Krantenkoppen

Verkoop Site Noord in Roeselare loopt vertraging op door extra bodemonderzoek, activiteiten blijven zolang mogelijk

Extra bodemonderzoek zorgt ervoor dat de verkoop van Site Noord vertraging oploopt. In tussentijd is het de thuishaven van een pop-up skate- en freerunningpark.

Het was Georges Deceoene (N-VA) die op de gemeenteraad van maandagavond polste naar de situatie van Site Noord in de Désiré Mergaertstraat. “De verkoop zou tegen eind dit jaar een feit zijn vertelde schepen Bart Wenes in september nog”, klinkt het. “Een maand later kregen we dan het nieuws dat er een skatepark zou komen tot half 2024 met mogelijkheid op verlenging. Die nieuwe invulling komt toch niet zomaar uit de lucht vallen?”

De reden ligt bij een extra oriënterend bodemonderzoek dat nodig is voor de verkoop, gevraagd door OVAM. “De resultaten verwachten we in december. Dit jaar nog willen we met het schepencollege beslissen wat we op termijn op Site Noord gerealiseerd willen zien. Dan denk ik aan ontharding, groen, woondensiteit, enz. Daarna kunnen we de markt op. Ondertussen kunnen activiteiten zeker op Site Noord, zolang die de verkoop niet hypothekeren.”

The post Verkoop Site Noord in Roeselare loopt vertraging op door extra bodemonderzoek, activiteiten blijven zolang mogelijk is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Ruim 85 Joodse graven beschadigd in Charleroi
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Ruim 85 Joodse graven beschadigd in Charleroi

In het Israëlische deel van de begraafplaats van Marcinelle, een deelgemeente van Charleroi, zijn 89 graven beschadigd. Burgemeester Paul Magnette (PS) twijfelt er niet aan dat de beschadigingen gemotiveerd zijn door antisemitisme.

Lees meer »
Zoon van vermoorde misdaadjournalist Peter R. de Vries schrijft boek op basis van geheime logboek van zijn vader 
VRT NWS
VRT NWS

Zoon van vermoorde misdaadjournalist Peter R. de Vries schrijft boek op basis van geheime logboek van zijn vader 

Royce de Vries, zoon van de vermoorde Nederlandse misdaadjournalist Peter R. de Vries, brengt een boek uit met fragmenten uit een geheim logboek van zijn vader. Misdaadjournalist De Vries hield tot aan de dag van zijn dood notities bij over het bijstaan van een kroongetuige in het Marengo-proces. Het boek "Ik beloof je dat ik honderd word" bevat ook dagboekfragmenten

Lees meer »
RECENSIE. ‘Napoleon’: “Deze film grijpt je van bij het begin bij de keel. Letterlijk”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

RECENSIE. ‘Napoleon’: “Deze film grijpt je van bij het begin bij de keel. Letterlijk”

“Een militair genie met één zwakke plek.” Zo portretteert regisseur Ridley Scott (85) de legendarische Napoleon in z’n gelijknamige film. De hoofdrol is weggelegd voor Joaquin Phoenix (49), en dat was een geniale keuze, vindt Aagje Vanthomme. Zij kon de prent nu al bekijken en geeft voor ons haar ongezouten mening. “Ik beken: voor de film had ik weinig belangstelling

Lees meer »
Guile (24) opent barbershop in Wervik zonder opleiding te hebben gevolgd: “Mijn kapper gaf me veel tips”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Guile (24) opent barbershop in Wervik zonder opleiding te hebben gevolgd: “Mijn kapper gaf me veel tips”

In de schaduw van de monumentale Sint-Medarduskerk in Wervik opende Guile Vanthuyne (24) een barbershop. Men kan er terecht uitsluitend op afspraak, zelfs op zondag. “Ik was magazijnier bij Sanac op de Menensesteenweg maar dit is nu echt mijn passie geworden”, vertelt Guile. “Het is een job met wat variatie. Zo heb ik het liever …
The post Guile (24)

Lees meer »
Afdeling dementie van WZC Zonnelied opent weggeefwinkeltje
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Afdeling dementie van WZC Zonnelied opent weggeefwinkeltje

Woonzorgcentrum Zonnelied opende een weggeefwinkeltje voor personen met dementie. ‘t Winkeltje is een nieuw project in het kader van reminiscentie ‘naar de winkel gaan’ en om het gevoel van eigenwaarde en welzijn van de betrokken bewoners te verhogen.
The post Afdeling dementie van WZC Zonnelied opent weggeefwinkeltje appeared first on KW.be.

Lees meer »
Amerikaans acteur Jamie Foxx aangeklaagd wegens aanranding
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Amerikaans acteur Jamie Foxx aangeklaagd wegens aanranding

De Amerikaanse acteur Jamie Foxx (55) is het onderwerp van een klacht voor aanranding in New York in 2015. Dat blijkt uit een document van de New Yorkse rechtbanken aan de vooravond van het verstrijken van een wet die slachtoffers van seksueel geweld toestaat om een civiele procedure aan te spannen voor daden die zijn verjaard.

