Krantenkoppen

Van te veel zieken tot veel te weinig werkenden per gepensioneerde: zo groot zijn de gevolgen van vergrijzing

De federatie van woonzorgcentra waarschuwt voor de snelle vergrijzing die op ons afkomt, met onder meer lange wachtlijsten als gevolg. De “demografische tijdbom” tikt hoe dan ook onverstoorbaar door: nog één generatie, en tegenover één 65-plusser staan nog maar goed twee actieven.

Meer krantenkoppen in België

Is luchtvaartstaking nog gerechtvaardigd? “Ja, piloten verdienen 5.000 euro netto, maar de werkdruk maakt vliegen onveilig”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Is luchtvaartstaking nog gerechtvaardigd? “Ja, piloten verdienen 5.000 euro netto, maar de werkdruk maakt vliegen onveilig”

De stewards en stewardessen van Brussels Airlines dienden vorige week al een stakingsaanzegging in, nu doen ook de piloten dat. Met dezelfde klacht: een te hoge werkdruk. Maar de acties in de kerstperiode zouden de vakantie van duizenden passagiers vergallen. Hadden piloten dan geen renteniersleven, met hoge verdiensten en een spannende baan? “We mogen niet klagen over ons inkomen of

Lees meer »
Nederland boven in de Ierse modder
De Standaard
De Standaard

Nederland boven in de Ierse modder

Eli Iserbyt is goed op weg om de wereld­beker te winnen. De West-Vlaming van Pauwels Sauzen – Bingoal moest zondag in ­Dublin wel zijn meerdere ­erkennen in een beresterke Pim Ronhaar. De Nederlander haalde het in een sprint met twee van Laurens Sweeck.

Lees meer »
Husky gaat viraal door zijn ‘Italiaanse accent’: “Ik ben ervan overtuigd dat honden ooit écht zullen kunnen praten”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Husky gaat viraal door zijn ‘Italiaanse accent’: “Ik ben ervan overtuigd dat honden ooit écht zullen kunnen praten”

Aaron The Husky is enorm populair op sociale media. Het Italiaanse baasje van de viervoeter deelt op Tiktok regelmatig beelden van ‘gesprekken’ die ze met de husky voert, die intussen al miljoenen keren bekeken zijn. En de honderdduizenden volgers van de hond zijn het er allemaal over eens: Aaron heeft een Italiaanse accent. “Dit bewijst dat honden geluiden kunnen maken

Lees meer »
Tonny Berteloot verhuist en moet stoppen als gemeenteraadsvoorzitter: “Mijn nieuwe woning ligt op 500 meter van de gemeentegrens”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Tonny Berteloot verhuist en moet stoppen als gemeenteraadsvoorzitter: “Mijn nieuwe woning ligt op 500 meter van de gemeentegrens”

Tonny Berteloot (58) neemt na zeventien jaar afscheid van de gemeentepolitiek. De goedlachse bankier verhuist naar een buurgemeente en kan dus zijn functie als gemeenteraadsvoorzitter bij meerderheidspartij Eendracht niet verder zetten. “Misschien begin ik elders wel met een eenmanspartij”, knipoogt hij.
The post Tonny Berteloot verhuist en moet stoppen als gemeenteraadsvoorzitter: “Mijn nieuwe woning ligt op 500 meter van de

Lees meer »