Krantenkoppen

Visetende aalscholver heeft al twee jaar kleine watervogels op het menu

Vogelaars in het natuurdomein De Gavers in Harelbeke en de Bergelenput in Wevelgem houden al een tijdje een aalscholver in de gaten met een sterk afwijkend gedrag. ‘Aalscholvers zijn exclusieve viseters, maar dit exemplaar heeft nu al twee jaar dodaars, een kleine fuut, op het menu staan’, zegt vogelkenner Ignaas Robbe uit Kortrijk. ‘Ongezien in Europa, voor zover ik weet. Het is een groot mysterie waarom deze vogel ineens op de dodaars is beginnen te jagen.’

Meer krantenkoppen in België

Stad Peer zet samenwerking met Bruegelhoeve stop
VRT NWS
VRT NWS

Stad Peer zet samenwerking met Bruegelhoeve stop

De stad Peer verbreekt de overeenkomst met manege Breugelhoeve. Dat heeft het schepencollege net beslist. De manege kwam in opspraak nadat een lesgever een pony mishandeld had. De beelden werden daarna verspreid op sociale media en zorgden voor een golf van verontwaardigde reacties.

Lees meer »
Spectaculaire start van staatsbezoek en sneeuwbal helpt bij fotomoment: Filip en Mathilde in Berlijn
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Spectaculaire start van staatsbezoek en sneeuwbal helpt bij fotomoment: Filip en Mathilde in Berlijn

Koning Filip (63) en koningin Mathilde (50) zijn aan hun driedaagse staatsbezoek aan Duitsland begonnen. En ze maakten meteen tijdens hun heenreis een spectaculaire entree, doordat hun vliegtuig werd begeleid door drie gevechtsvliegtuigen van het Duitse leger. In een koud en besneeuwd Berlijn ontmoetten ze schoolkinderen en poseerden ze bij de iconische Brandenburger Tor. Maar het perfecte plaatje leverde dat

Lees meer »
Emma Meesseman is West-Vlaams Ambassadeur 2023: “Wereldtopper met een hart voor West-Vlaanderen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Emma Meesseman is West-Vlaams Ambassadeur 2023: “Wereldtopper met een hart voor West-Vlaanderen”

Emma Meesseman (30) is de nieuwe West-Vlaams Ambassadeur. Voor de derde keer in de geschiedenis schopt een vrouw het tot Ambassadeur van onze provincie. Emma treedt zo in de voetsporen van Maaike Cafmeyer, Dominique Persoone, Wim Lybaert, Niels Destadsbader en het duo Wim Opbrouck en Saghine Lampaert. “Emma staat met beide voeten in onze West-Vlaamse klei.”
The post Emma Meesseman

Lees meer »
Koksijde en De Panne willen beide skelet van orka Reveil: “Staatssecretaris moet knoop doorhakken”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Koksijde en De Panne willen beide skelet van orka Reveil: “Staatssecretaris moet knoop doorhakken”

Op 29 oktober stierf een orka op het strand van De Panne. De kustgemeente wil het skelet graag in zijn bezoekerscentrum Duinpanne. Maar ook buurgemeente Koksijde is kandidaat en heeft plaats in zijn Navigo Visserijmuseum. Omdat de twee de knoop niet kunnen doorhakken, moet staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid Thomas Dermine het doen.
The post Koksijde en De Panne willen beide skelet

Lees meer »
Kerstwandeling Levenslijn
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Kerstwandeling Levenslijn

Levenslijnteam Damme organiseert ook dit jaar weer de wandeling Damme Kerstsfeer op tweede kerstdag. “Er zijn vijf afstanden waarbij de kortste, vijf kilometer, ook toegankelijk is voor rolstoelgebruikers en kinderwagens”, zegt Roger Snauwaert van Levenslijnteam, dat met de opbrengst het goede doel steunt.
The post Kerstwandeling Levenslijn appeared first on KW.be.

Lees meer »
Lokale amateurkunstenaars stellen werken tentoon en pakken uit met kersthuisje tijdens kerstmarkt in Lauwe
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Lokale amateurkunstenaars stellen werken tentoon en pakken uit met kersthuisje tijdens kerstmarkt in Lauwe

De twee kunstgroepen van Vrij Atelier Lauwe, Valcolores en Valterra, krijgen allebei de mogelijkheid om hun werken te exposeren in een galerijtje in Lauwe. En op de kerstmarkt van Lauwe zelf staan ze er met een heus kersthuisje.
The post Lokale amateurkunstenaars stellen werken tentoon en pakken uit met kersthuisje tijdens kerstmarkt in Lauwe appeared first on KW.be.

