkingsdienst voor zijn overleden vrouw Rosalynn. Ook latere presidenten als Bill Clinton en Joe Biden tekenden present, net als alle vijf nog levende first ladies Laura Bush, Hillary Clinton, Michelle Obama, Melania Trump en Jill Biden.

Lees meer »
‘Temptation Island’-presentator Rick Brandsteder trekt in bij moeder na afkickperiode: “Zijn huis staat al te koop”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

‘Temptation Island’-presentator Rick Brandsteder trekt in bij moeder na afkickperiode: “Zijn huis staat al te koop”

Na enkele dronken, problematische incidenten, waaronder het betasten van een vrouw en uit een voetbalstadion gezet worden, was de maat voor Rick Brandsteder (39) zelf vol. Hij trok naar een afkickkliniek in Zuid-Afrika om zijn alcoholverslaving aan te pakken. En nu, tien maanden later, gooit hij zijn leven over een andere boeg. “Rick woont nu bij mij in’, bevestigt zijn

Lees meer »
Tiende Dunebikers MTB-tocht krijgt label ‘Classic’
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Tiende Dunebikers MTB-tocht krijgt label ‘Classic’

De voorbereidingen voor de tiende Dunebikerstocht van 2 december zijn bijna afgerond. Het in vergelijking met vorige edities licht gewijzigde parcours ligt vast. De meer dan 50 medewerkers van wielertoeristenclub WD Breduinia kunnen zich vanaf nu toespitsen op de praktische organisatie.
The post Tiende Dunebikers MTB-tocht krijgt label ‘Classic’ appeared first on KW.be.

Lees meer »
Oekraïne zet Fluxys op lijst van “oorlogssponsors”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Oekraïne zet Fluxys op lijst van “oorlogssponsors”

Oekraïne heeft de Belgische gasnetbeheerder Fluxys toegevoegd aan zijn lijst van “internationale sponsors van de oorlog”, omdat Fluxys via de haven van Zeebrugge de Russische handel in vloeibaar aardgas (lng) faciliteert. Dat zeggen de organisaties Bond Beter Leefmilieu, Greenpeace en Vredesactie.

Lees meer »
Vrouw & Maatschappij vraagt aandacht voor ‘deepnudes’ met wittelintjesactie: “Dit is seksueel misbruik”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Vrouw & Maatschappij vraagt aandacht voor ‘deepnudes’ met wittelintjesactie: “Dit is seksueel misbruik”

Aan de schoolpoorten in Tielt deelden leden van de Tieltse afdeling van Vrouw & Maatschappij vrijdagochtend witte lintjes en flyers uit aan de studenten. De Wittelintjesactie, die elk jaar in verschillende steden en gemeenten georganiseerd wordt, staat dit jaar in het teken van deepnudes.
The post Vrouw & Maatschappij vraagt aandacht voor ‘deepnudes’ met wittelintjesactie: “Dit is seksueel misbruik” appeared

Lees meer »
Oxfam-Wereldwinkel Kortrijk organiseert jaarlijkse Fair Trade geschenkenbeurs in JC Tranzit
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Oxfam-Wereldwinkel Kortrijk organiseert jaarlijkse Fair Trade geschenkenbeurs in JC Tranzit

In het weekend van 24 tot en met 26 november organiseert Oxfam-Wereldwinkel Kortrijk haar jaarlijkse Fair Trade geschenkenbeurs. Je vindt er allerhande Fair Trade cadeaus voor de eindejaarperiode. “Ook slaan we dit jaar de handen in elkaar met trouwe partners ter ere van onze 50ste verjaardag.”
The post Oxfam-Wereldwinkel Kortrijk organiseert jaarlijkse Fair Trade geschenkenbeurs in JC Tranzit appeared first

Lees meer »
Tante van gijzelaar Eitan (12) getuigt over “horror” in Gaza: “Terroristen dwongen hem om naar gruwelijke video’s te kijken”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Tante van gijzelaar Eitan (12) getuigt over “horror” in Gaza: “Terroristen dwongen hem om naar gruwelijke video’s te kijken”

De leden van de Palestijnse terreurgroep Hamas gaan in Gaza te werk als echte “monsters”. Dat vertelt de tante van de 12-jarige Eitan Yahalomi, een van de Israëlische gijzelaars die gisteren werd vrijgelaten, in een interview met de Franse nieuwszender ‘BFM TV’. Tijdens zijn gevangenschap werd de jonge Eitan gedwongen om naar gruwelijke video’s te kijken, klinkt het. “Telkens wanneer

Lees meer »