Krantenkoppen

Uitbreiding parkeeraanbod zorgverstrekkers in Oostende: 14 extra parkeerplaatsen, ook zorgkundigen met RIZIV-nummer kunnen voortaan parkeerkaart aanvragen

Stad Oostende zorgt voor een nieuwe uitbreiding van het parkeeraanbod voor zorgverstrekkers. Zo komen er in het stadscentrum veertien extra parkeerplaatsen voor zorgverstrekkers bij en kunnen voortaan ook zorgkundigen met een RIZIV-nummer gebruik maken van deze parkeerplaatsen.

In Oostende mogen houders van een zorgverstrekkerskaart parkeren op parkeerplaatsen die exclusief voorbehouden zijn voor zorgverstrekkers, maar ook op parkeerplaatsen voor houders van gemeentelijke parkeerkaarten (bestemd voor houders van bewonerskaarten, zorgverstrekkerskaarten en technici die dringende herstellingen moeten uitvoeren).

Björn Anseeuw, schepen voor Mobiliteit: “De zorgverstrekkers die mensen thuis verzorgen, zijn van onschatbare waarde voor onze samenleving. Ze verdienen ons respect en onze dankbaarheid. Met meer parkeerplaatsen willen we hen een signaal geven dat we hun inzet en toewijding waarderen. Tegelijk willen we hen tijd en stress besparen zodat ze zich volledig kunnen focussen op de zorg voor de mensen.”

Nu ook voor zorgkundigen met RIZIV-nummer

Verpleegkundigen, huisartsen, kinesisten, audiologen, podologen en logopedisten komen al in aanmerking om een dergelijke kaart aan te vragen. Door de uitbreiding van de categorie ‘zorgverstrekkers’ worden nu ook zorgkundigen met een RIZIV-nummer – die 23 verpleegkundige taken mogen opnemen – ook ondersteund bij de uitoefening van hun functie.

Burgemeester Bart Tommelein: “Heel wat Oostendenaars doen beroep op zorgverstrekkers aan huis. Thuisverpleging, de huisarts, een kinesist… het is heel belangrijk dat zij vlot bij hun patiënten geraken. Alle zorgkundigen met een RIZIV-nummer zullen voortaan gebruik kunnen maken van die parkeerplaatsen én we breiden het aantal uit. Zo verzekeren we de goede zorg voor al onze inwoners.”

Veertien extra parkeerplaatsen

Met de uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen voor zorgverstrekkers met maar liefst veertien extra parkeerplaatsen staat de teller intussen op 24 parkeerplaatsen in de binnenstad. Waar mogelijk, wordt geopteerd voor een dubbel gebruik van parkeerplaatsen. Concreet is het een combinatie van kortparkeerplaatsen (max. 20 minuten) met zorgverstrekkersplaatsen (max. 90 minuten).

The post Uitbreiding parkeeraanbod zorgverstrekkers in Oostende: 14 extra parkeerplaatsen, ook zorgkundigen met RIZIV-nummer kunnen voortaan parkeerkaart aanvragen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Knokke-Heist heeft opnieuw 7 nieuwkomers in Gault&Millau: “Het publiek hier wil kwaliteit, dan moet je als restaurant volgen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Knokke-Heist heeft opnieuw 7 nieuwkomers in Gault&Millau: “Het publiek hier wil kwaliteit, dan moet je als restaurant volgen”

Aantal inwoners: 32.687. Aantal restaurant in de nieuwe Gault&Millau: 37, waaronder opnieuw zeven nieuwkomers. Ja, Knokke-Heist blijft ook dit jaar dé culinaire hotspot van West-Vlaanderen. Een maand geleden stelde de kustgemeente nog haar eigen Gault&Millau-gids vol adresjes voor. Op zoek naar een verklaring voor het succes. “Er is een publiek dat kwaliteit kan appreciëren én daarvoor wil betalen.”
The post

Lees meer »
Nieuwe 48 urenstaking bij spoor begin december
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Nieuwe 48 urenstaking bij spoor begin december

Er komt een nieuwe 48 urenstaking bij het spoor begin december. Twee van de drie vakbonden zetten de plannen door. Dat zegt HR Rail, de juridische werkgever van het spoorpersoneel. De staking, met alternatieve dienstregeling, zal starten op 5 december om 22 uur.

