Krantenkoppen

Verdwaalde en verdronken verkeersborden

Raadslid Joke Vandemaele (Focus8720) signaleerde op de gemeenteraad van Dentergem enkele “verdwaalde en verdronken verkeersborden”.

“Ik zag zo’n borden staan om een omleiding te volgen omdat het rondpunt aan De Ginste afgesloten zou zijn, maar die werken zijn al een paar weken afgelopen. Je kan er in ieder geval terug door nu. Er staat ook nog een verbodsbord aan het begin van de kruising met de Gottemstraat en Rivaweg. Die meldt dat er geen doortocht mogelijk is, terwijl ik die weg intussen een paar keer probleemloos heb kunnen nemen. Dat bord staat daar verdwaald te wezen. Met de recente wateroverlast heb ik ook heel wat verdronken borden gezien langs de Rivaweg en nieuwe Zuster Adriennestraat. Die stonden niet goed verankerd en door de vele regen liggen ze nu in de grond te zwemmen.”

Schepen van Openbare Werken Yves Lambrecht (Eendracht) erkent het probleem. “Ik heb de aannemer daar al meermaals op aangesproken, maar die zegt dat er nog markeringen op het nieuw stuk weg moeten komen. Zolang dat niet gebeurd is moeten die borden daar volgens de regelgeving blijven staan. Ik vind dat ook overdreven, maar het is de verantwoordelijkheid van de aannemer om die finaal weg te nemen. In plaats van verdronken borden zijn intussen nieuwe geplaatst die beter tegen de wind kunnen.”

The post Verdwaalde en verdronken verkeersborden is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Scherper dan Haaland” en “briljante loopacties”: Rode Duivel Loïs Openda oogst lof in buitenlandse pers
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Scherper dan Haaland” en “briljante loopacties”: Rode Duivel Loïs Openda oogst lof in buitenlandse pers

Rode Duivel Loïs Openda gaat Europa rond. Hij schitterde door twee goals te maken op het veld van Manchester City. De Champions League-winnaars leken op weg om voor het eerst sinds 2018 nog eens een thuiswedstrijd op het kampioenenbal te verliezen. Maar met Jérémy Doku als invaller ging het elftal van Pep erop en erover: 3-2. Toch ging de prestatie

Lees meer »
Pastoor ontslagen nadat voormalige Disney-ster sexy videclip opneemt in kerk
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Pastoor ontslagen nadat voormalige Disney-ster sexy videclip opneemt in kerk

De Amerikaanse zangeres Sabrina Carpenter (24) scoort een hit met haar laatste clip, maar die zorgt voor afschuw bij een Amerikaans bisdom. Zo is nu een pastoor uit zijn functie gezet omdat hij de voormalig Disney-ster opnames liet maken in zijn kerk. Het bisdom vindt het resultaat zo fout dat het gebouw opnieuw “geheiligd” moest worden. Carpenter heeft alvast een

Lees meer »
ANALYSE. Zelensky is niet meer populair en ligt in clinch met legerchef. Kolonel Housen legt uit wat dat betekent voor de oorlog
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

ANALYSE. Zelensky is niet meer populair en ligt in clinch met legerchef. Kolonel Housen legt uit wat dat betekent voor de oorlog

Oekraïense president Zelensky ligt op ramkoers met legerstafchef Valerij Zaloezjnyj. De verwijten vliegen heen en weer en in een peiling is Zaloezjny zelfs dubbel zo populair als Zelensky. Nu de oorlog stilaan vastloopt, barst de interne strijd helemaal los. Wat betekent dit voor de oorlog? En waarover gaat de ruzie? “Deze boodschap kan Zelensky zijn job kosten”, zegt oud-kolonel Roger

Lees meer »
‘Je kunt iedereen deradicaliseren’
De Standaard
De Standaard

‘Je kunt iedereen deradicaliseren’

Omar* was 14 toen hij radicaliseerde en zich aansloot bij IS. Drie jaar later werd hij tegengehouden op de luchthaven, net voor hij naar Syrië zou vertrekken. Vandaag maakt hij er zijn missie van om andere jongeren te behoeden voor de lokroep van extremisme. ‘Mensen lijken nog altijd niet te geloven dat iemand die ooit bekeerd was tot IS, vandaag

Lees meer »
“You will never walk alone”: Duitse kanselier Scholz probeert
bevolking en economie te sussen over diepe begrotings- en regeringscrisis
VRT NWS
VRT NWS

“You will never walk alone”: Duitse kanselier Scholz probeert bevolking en economie te sussen over diepe begrotings- en regeringscrisis

De Duitse coalitieregering zit in een diepe crisis nadat het Grondwettelijk Hof eerder deze maand de begroting ongrondwettelijk had verklaard. Daardoor zit de regering plots met een onvoorzien gat in de begroting van maar liefst 60 miljard euro. In een extra regeerverklaring voor het parlement vanmorgen wilde bondskanselier Olaf Scholz de bevolking en de economie geruststellen, maar concrete oplossingen heeft

Lees meer »
West-Vlamingen scoren best op ingangsexamen arts, tandarts en dierenarts
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

West-Vlamingen scoren best op ingangsexamen arts, tandarts en dierenarts

De West-Vlaamse studenten behaalden afgelopen jaar het hoogste slaagpercentage voor de toelatingsexamens van arts, tandarts en dierenarts in Vlaanderen. Van alle West-Vlamingen is er maar liefst 51 procent geslaagd. Dat tegenover hoogstens een veertigtal procent in de andere provincies.
The post West-Vlamingen scoren best op ingangsexamen arts, tandarts en dierenarts appeared first on KW.be.

Lees meer »
Recordaantal jongeren voor kortverblijf naar gesloten instelling
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Recordaantal jongeren voor kortverblijf naar gesloten instelling

Het aantal jongeren dat na een jeugddelict kort in een gesloten instelling wordt geplaatst, is fors gestegen in 2022. Van de 299 jongeren in Vlaanderen, die door de jeugdrechter werden veroordeeld, werd meer dan dan de helft in kortverblijf geplaatst in de gemeenschapsinstelling De Zande in Wingene. Dat is een stijging van 80 procent in vergelijking met 2021. “Na het

Lees meer »
Stomende seksscène in ‘Familie’ tussen Lars en Mieke geen lachertje om op te nemen: “Het blijft werken voor ons”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Stomende seksscène in ‘Familie’ tussen Lars en Mieke geen lachertje om op te nemen: “Het blijft werken voor ons”

De ‘Familie’-fans zagen het al van mijlenver aankomen, maar nu is het dan eindelijk (opnieuw) gebeurd. Lars en Mieke – die beiden op eigen manier door een moeilijke periode gaan – vinden troost bij elkaar die uitmondt in stomende seks. Reporter Jarne hoort Kürt Rogiers uit over de spannende opname. Bekijk het gesprek in een nieuwe Showbits.

Lees meer »
Studenten Journalistiek maken 24 uur radio voor De Warmste Week
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Studenten Journalistiek maken 24 uur radio voor De Warmste Week

Zes studenten Journalistiek aan Howest zetten zich in voor De Warmste Week met JRN4LIFE. Op maandag 4 december beginnen ze op campus The Penta aan een marathon van 24 uur radiomaken voor zender Quindo. Luisteraars kunnen plaatjes aanvragen voor een vrije bijdrage.
The post Studenten Journalistiek maken 24 uur radio voor De Warmste Week appeared first on KW.be.

Lees meer »