Krantenkoppen

Van te veel zieken tot veel te weinig werkenden per gepensioneerde: zo groot zijn de gevolgen van vergrijzing

De federatie van woonzorgcentra waarschuwt voor de snelle vergrijzing die op ons afkomt, met onder meer lange wachtlijsten als gevolg. De “demografische tijdbom” tikt hoe dan ook onverstoorbaar door: nog één generatie, en tegenover één 65-plusser staan nog maar goed twee actieven.

Meer krantenkoppen in België

#iedereenwestvlaming
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

#iedereenwestvlaming

Vandaag Black Friday. Dan kan je mooie deals doen, maar let toch maar op of het écht wel zo interessant is…
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »
VIVES-studenten kapen Hotel Les Dunes voor wintereditie Trammelant: “Unieke eenmalige beleving”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

VIVES-studenten kapen Hotel Les Dunes voor wintereditie Trammelant: “Unieke eenmalige beleving”

Fans van Trammelant komen voor één keer ook aan hun trekken in de donkerste maand van het jaar: een groep tweedejaarsstudenten van VIVES LoReCa kaapt in de week van 11 tot 17 december Hotel Les Dunes voor een heuse ‘Winter Trammelant’. De gasten worden een week lang ondergedompeld in een onvervalste belle époquesfeer, compleet met zwierige kostuums, afternoon tea en

Lees meer »
Lore was 18 toen ze uit het leven probeerde te stappen: “Ik ben nu gelukkiger dan ik toen ooit had kunnen voorspellen”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Lore was 18 toen ze uit het leven probeerde te stappen: “Ik ben nu gelukkiger dan ik toen ooit had kunnen voorspellen”

Ze was net 18 jaar toen ze uit het leven probeerde te stappen. Maar 13 jaar later is Lore Vonck (31) gelukkiger dan ooit én helpt ze nabestaanden die geliefden verloren aan zelfdoding. Ze vertelt aan HLN hoe ze weer hoop vond nadat ze een lange, donkere periode geen uitweg meer zag: “Ik had weinig zelfvertrouwen. Verder studeren leek zinloos.

Lees meer »
Proximus-winkel overvallen in Asse
VRT NWS
VRT NWS

Proximus-winkel overvallen in Asse

Twee mannen met motorhelm hebben donderdagavond de Proximus-winkel in Asse overvallen. Eén van hen was gewapend. Ze eisten bij de zaakvoerder de inhoud van de kassa en vroegen om de veiligheidsdeur te openen. Toen dat niet meteen gebeurde zijn de overvallers gevlucht op een motorfiets.

Lees meer »
A11 richting Brugge versperd door kettingbotsing met tiental wagens en een vrachtwagen: één zwaargewonde
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

A11 richting Brugge versperd door kettingbotsing met tiental wagens en een vrachtwagen: één zwaargewonde

Door een kettingbotsing ter hoogte van Brugge-Zeehaven is de A11 richting Brugge helemaal afgesloten. Dat melden het Vlaams Verkeerscentrum en de wegpolitie. Volgens de eerste berichten vielen bij het ongeval enkel lichtgewonden.
The post A11 richting Brugge versperd door kettingbotsing met tiental wagens en een vrachtwagen: één zwaargewonde appeared first on KW.be.

Lees meer »
ONZE OPINIE. “En toch zal het ook bij ons over migratie moeten gaan”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

ONZE OPINIE. “En toch zal het ook bij ons over migratie moeten gaan”

“De verkiezingsuitslag in Nederland toont opnieuw dat alleen de extreme partijen er echt baat bij hebben dat verkiezingen gaan over migratie en dat regeringen daarover vallen”, schrijft politiek journalist Astrid Roelandt. “Na N-VA bij ons, leerde nu ook de Nederlandse VVD die les. En toch zal het over migratie moéten gaan.”

Lees meer »
Moeder gebruikt slim trucje om dochter ongemerkt te volgen tijdens haar eerste schoolreis: “Het gaf me veel gemoedsrust”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Moeder gebruikt slim trucje om dochter ongemerkt te volgen tijdens haar eerste schoolreis: “Het gaf me veel gemoedsrust”

Toen het dochtertje van Shaylin Martin thuiskwam met een briefje waarop stond dat ze op schoolreis zou gaan naar de zoo, sloeg de vertwijfeling toe bij de Amerikaanse mama. Ze wilde haar dochter dolgraag mee laten gaan, maar wilde haar ook heel graag in het oog houden. Shaylin kon echter geen dagje vrijaf nemen om chaperonne te spelen in de

Lees meer »