Krantenkoppen

VIVES-studenten agro- en biotechnologie lanceren educatief bordspel over bijen

Bijen zijn belangrijk voor onze natuur. Ze bestuiven maar liefst 75% van de planten die belangrijk zijn voor de mens. Lana Neirynck, Stef Ooye, Robin Hulin, Femke Neirinck, Justien Vanhollebeke en Yuran Deschamps zijn zes studenten van de bachelor agro- en biotechnologie en wilden deze en nog heel wat andere informatie over bijen delen. Ze besloten daarom om een educatief bordspel te ontwikkelen.

Van een BIJzaak naar een Hoofdzaak

Het spel combineert tactiek en kennis om geïnteresseerden (8+) iets bij te brengen over de bijen. Stef Ooye: “Het spel is zeker geschikt voor kinderen. Het kan een toffe activiteit zijn om met het gezin te spelen. We hopen dat mensen via het spel meer ontdekken over bijen en inzien dat ze er eigenlijk niet zo veel schrik voor moeten hebben.”

Spel aankopen

Het spel kan aangekocht worden in t’ Spelgeweld, een winkel in Roeselare, via mail ([email protected]), via de Facebookgroep of via Instagram ‘Van een BIJzaak naar een Hoofdzaak’.

De studenten zijn ook present op de Kerstmarkt in Roeselare op 10 en 17 december. Het bordspel is verkrijgbaar voor 34,50 euro. Naast amusement heeft het als voornaamste doel om mensen bewuster te maken van het cruciale belang van bijen in ons ecosysteem.

The post VIVES-studenten agro- en biotechnologie lanceren educatief bordspel over bijen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Fans boos om urenlang wachten op Madonna in Ziggo Dome
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Fans boos om urenlang wachten op Madonna in Ziggo Dome

Op sociale media hebben fans boos en teleurgesteld gereageerd, omdat ze vrijdagavond in de Nederlandse hoofdstad lang moesten wachten op Madonna. De 65-jarige artiest begon haar optreden in de Ziggo Dome, een concerthal in Amsterdam, pas tegen 22.30 uur, zo’n anderhalf uur nadat het voorprogramma was afgelopen. Verschillende fans melden dat ze daardoor maar een half uur van het concert

Lees meer »
Ryanair bijt in het zand in strijd tegen vliegtaks
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Ryanair bijt in het zand in strijd tegen vliegtaks

De vliegtaks of inschepingstaks die de federale regering in 2022 heeft ingevoerd heeft de toets bij het Grondwettelijk Hof doorstaan. De beroepen van luchtvaartmaatschappij Ryanair, de Belgische Federatie voor de Luchtvaart en twee piloten van privévliegtuigen zijn door het hof ongegrond verklaard.

Lees meer »
Vrouw van hoofd Oekraïense militaire inlichtingendienst vergiftigd
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Vrouw van hoofd Oekraïense militaire inlichtingendienst vergiftigd

De vrouw van Kyrylo Boedanov, het hoofd van de Oekraïense militaire inlichtingendienst, is volgens lokale media vergiftigd. Na enkele dagen misselijkheid is ze in het ziekenhuis opgenomen, melden Oekraïense media. Ze zou met zware metalen zijn vergiftigd, die ongebruikelijk zijn in het dagelijks leven. Officieel is er nog geen bevestiging daarvoor.

Lees meer »
Opnieuw zoekactie bezig in bos naast woning van vermoorde advocate Claudia Van Der Stichelen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Opnieuw zoekactie bezig in bos naast woning van vermoorde advocate Claudia Van Der Stichelen

Speurders en de Cel Vermiste Personen zoeken donderdagochtend in Sint-Lievens-Houtem opnieuw naar het moordwapen waarmee advocate Claudia Van Der Stichelen om het leven werd gebracht. Een eerdere zoekactie leverde niets op, onder leiding van Alain Remue zoeken duikers en speurders nu opnieuw naar het moordwapen. De zoektocht spitst zich opnieuw toe op het bos naast de woning van de advocate.

Lees meer »
Spotify ‘Wrapped’ is terug: Pommelien Thijs, Taylor Swift en ‘De kroongetuigen’ op één in België
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Spotify ‘Wrapped’ is terug: Pommelien Thijs, Taylor Swift en ‘De kroongetuigen’ op één in België

De HLN-podcast ‘De kroongetuigen’ staat op voor het eerst op nummer één en steekt ‘De volksjury’ voorbij in het eindejaarslijstje van Spotify. Vandaag onthult de streamingdienst met hun ‘Wrapped 2023′-campagne de topartiesten, nummers, albums en podcasts die bepaalden hoe meer dan 574 miljoen mensen over de hele wereld dit jaar luisterden. Taylor Swift en Miley Cyrus komen als winnaars uit

Lees meer »
Oudejaarsavond met ‘Glenn Robbins and Friends’ in een tent in Kanegem: “Slechts 85 euro, all-in, tot 3 uur in de morgen!”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Oudejaarsavond met ‘Glenn Robbins and Friends’ in een tent in Kanegem: “Slechts 85 euro, all-in, tot 3 uur in de morgen!”

Ben je nog vrij op zondag 31 december? Heb je nog geen plannen of zit je met schrik dat je alleen of met zijn twee die avond moet doorbrengen? Dan hebben we goed nieuws, want zanger Glenn Robbins uit Kanegem organiseert een oudejaarsavondfeest ‘Glenn Robbins and Friends’ op hun domein in een stemmige feesttent in de Kleine Ruiseledestraat 1 in

Lees meer »
Meest tolerante klimaatconferentie ooit of net niet? “Geen plaats voor afwijkende meningen in Dubai”
VRT NWS
VRT NWS

Meest tolerante klimaatconferentie ooit of net niet? “Geen plaats voor afwijkende meningen in Dubai”

In Dubai gaat morgen de klimaatconferentie COP28 van start. Alle landen die het VN-klimaatverdrag (UNFCCC) hebben ondertekend, zijn uitgenodigd. Vaak vindt aan de vooravond van de jaarlijkse conferentie een klimaatprotest plaats, maar dat is niet het geval in Dubai. "In de Verenigde Arabische Emiraten is er een nultolerantie voor afwijkende meningen", getuigt Joey Shea, onderzoeker voor Human Rights Watch.

Lees meer »
Nieuwe Algemeen directeur voor het Autonoom Gemeentebedrijf Oostende
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Nieuwe Algemeen directeur voor het Autonoom Gemeentebedrijf Oostende

De vier autonome gemeentebedrijven in Oostende zijn samengevoegd tot een nieuw Autonoom Gemeentebedrijf Oostende. De Stad stelt nu Filip Roelandt aan als Algemeen directeur van het Autonoom Gemeentebedrijf Oostende.
The post Nieuwe Algemeen directeur voor het Autonoom Gemeentebedrijf Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »
Tielt wil wildgroei aan automatenshops tegengaan met nieuw reglement
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Tielt wil wildgroei aan automatenshops tegengaan met nieuw reglement

Met een nieuw reglement wil het stadsbestuur van Tielt de wildgroei aan automaten(shops) tegengaan, vooral met het oog op het kernwinkelgebied. Volgens schepen van Lokale Economie Hedwig Verdoodt (CD&V) is er nood aan een wettelijk kader.
The post Tielt wil wildgroei aan automatenshops tegengaan met nieuw reglement appeared first on KW.be.

Lees meer »