Krantenkoppen

‘Vlaamse universiteiten moeten alle academische banden met Israël verbreken’

Het is stil aan de top van de twee grootste Vlaamse universiteiten over de oorlog in Gaza. De druk op de rectoren stijgt om een standpunt in te nemen. ‘Door samen te werken met een extreemrechts apartheidsregime, geven we een fout signaal.’

Meer krantenkoppen in België

“Niémand wil dat er onschuldigen sterven”: Courtois kreeg bakken kritiek na steun aan het Israël van vrouw Mishel
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Niémand wil dat er onschuldigen sterven”: Courtois kreeg bakken kritiek na steun aan het Israël van vrouw Mishel

Thibaut Courtois (31) heeft nog eens van zich laten horen. In een dubbelinterview met echtgenote Mishel Gerzig (26) voor het lifestylemagazine Elle gaat de doelman van Real Madrid geen onderwerp uit de weg. Zo spreekt de keeper over de kritiek die hij kreeg nadat hij z’n steun uitte aan Israël, het land van z’n vrouw. “Ik toon mijn steun en

Lees meer »
Luchtalarm kost Oekraïense economie maandelijks 150 miljoen euro
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Luchtalarm kost Oekraïense economie maandelijks 150 miljoen euro

De voortdurende luchtalarmen vanwege de dreiging van een Russische raketaanval in Oekraïne zijn niet alleen vervelend, maar ook duur. Elke dag van gedwongen stilstand als gevolg van luchtalarmen kost de Oekraïense begroting drie miljard hryvnia (ongeveer 76 miljoen euro) aan belastinginkomsten. Dat berekende het hoofd van de belastingcommissie in het parlement, Danylo Hetmantsev.

Lees meer »
Zieke werknemer moet voortaan in één jaar drie keer op controle bij dokter
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Zieke werknemer moet voortaan in één jaar drie keer op controle bij dokter

Zieke werknemers en zelfstandigen moeten strakker opgevolgd worden door de zieken­fondsen. In het eerste jaar na hun uitval zouden ze zich onder meer drie keer fysiek moeten melden bij de dokter van de mutualiteit. Dat staat in het laatste grote wetsontwerp dat minister van Volks­gezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) deze legislatuur in de strijd gooit om de groeiende trend van langdurig

Lees meer »
Krijgt Gent een Lumumbaplein aan Zuid? “Huidige Woodrow Wilsonplein verwijst naar racistische Amerikaanse president”
VRT NWS
VRT NWS

Krijgt Gent een Lumumbaplein aan Zuid? “Huidige Woodrow Wilsonplein verwijst naar racistische Amerikaanse president”

In Gent stelt gemeenteraadslid Zeneb Bensafia (Groen) voor om de naam van het Woodrow Wilsonplein (de Zuid) te veranderen in het Patrice Lumumbaplein. Wilson was begin vorige eeuw president van de VS en staat intussen ook bekend als racist. Lumumba was de eerste premier van Congo, hij werd vermoord in 1961. "De naamsverandering zou een belangrijk symbool zijn en past

Lees meer »
Wereldtentoonstelling 2030 strijkt neer in Saudi-Arabië
VRT NWS
VRT NWS

Wereldtentoonstelling 2030 strijkt neer in Saudi-Arabië

Riyad wordt de gaststad voor de Wereldtentoonstelling van 2030. Dat heeft het Internationaal Bureau voor de Tentoonstellingen, de intergouvernementele organisatie die verantwoordelijk is voor internationale en wereldtentoonstellingen, met hoofdzetel in Parijs, laten weten. De Saudische hoofdstad haalde het met ruim verschil van Busan (Zuid-Korea) en Rome (Italië).

Lees meer »
Koning Charles uit zich als fan van K-pop: ‘BTS evenaart The Beatles’
De Standaard
De Standaard

Koning Charles uit zich als fan van K-pop: ‘BTS evenaart The Beatles’

Tijdens een staatsbanket in Londen ter ere van de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk-yeol, liet koning Charles zich positief uit over de Brits-Koreaanse relaties én over de Koreaanse cultuur. Hij vergeleek Squid game met James Bond en BTS met The Beatles. Daarna loofde hij de K-popband Blackpink, waarvan de leden ook aanwezig waren op het banket, voor hun inspanningen voor het

Lees meer »
Vincent Mannaert stopt op het einde van dit seizoen als CEO bij Club Brugge
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Vincent Mannaert stopt op het einde van dit seizoen als CEO bij Club Brugge

Vincent Mannaert (49) is sinds maart 2011 CEO bij Club Brugge. Onder het bewind van het duo Verhaeghe-Mannaert en hun management groeide Club uit tot marktleider in België waarbij sportieve en economische resultaten hand in hand gingen.
The post Vincent Mannaert stopt op het einde van dit seizoen als CEO bij Club Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »
Blauwe vinvis keert terug naar zijn habitat
De Standaard
De Standaard

Blauwe vinvis keert terug naar zijn habitat

Tientallen jaren geleden werden ze er volledig uitgeroeid door de walvisjacht, maar vandaag duikt de blauwe vinvis opnieuw op in de Indische Oceaan in de buurt van de Seychellen. Het grootste dier ter wereld lijkt aan een comeback bezig.

Lees meer »