Lees meer »
Elektrisch rijden dreigt duurder te worden door wirwar aan regels: elke stad pakt ‘laadpaalklevers’ op eigen manier aan
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Elektrisch rijden dreigt duurder te worden door wirwar aan regels: elke stad pakt ‘laadpaalklevers’ op eigen manier aan

Wie zijn elektrische wagen op straat parkeert en oplaadt, doet maar beter eerst grondig zijn huiswerk. Overal in Vlaanderen gelden er andere regels en tarieven, zo blijkt uit een rondvraag door HLN bij verschillende steden. Van eindeloos gratis blijven staan tot vier uur gratis met parkeerschijf of gratis tot de parkeersensor daar anders over beslist. Het is een kluwen, dat

Lees meer »
Kunnen artsen niet zonder de extraatjes die ze arme patiënten aanrekenen?
De Standaard
De Standaard

Kunnen artsen niet zonder de extraatjes die ze arme patiënten aanrekenen?

Vanaf volgend jaar mogen artsen buiten het ziekenhuis geen supplementen meer aanrekenen aan patiënten met een verhoogde tegemoetkoming. De Belgische vereniging voor artsensyndicaten is het daar niet mee eens en zit op ramkoers met minister Frank Vandenbroucke. Waarover gaat de discussie precies? Verdienen artsen niet al genoeg? En vooral, wat zal die maatregel betekenen voor de patiënt?

Lees meer »
Verdachte (38) van drievoudige moord in Kessel-Lo blijft aangehouden: alibi viel in duigen na dronken relaas van vriend
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Verdachte (38) van drievoudige moord in Kessel-Lo blijft aangehouden: alibi viel in duigen na dronken relaas van vriend

Michaël D. (38) blijft voorlopig aangehouden voor de drievoudige moord in Kessel-Lo van vorige zomer. Dat heeft de Leuvense raadkamer woensdag beslist. Oorspronkelijk had D. een alibi, maar een nieuwe verklaring sloeg gaten in dat verhaal. Voorlopig is hij de enige verdachte in het dossier, nadat een buurjongen werd vrijgelaten wegens onvoldoende bewijs.

Lees meer »
Rein De Vos stelt zijn ‘koekoeksjongen’ voor
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Rein De Vos stelt zijn ‘koekoeksjongen’ voor

“Wat is het verschil tussen een accordeon en een bandoneon en waarom worden zij beiden een ‘koekoeksjong’ genoemd? In de muzikale voorstelling van Rein De Vos maak je op toegankelijke wijze kennis met de oorsprong en de evolutie van beide instrumenten”, vertelt Isabelle Desmeyter, secretaris van Davidsfonds Desselgem. “Rein De Vos is een muzikant in
The post Rein De Vos

Lees meer »
KIJK. Martine Jonckheere staat na 20 jaar opnieuw op de planken en maakt ineens haar grote zangdebuut
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. Martine Jonckheere staat na 20 jaar opnieuw op de planken en maakt ineens haar grote zangdebuut

Martine Jonckheere (67) maakt deze week na 20 jaar haar comeback op de theaterplanken. Martine mag schitteren naast Koen Crucke in de kerstkomedie ‘Kerst met krukken.’ Het verhaal gaat als volgt: in een chalet in de Ardennen heeft het glamoureuze showbizzkoppel ‘Koen & Martine’ afgesproken om met de bevriende manager en zijn vrouw kerstavond te vieren. Door allerlei omstandigheden loopt

Lees meer »
Shop & Beleef legt klanten en handelaars in de watten in Menen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Shop & Beleef legt klanten en handelaars in de watten in Menen

De eindejaarsactie van Shop & Beleef in Groot Menen moet de drempelvrees van de inwoners om te shoppen in eigen stad doen vervagen. Het doel is om met dit mooie project de winkelstraten opnieuw vol te krijgen.
The post Shop & Beleef legt klanten en handelaars in de watten in Menen appeared first on KW.be.

Lees meer »