Krantenkoppen

Update voor Roeselaarse masterplan openbare verlichting

Het Roeselaarse masterplan openbare verlichting krijgt een update waarbij er extra aandacht wordt besteed aan de landelijke gebieden.

Op de gemeenteraad van maandagavond vroeg oppositieraadslid Dieter Carron (N-VA) of de stad kon voorzien in meer straatverlichting op de landelijke gebieden. “Ik denk daarbij bijvoorbeeld aan Oekene of Beveren waar ook het veiligheidsgevoel moet primeren boven financiële of ecologische beslissingen.” Schepen van openbare werken Francis Debruyne (CD&V) had oor naar de vraag van Carron.

Nieuwe technologie

“In 2011 lanceerden we het masterplan openbare verlichting. Dat masterplan werd uitgevoerd, maar inmiddels zetten we veel sneller in op verledding. 46 procent van de openbare verlichting is inmiddels ‘verled’, het is de bedoeling om tegen 2028 aan honderd procent te raken.” De schepen diende een amendement in om in samenspraak met Fluvius het masterplan openbare verlichting te actualiseren en dit met bijzondere aandacht voor de landelijke gebieden en donkertegebieden. “En dit in het licht van de nieuwe technische mogelijkheden.” Raadslid Carron reageerde tevreden op die beslissing die ook door de volledige gemeenteraad werd goedgekeurd.

The post Update voor Roeselaarse masterplan openbare verlichting is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vrouwen van Russische gemobiliseerden eisen hun terugkeer
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Vrouwen van Russische gemobiliseerden eisen hun terugkeer

Een groep vrouwen van gemobiliseerde Russen heeft een oproep, vol scherpe kritiek op president Vladimir Poetin, gelanceerd om de terugkeer van hun echtgenoten te eisen. “We zullen ons pas terugtrekken als onze mannen weer veilig thuis zijn (voor altijd, rotatie interesseert ons niet)”, klinkt het maandag op het Telegramkanaal van de actiegroep “Putj domoi” (Weg naar huis).

Lees meer »
Voorleesdag strijkt neer in brandweerkazerne
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Voorleesdag strijkt neer in brandweerkazerne

De Voorleesweek in Vlaanderen en Brussel is een jaarlijks initiatief van de vzw Iedereen Leest en benadrukt het belang van lezen en voorlezen. Basisschool Gravenbos pakte echter uit met een speciale Voorleesdag. Op tal van bekende locaties werd een verhaal voorgedragen. De Oostmolen, de brandweerkazerne, buitenschoolse kinderopvang, tegelwinkel Boudolf, het dienstencentrum, het stadhuis, de muziekschool,
The post Voorleesdag strijkt neer

Lees meer »
Was dit najaar écht zo koud, grijs en nat? Dit zeggen de cijfers: “De herfst van 2023 stak er op één vlak met kop en schouders bovenuit”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Was dit najaar écht zo koud, grijs en nat? Dit zeggen de cijfers: “De herfst van 2023 stak er op één vlak met kop en schouders bovenuit”

Voor velen is het nu stilaan wel genoeg geweest: ze zijn het grijze weer beu en verlangen naar meer zon en vooral minder regen. Maar klopt dat wel? Was het echt zo’n sombere herfst met bakken regen en koude rillingen? Of was dat slechts schijn? Nu het einde nadert van de meteorologische herfst doken wij in de cijfers. En die

Lees meer »
Jimmy Frey voelt zich in de steek gelaten door collega’s: “Will Tura krijgt groot eerbetoon, maar mij zijn ze allemaal vergeten”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Jimmy Frey voelt zich in de steek gelaten door collega’s: “Will Tura krijgt groot eerbetoon, maar mij zijn ze allemaal vergeten”

“Lang geleden – en dit heb ik nog nooit verteld – was een vriendin zwanger van mij”, onthult zanger Jimmy Frey (84) in ‘Dag Allemaal’. In het interview blikt hij ook terug op zijn rijkgevulde carrière. “Ik heb 2,5 miljoen singles verkocht en wel twintig hits gehad. Maar heel vreemd, op de radio draaien ze alleen nog ‘Saragossa’”, klinkt het.

Lees meer »
Kourtney Kardashian maakt pillen van haar “sappige placenta”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Kourtney Kardashian maakt pillen van haar “sappige placenta”

Kourtney Kardashian (44) verwelkomde aan het begin van deze maand haar zoontje Rocky. Hoewel ze voorlopig nog niet erg actief is op sociale media, deelt ze nu toch een tip met haar fans. De realityster heeft haar placenta laten verwerken tot pillen en profiteert nu van de voordelen. “Ik vind dit erg nuttig voor het herstel na de bevalling”, schrijft

Lees meer »
Samen Lezen staat in het teken van ‘Leeftijd’
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Samen Lezen staat in het teken van ‘Leeftijd’

Deze maand vond de voorlaatste editie van dit jaar plaats van Samen Lezen. Dit initiatief, in het leven geroepen door de plaatselijke bib, blijft een succesnummer.
The post Samen Lezen staat in het teken van ‘Leeftijd’ appeared first on KW.be.

Lees meer »
Na een week pauze nemen Israël en Hamas de wapens weer op: “Maar we zijn niet helemaal terug bij af”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Na een week pauze nemen Israël en Hamas de wapens weer op: “Maar we zijn niet helemaal terug bij af”

Na een week van relatieve rust zijn de gevechten tussen Israël en Hamas herbegonnen. Inmiddels zouden er alweer tientallen doden vallen in de Gazastrook, nadat beide partijen elkaar verantwoordelijk houden voor het afspringen van de onderhandelingen over een verlengde gevechtspauze. Toch zijn er redenen om te geloven dat we niet helemaal terug bij af zijn.

Lees meer »
Konekti Jeugdhulp bestaat vijf jaar en hielp al 1.800 gezinnen: “Zullen nog meer inzetten op zorg en samenleven”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Konekti Jeugdhulp bestaat vijf jaar en hielp al 1.800 gezinnen: “Zullen nog meer inzetten op zorg en samenleven”

Konekti Jeugdhulp gaat aan de slag met gezinnen waar er spanningen heersen. Op woensdag 29 november kwamen medewerkers van Konekti en geholpen gezinnen samen in De Warande in Kortrijk op een netwerkevenement om de afgelopen vijf jaar in de kijker te zetten. Met behulp van verbinders en eerstelijnspyschologen kon Konekti al meer dan 1.800 gezinnen helpen.
The post Konekti Jeugdhulp

Lees meer »
“Bepaalde mensen in zijn omgeving lieten Mannaert vallen”: Onze chef voetbal legt uit waarom Club-CEO afstand neemt van zijn grote liefde
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Bepaalde mensen in zijn omgeving lieten Mannaert vallen”: Onze chef voetbal legt uit waarom Club-CEO afstand neemt van zijn grote liefde

Club Brugge ziet straks een van dé bepalende figuren van het voorbije decennium vertrekken, want Vincent Mannaert stopt eind dit seizoen als CEO. Onze chef voetbal Niels Poissonnier ziet dat Mannaert een grote leemte na zal laten. “Hij combineerde het beste van twee werelden: intelligentie en dossierkennis met voetbalknowhow. Da’s weinigen op die positie gegeven.”

Lees meer »