Lees meer »
“Hij polste of we interesse hadden”: teambaas Red Bull maakt gewag van toenadering Hamilton, maar die ontkent
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Hij polste of we interesse hadden”: teambaas Red Bull maakt gewag van toenadering Hamilton, maar die ontkent

Lewis Hamilton (38) verlengde eind augustus na maandenlange onderhandelingen zijn contract bij Mercedes. In de tussentijd gooide de zevenvoudig wereldkampioen echter een lijntje uit naar concurrerende teams, waaronder ook Red Bull. Dat zegt althans Christian Horner, teambaas van de Oostenrijkse renstal. Hamilton zelf ontkent het verhaal. “Ik heb Christian al jaren niet meer gesproken.”

Lees meer »
Belipro heeft vergunning beet voor twee woontorens op oude Callewier-site in Heule
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Belipro heeft vergunning beet voor twee woontorens op oude Callewier-site in Heule

Projectontwikkelaar Belipro heeft een belangrijke horde genomen in het bouwproject Avenue Rouge op de Callewier-site in Heule. In maart had het zijn plannen voorgesteld om er in totaal 37 wooneenheden neer te poten, gespreid over zes woontorens. Belipro heeft nu de vergunning beet om alvast twee van die zes woontorens te gaan bouwen. Alleen de beroepsprocedure, die nog loopt tot

Lees meer »
Een bloemetje voor vinkenier Rik die na44 jaar met pensioen gaat
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Een bloemetje voor vinkenier Rik die na44 jaar met pensioen gaat

“Mijn man Rik Decramer heeft 44 jaar gewerkt en is nu met pensioen”, mailt Conny Dorme naar de redactie van KW. “Ik denk dat hij wel een bloemetje verdient.” Meer was er niet nodig om met een bos ruikers naar Moorslede te trekken.
The post Een bloemetje voor vinkenier Rik die na44 jaar met pensioen gaat appeared first on KW.be.

Lees meer »
Krijgt Gent een Lumumbaplein aan Zuid? “Huidige Woodrow Wilsonplein verwijst naar racistische Amerikaanse president”
VRT NWS
VRT NWS

Krijgt Gent een Lumumbaplein aan Zuid? “Huidige Woodrow Wilsonplein verwijst naar racistische Amerikaanse president”

In Gent stelt gemeenteraadslid Zeneb Bensafia (Groen) voor om de naam van het Woodrow Wilsonplein (de Zuid) te veranderen in het Patrice Lumumbaplein. Wilson was begin vorige eeuw president van de VS en staat intussen ook bekend als racist. Lumumba was de eerste premier van Congo, hij werd vermoord in 1961. "De naamsverandering zou een belangrijk symbool zijn en past

Lees meer »
Schimmel en water in kelders van nieuwe sociale woningen in Gent: “Elektriciteit en deurbellen in gemeenschappelijke ruimtes werken niet meer”
VRT NWS
VRT NWS

Schimmel en water in kelders van nieuwe sociale woningen in Gent: “Elektriciteit en deurbellen in gemeenschappelijke ruimtes werken niet meer”

De bewoners van nieuwe sociale woningen in Sint-Amandsberg, bij Gent, vragen een structurele oplossing voor schimmel- en waterproblemen in de kelders van hun gebouw. Woonmaatschappij Thuispunt belooft het water weg te pompen en verwijst door naar de aannemer. "Het kan me niet schelen wie het oplost, maar onze spullen gaan nu gewoon kapot", zegt bewoonster Sien Van Overloop.

Lees meer »
Ooit beloftevolle speler bij Cercle Brugge, nu drie keer in amper een week voor de rechter voor diefstal, slagen en drugs
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Ooit beloftevolle speler bij Cercle Brugge, nu drie keer in amper een week voor de rechter voor diefstal, slagen en drugs

G.C. (27) uit Izegem heeft er een slechte periode opzitten. In die tijd pleegde hij het ene criminele feit na het andere. Dat bracht hem deze week maar liefst drie keer voor de rechter. Het gaat om feiten van slagen, diefstal én drugs. En zeggen dat de man ooit dichtbij een profcarrière bij Cercle Brugge zat.
The post Ooit beloftevolle

Lees meer »
Hoe uniek is een gevechtspauze zoals in Gaza?
VRT NWS
VRT NWS

Hoe uniek is een gevechtspauze zoals in Gaza?

Als alles goed gaat, gaat er morgenvroeg om 7 uur lokale tijd een gevechtspauze in tussen het Israëlische leger en Hamas. Dat zou willen zeggen dat er tijdelijk niet gevochten wordt. Maar hoe uniek is dat? Zijn er wel vaker dit soort van gevechtspauzes tijdens militaire conflicten?

Lees meer »
LIVE GROEP C. Verzekert Real zich tegen Napoli van groepswinst?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE GROEP C. Verzekert Real zich tegen Napoli van groepswinst?

In groep C van de Champions League is Real Madrid al zeker van een plaats in de volgende ronde. Kan de Koninklijke zich tegen Napoli ook verzekeren van groepswinst? De Italianen kunnen dan weer hún ticket voor de knock-outfase veiligstellen, al zijn ze daarvoor ook afhankelijk van het resultaat van Braga tegen Union Berlin. Volg de wedstrijden in onze liveblog!

Lees meer »