Krantenkoppen

Uitzonderlijke aalscholver in Wevelgem en Harelbeke: vogel eet geen vis, maar andere vogels

In natuurdomeinen in Wevelgem en Harelbeke zit een speciale aalscholver. Zo’n dier eet normaal uitsluitend vis, maar deze aalscholver smult van vogels. Een vogelaar uit Kuurne heeft op een filmpje kunnen vastleggen hoe de aalscholver op vogels jaagt. "Het is een mysterie waarom die zoiets doet."

Meer krantenkoppen in België

Beelden tonen hoe gijzelaars in Rode Kruis-voertuigen naar Egypte worden gebracht
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Beelden tonen hoe gijzelaars in Rode Kruis-voertuigen naar Egypte worden gebracht

Hamas heeft vrijdagavond de eerste 24 gijzelaars vrijgelaten uit Gaza. Dat werd bevestigd door Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC), die hen in voertuigen aan de grensovergang in Rafah, Egypte hebben afgezet. In totaal gaat het om 13 Israëlische, tien Thaise en één Filipijnse gijzelaars. Beelden tonen hoe ze aan de grenspost worden toegejuicht door omstaanders.

Lees meer »
Helmut Lotti zet schouders onder nieuwe bobcampagne met eigen lied
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Helmut Lotti zet schouders onder nieuwe bobcampagne met eigen lied

De jaarlijkse bobwintercampagne pakt uit met Helmut Lotti als ambassadeur. Speciaal voor de 28e editie schreef de zanger het lied “Er hoeft maar één bob te zijn”. De campagne, die als slogan ‘Wie drinkt, rijdt niet’ meekreeg, werd vrijdag voorgesteld door Vias Institute, in aanwezigheid van federaal minister van Mobiliteit George Gilkinet (Ecolo), federaal minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden

Lees meer »
Dakloze Richard (55) dood aangetroffen in tentje in Antwerpen: “Drempel naar nachtopvang is voor sommigen nog te groot”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Dakloze Richard (55) dood aangetroffen in tentje in Antwerpen: “Drempel naar nachtopvang is voor sommigen nog te groot”

Het lichaam van Richard Makrouny (55), een dakloze man, is zondagnamiddag in een tentje op Spoor Oost teruggevonden. Een autopsie wees uit dat het gaat om een natuurlijke dood. Daklozenorganisaties bevestigen dat daklozen regelmatig in tentjes op het terrein overnachten. “Het toont aan dat de drempel naar nachtopvang voor sommigen toch nog te groot is.”

Lees meer »
STANDPUNT. We kunnen ons even warmen aan de beelden van blije, opgeluchte mensen, van familiegeluk en vreugde
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

STANDPUNT. We kunnen ons even warmen aan de beelden van blije, opgeluchte mensen, van familiegeluk en vreugde

De wapens hebben in Gaza vier dagen gezwegen. In plaats van kapotgeschoten ziekenhuizen kregen we beelden van bevrijde gijzelaars die hun familieleden in de armen vallen en van hulpkonvooien die op gejuich worden onthaald. Maandag kwam zelfs het goede nieuws dat het staakt-het-vuren met twee dagen wordt verlengd. Maar daarna zal het onherroepelijk weer oorlog zijn.

Lees meer »
Nieuwe 48-urenstaking bij spoor bevestigd
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Nieuwe 48-urenstaking bij spoor bevestigd

Er komt een nieuwe 48 urenstaking bij het spoor begin december. Twee van de drie vakbonden zetten de plannen door, zo heeft HR Rail, de juridische werkgever van het spoorpersoneel vrijdag bekendgemaakt. De staking, met alternatieve dienstregeling, zal starten op 5 december om 22.00 uur.

Lees meer »
STREAMINGTIPS. Dood in Venetië en de échte versie van ‘Squid Game’
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

STREAMINGTIPS. Dood in Venetië en de échte versie van ‘Squid Game’

Niets zo fijn als na een drukke werkweek in de zetel ploffen en een serie bekijken. Ziet u echter – met al die verschillende streamingdiensten – door het streamingbos de bomen niet meer? Dan zijn we er iedere vrijdag om u te helpen. Kakelverse reeksen, het nieuwste seizoen van oude getrouwen of verborgen pareltjes: u ontdekt ze hier.

Lees meer »
Spaanse premier Sánchez heeft door “aantal dode kinderen ernstige twijfels” of Israël internationaal recht respecteert
VRT NWS
VRT NWS

Spaanse premier Sánchez heeft door “aantal dode kinderen ernstige twijfels” of Israël internationaal recht respecteert

De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft in een tv-interview openlijk zijn twijfels geuit of Israël het internationaal recht respecteert in de oorlog met Hamas. "Door de beelden die we zien en het groeiend aantal kinderen dat sterft, heb ik ernstige twijfels of Israël het internationaal recht volgt." De uitspraken zetten kwaad bloed bij Israël. Ze roepen hun ambassadeur in Spanje

Lees meer »
Tesla van 120.000 euro staat al vier jaar stil in garage van politiezone Zaventem
VRT NWS
VRT NWS

Tesla van 120.000 euro staat al vier jaar stil in garage van politiezone Zaventem

Een nieuwe Tesla van de politie van Zaventem staat al vier jaar noodgedwongen in de garage, omdat een belangrijk document ontbreekt. De auto van 120.000 euro staat namelijk in Nederland ingeschreven bij een leasingbedrijf. Daardoor kan geen inschrijvingsbewijs afgeleverd worden voor ons land. De gemeente Zaventem probeert al een tijdje via de rechtbank haar gelijk te halen. Maar dat is

Lees meer »