Krantenkoppen

Vier tieners dood teruggevonden in verongelukte auto nadat ze gingen kamperen in Wales

De vier Engelse tieners die gisteren als vermist waren opgegeven, zijn dood teruggevonden in hun zilverkleurige Ford Fiesta in Noord-Wales. De vier waren het voorbije weekend met de wagen op kampeertrip vertrokken. Toen ze maandag niet terugkeerden, werd alarm geslagen. Mogelijk heeft de combinatie van beperkte rij-ervaring en slechte weersomstandigheden geleid tot het tragisch ongeluk

Meer krantenkoppen in België

Leiedal heeft plannen klaar voor kmo-zone Zwevegem-Knokke: Ruimte voor lokale ondernemingen, groen en water
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Leiedal heeft plannen klaar voor kmo-zone Zwevegem-Knokke: Ruimte voor lokale ondernemingen, groen en water

In het voorjaar van 2019 raakte bekend dat Leiedal en de gemeente Zwevegem de site van de steenbakkerij Demeestere-Hanssens wilden omvormen tot een kmo-zone. Na ruim vier jaar werden de plannen nu toegelicht aan de omwonenden.
The post Leiedal heeft plannen klaar voor kmo-zone Zwevegem-Knokke: Ruimte voor lokale ondernemingen, groen en water appeared first on KW.be.

Lees meer »
Israël vraagt België om Palestijnse organisatie te verbieden, N-VA eist onderzoek
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Israël vraagt België om Palestijnse organisatie te verbieden, N-VA eist onderzoek

De Israëlische minister Amicha Chikli, bevoegd voor de strijd tegen Antisemitisme, heeft volgens N-VA-parlementslid Michael Freilich twee scherpe brieven geschreven naar minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Daarin vraagt hij om de Palestijnse organisatie Samidoun te verbieden en om de activiteiten in te perken van hun coördinator voor Europa, Mohammed Khatib, een Palestijnse vluchteling die in Brussel verblijft.

Lees meer »
Baptiste Tieberghien blikt terug op zijn jaar als Viskok van 2023: “Mensen rijden 100 km om hier te eten”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Baptiste Tieberghien blikt terug op zijn jaar als Viskok van 2023: “Mensen rijden 100 km om hier te eten”

Wie eindejaar zegt, denkt aan lekker eten, en dus voeren we deze maand drie Waregemse toppers op uit de wereld van de gastronomie. Beginnen doen we met Baptiste Tieberghien (31) die de populariteit van zijn restaurant Lin’eau in Sint-Baafs-Vijve (Wielsbeke) zag toenemen sedert hij een jaar geleden de titel Viskok van het jaar 2023 in de wacht wist te slepen.

Lees meer »
KIJK. ‘Experts’ op Russische staats-tv ontkennen grijnzend dat Rusland achter vergiftiging vrouw Oekraïense inlichtingenchef zit
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. ‘Experts’ op Russische staats-tv ontkennen grijnzend dat Rusland achter vergiftiging vrouw Oekraïense inlichtingenchef zit

Een panel van ‘experts’ heeft op de Russische staatszender Rusland-1 grijnzend ontkend dat Moskou iets te maken heeft met de vergiftiging van Marianna Boedanova, de echtgenote van het hoofd van de militaire inlichtingendienst van Oekraïne, Kyril Boedanov. ‘Experts’ is hier letterlijk te nemen, want aan het woord was onder meer Andrej Loegovoj, de man die door de Britse politie gezocht

Lees meer »
Zonnegloed derde weekend op rij gesloten: “Deel dierenopvangcentrum staat nog onder”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Zonnegloed derde weekend op rij gesloten: “Deel dierenopvangcentrum staat nog onder”

Hoewel de provinciale fase van de strijd tegen de wateroverlast wordt opgeheven blijft het Vleterse dierenopvangcentrum De Zonnegloed dit weekend gesloten. Na interne evacuaties en andere maatregelen hoopten de medewerkers om vanaf 25 november terug de deuren te openen.
The post Zonnegloed derde weekend op rij gesloten: “Deel dierenopvangcentrum staat nog onder” appeared first on KW.be.

Lees meer »
“Bepaalde mensen lieten Mannaert vallen”: onze chef voetbal legt uit waarom Club-CEO afstand neemt van grote liefde
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Bepaalde mensen lieten Mannaert vallen”: onze chef voetbal legt uit waarom Club-CEO afstand neemt van grote liefde

Club Brugge ziet straks een van dé bepalende figuren van het voorbije decennium vertrekken, want Vincent Mannaert stopt eind dit seizoen als CEO. Onze chef voetbal Niels Poissonnier ziet dat Mannaert een grote leemte na zal laten en schetst de frustraties die er bij de CEO mee toe leidden de stekker eruit te trekken: “Club hertekende intern zijn beslissingsstructuur. Ineens

Lees meer »
ONZE OPINIE. “Waar wacht Crevits op? Een adoptiepauze is de enige optie”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

ONZE OPINIE. “Waar wacht Crevits op? Een adoptiepauze is de enige optie”

Het lukt Vlaanderen maar niet om internationale adopties volledig zonder fraude of bedrog te laten verlopen. “Dat vindt minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) heel erg, maar blijkbaar niet erg genoeg om drastische maatregelen te nemen”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “De achteloosheid waarmee in de Wetstraat wordt omgegaan met verhalen over leugens, bedrog en manipulatie is stuitend.”

Lees meer »
Vooruit zegt dat defusie van Serruysziekenhuis Oostende 30 miljoen euro zal kosten
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Vooruit zegt dat defusie van Serruysziekenhuis Oostende 30 miljoen euro zal kosten

De defusie tussen het Serruys en het AZ Sint Jan Brugge zal Oostende 30 miljoen euro kosten. Dat beweert de Vooruit-oppositie die documenten inkeek die de scheiding berekenen. Burgemeester Bart Tommelein reageert not amused. “Onverantwoord dat ze dit doen en het ondergraaft onze onderhandelingspositie.”
The post Vooruit zegt dat defusie van Serruysziekenhuis Oostende 30 miljoen euro zal kosten appeared first

Lees meer »