Lees meer »
“Hij kreeg het Etihad stil”: Rode Duivel Loïs Openda oogst lof in buitenland­se pers na tweeklapper tegen City
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Hij kreeg het Etihad stil”: Rode Duivel Loïs Openda oogst lof in buitenland­se pers na tweeklapper tegen City

Rode Duivel Loïs Openda gaat Europa rond. Hij schitterde door twee goals te maken op het veld van Manchester City. De Champions League-winnaars leken op weg om voor het eerst sinds 2018 nog eens een thuiswedstrijd op het kampioenenbal te verliezen. Maar met Jérémy Doku als invaller ging het elftal van Pep erop en erover: 3-2. Toch ging de prestatie

Lees meer »
Noël Slangen en dé les voor de Vlaamse partijen na de verkiezingsuitslag in Nederland: “In een pand naast McDonald’s verkoop je best geen hamburgers”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Noël Slangen en dé les voor de Vlaamse partijen na de verkiezingsuitslag in Nederland: “In een pand naast McDonald’s verkoop je best geen hamburgers”

Na de historische zege van de extreemrechtse Partij Voor de Vrijheid (PVV) van Geert Wilders in Nederland, vraagt iedereen zich natuurlijk af of Vlaams Belang volgend jaar die stunt in Vlaanderen kan herhalen. “Als onze traditionele partijen dezelfde fouten maken als hun tegenhangers in Nederland, bestaat die kans zeker”, denkt politiek analist Noël Slangen. Over welke fouten heeft hij het?

Lees meer »
#iedereenwestvlaming
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

#iedereenwestvlaming

De prijs van cacao bereikt recordhoogtes. Chocolade wordt duurder en dat voelt de ene nog meer dan de andere…
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »
Hoe winnen we de race om het klimaat te redden? En kan dat wel nog?
De Standaard
De Standaard

Hoe winnen we de race om het klimaat te redden? En kan dat wel nog?

Dit is het decennium van de waarheid. Dat wordt vaker gezegd. Maar als het over de escalerende klimaatcrisis gaat, kunnen we er niet omheen. De mensheid zit verwikkeld in een dubbele race. We maken reuzesprongen in de uitrol van schone energie. Tegelijk wordt de klimaatverstoring voelbaar. Nergens valt nog te ontsnappen aan de gevolgen van een opwarmend klimaat.

Lees meer »
Guga Baùl miste z’n start niet in ‘De slimste mens ter wereld’: “Veel stemmetjes in m’n kop”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Guga Baùl miste z’n start niet in ‘De slimste mens ter wereld’: “Veel stemmetjes in m’n kop”

Dinsdagavond zorgde de komst van Guga Baùl voor een overvloed aan stemmetjes in de studio van ‘De slimste mens ter wereld’ . Sam Gooris, Steven Van Gucht, Willy Naessens…: dankzij de Oostendenaar leek het alsof ze er eveneens bij waren. Tot grote hilariteit van z’n medekandidaten, de juryleden én Erik Van Looy. Die laatste zorgde voor hét WTF-moment van dit

Lees meer »
Team Visma-Lease a Bike definitief nieuwe naam van ploeg Wout van Aert
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Team Visma-Lease a Bike definitief nieuwe naam van ploeg Wout van Aert

De nieuwe naam van wielerploeg Team Jumbo-Visma wordt definitief Team Visma-Lease a Bike. De tweede naamgever komt zoals eerder al bekend was uit de stal van het Nederlandse bedrijf PON dat al sponsor van het team is. Dat maakt de ploeg van Wout van Aert, Tiesj Benoot en Tosh Van der Sande vandaag officieel. Lease a Bike stond afgelopen jaar

Lees meer »
Sikudhani blikt terug op overwinning ‘The Voice Kids’: “Je kan alles doen zolang je in jezelf gelooft”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Sikudhani blikt terug op overwinning ‘The Voice Kids’: “Je kan alles doen zolang je in jezelf gelooft”

Na een spannende finale die overvloeide van talent, kent ‘The Voice Kids 2023′ zijn winnaar. Het is de 13-jarige Sikudhani uit Antwerpen – een onbetwiste favoriet uit team Pommelien – die de kroon binnensleept in het zevende seizoen. En dat is nog maar het begin voor de zangeres, want sinds middernacht kan je haar allereerste single: ‘Who You Are’, een

Lees meer »
Kerk publiceert overzicht van genomen initiatieven voor slachtoffers van seksueel misbruik
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Kerk publiceert overzicht van genomen initiatieven voor slachtoffers van seksueel misbruik

De katholieke Kerk heeft een overzicht gemaakt van de initiatieven en engagementen die de voorbije jaren zijn genomen voor slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Kerk. Sinds de Canvas-reeks Godvergeten komen daarover veel vragen binnen. “Ook al communiceert de Kerk daarover geregeld en staat alle informatie online, toch blijkt die informatie niet altijd even goed gekend”, klinkt het dinsdag bij

Lees meer »
Helmut Lotti zet schouders onder nieuwe bobcampagne met eigen lied
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Helmut Lotti zet schouders onder nieuwe bobcampagne met eigen lied

De jaarlijkse bobwintercampagne pakt uit met Helmut Lotti als ambassadeur. Speciaal voor de 28e editie schreef de zanger het lied ‘Er hoeft maar één bob te zijn’. De campagne, die als slogan ‘Wie drinkt, rijdt niet’ meekreeg, werd vrijdag voorgesteld door Vias Institute, in aanwezigheid van federaal minister van Mobiliteit George Gilkinet (Ecolo), federaal minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden

Lees meer »