Krantenkoppen

Vlaamse AI-bedrijven: ‘OpenAI heeft gelukkig geen monopolie’

19:57 De crisis bij OpenAI, de maker van ChatGPT, is geen reden tot paniek bij organisaties die de technologie toepassen, blijkt uit een rondvraag bij Vlaamse spelers. ‘Er zijn meer partners dan OpenAI en m…

Meer krantenkoppen in België

Boer Ronny (66) is nagel aan doodskist van Paul Gheysens in ‘golfoorlog’ Knokke: “Nog voor geen miljoen verkoop ik aan die dikke nekken”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Boer Ronny (66) is nagel aan doodskist van Paul Gheysens in ‘golfoorlog’ Knokke: “Nog voor geen miljoen verkoop ik aan die dikke nekken”

Wie aan Knokke-Heist denkt, denkt aan hippe beachbars, roze polo’s en dikke bakken door de straten. Dat Paul Gheysens net in de kustgemeente een golfterrein met alles erop en eraan wil aanleggen, hoeft dan ook niet te verbazen. De ganse discussie rond de aanleg werd al de ‘Golfoorlog’ gedoopt. En in al dat juridisch geweld zit ook één opvallende figuur

Lees meer »
27ste Nacht van de Koude Voeten
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

27ste Nacht van de Koude Voeten

Op zaterdag 20 januari 2024 is men in Meulebeke toe aan een nieuwe editie van de Nacht van de Koude Voeten. Dit evenement, dat straks de 27ste editie beleeft, is in de Berengemeente uitgegroeid tot een waar fenomeen dat ook in de ruime regio reeds heel wat navolging kende. Langs nieuwe, onbekende en onverlichte paden
The post 27ste Nacht van

Lees meer »
Cafetaria gesloten en geen eten of drank meer toegelaten op site de Groene Meersen in Zedelgem door rattenplaag
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Cafetaria gesloten en geen eten of drank meer toegelaten op site de Groene Meersen in Zedelgem door rattenplaag

De gemeente Zedelgem doet er momenteel alles aan om een rattenplaag op de vrijetijdssite de Groene Meersen te bestrijden. Volgens het bestuur is de plaag het gevolg van de grote wateroverlast de voorbije december. Er werd een aanpak uitgestippeld om de ratten te bestrijden, daardoor mag er tot begin januari 2024 geen drank en voeding meer genuttigd worden op de

Lees meer »
Methodeschool Blink haalt 525 euro op voor Warmste Week
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Methodeschool Blink haalt 525 euro op voor Warmste Week

Methodeschool Blink verkocht op de wekelijkse markt soep ten voordele van De Warmste Week. “Het thema van De Warmste Week, opgroeien zonder zorgen, is een thema waar elke school zich bij betrokken voelt”, legt directeur Lysbeth Snauwaert uit. “In elke klas zitten wel leerlingen die wat extra steun kunnen gebruiken. Als methodeschool, waar we samen
The post Methodeschool Blink haalt

Lees meer »
Verenigde Arabische Emiraten lanceren nieuw klimaatfonds ter waarde van 30 miljard dollar
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Verenigde Arabische Emiraten lanceren nieuw klimaatfonds ter waarde van 30 miljard dollar

De Verenigde Arabische Emiraten hebben vrijdag een nieuw klimaatfonds aangekondigd. Het fonds, dat de naam Altérra meekreeg en zal worden voorgezeten door COP28-president Sultan al-Jaber, wordt in eerste instantie gespekt met een cheque ter waarde van 30 miljard dollar (27,5 miljard euro). De doelstelling is om, mede door de inbreng van privébedrijven, tegen 2030 250 miljard dollar te mobiliseren.

Lees meer »
Astrid Coppens opent eerste Vlaamse inloophuis voor zwangerschapsverlies in Geel: “Zelf ook twee kindjes verloren tijdens zwangerschap”
VRT NWS
VRT NWS

Astrid Coppens opent eerste Vlaamse inloophuis voor zwangerschapsverlies in Geel: “Zelf ook twee kindjes verloren tijdens zwangerschap”

In Geel is het eerste Vlaamse inloophuis geopend voor vrouwen en hun partners die te maken krijgen met zwangerschapsverlies. In het inloophuis kunnen ze terecht voor meer informatie en kunnen ze praten met lotgenoten. "Heel veel vrouwen in Vlaanderen kampen met een pril zwangerschapsverlies. Hoogste tijd dat we hen daarin gaan steunen", zegt oprichtster Shanti Van Genechten.

Lees meer »
Meer belasting op erfenis of een kilometerheffing: als de rekening na 2024 moet blijven kloppen, moet Vlaanderen besparen of extra inkomsten zoeken
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Meer belasting op erfenis of een kilometerheffing: als de rekening na 2024 moet blijven kloppen, moet Vlaanderen besparen of extra inkomsten zoeken

Wil de volgende Vlaamse regering ooit uitpakken met een begroting in evenwicht, dan zal ze eerst serieus het mes moeten bovenhalen óf nieuwe belastingen moeten introduceren, voor ze met geld beginnen strooien voor nieuw beleid. Zelfs de eigen administratie waarschuwt dat de alarmbellen voor de Vlaamse overheidsfinanciën op rood staan. Wat is er aan de hand?

Lees meer »