Krantenkoppen

Vouwmes en matrak leveren Oostends ex-lid hiphopbende RAW13 vier maanden cel op

Een voormalig lid van de beruchte hiphopbende RAW13 heeft voor de Brugse rechtbank vier maanden effectieve celstraf gekregen voor verboden wapendracht. J.R. (33) liep in Oostende rond met een matrak en een vouwmes.

Op 24 januari vorig jaar werd J.R. betrapt bij een winkeldiefstal in Oostende. De dertiger bleek een uitschuifbare wapenstok op zak te hebben. Op 18 juli 2022 liep de Oostendenaar opnieuw tegen de lamp. Bij een controle voor lawaaihinder bleek dat hij met een vouwmes op pad was. J.R. kreeg een voorstel tot minnelijke schikking, maar hij ging daar niet op in. Hij weigerde immers afstand te doen van het mes. Hierop werd hij voor de rechtbank gedaagd.

Het openbaar ministerie wees op het beladen strafregister van J.R., die al een hele resem veroordelingen opliep voor onder meer drugs, diefstal, slagen en bedreigingen. De meeste van die feiten pleegde hij tijdens zijn periode bij de beruchte hiphopbende RAW13. Vier leden van die bende werden in 2015 veroordeeld tot zware celstraffen voor moord en dubbele poging tot moord in Torhout. Op het assisenproces werd R. gehoord als getuige. (AFr)

The post Vouwmes en matrak leveren Oostends ex-lid hiphopbende RAW13 vier maanden cel op is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Politie voert onderzoek naar BMW zonder nummerplaten die kort na inbraken rondreed in Houthulst
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Politie voert onderzoek naar BMW zonder nummerplaten die kort na inbraken rondreed in Houthulst

Politiezone Polder doet een oproep naar getuigen of mensen die meer info hebben over een zwarte BMW 5-serie die afgelopen weekend meermaals opgemerkt werd tussen Houthulst en Staden en zonder nummerplaten reed. Eerder vrijdag werd op drie plaatsen ingebroken in Houthulst.
The post Politie voert onderzoek naar BMW zonder nummerplaten die kort na inbraken rondreed in Houthulst appeared first on

Lees meer »
Foto’s en kunst over leven in gesloten instelling De Zande
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Foto’s en kunst over leven in gesloten instelling De Zande

In de bibliotheek van Beernem loopt sinds vorige week een nieuwe tentoonstelling. Tot midden januari kan je er kijken naar een foto-expo over het leven van jongeren in de gesloten instelling De Zande in Beernem. Bovendien staan er ook werken van enkele jongeren uit de instelling tentoongesteld.
The post Foto’s en kunst over leven in gesloten instelling De Zande appeared

Lees meer »
“Bepaalde mensen in zijn omgeving lieten Mannaert vallen”: Onze chef voetbal legt uit waarom Club-CEO afstand neemt van zijn grote liefde
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Bepaalde mensen in zijn omgeving lieten Mannaert vallen”: Onze chef voetbal legt uit waarom Club-CEO afstand neemt van zijn grote liefde

Club Brugge ziet straks een van dé bepalende figuren van het voorbije decennium vertrekken, want Vincent Mannaert stopt eind dit seizoen als CEO. Onze chef voetbal Niels Poissonnier ziet dat Mannaert een grote leemte na zal laten. “Hij combineerde het beste van twee werelden: intelligentie en dossierkennis met voetbalknowhow. Da’s weinigen op die positie gegeven.”

Lees meer »
Reeks huiszoekingen en arrestaties in groot fraudeonderzoek in bouwsector
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Reeks huiszoekingen en arrestaties in groot fraudeonderzoek in bouwsector

In een groot onderzoek van het Brusselse arbeidsauditoraat naar fraude in de bouwsector zijn dinsdag 46 huiszoekingen uitgevoerd en 21 mensen opgepakt. Dat meldt de krant L’Echo en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse arbeidsauditoraat. De speurders namen ook 70.000 euro, een tiental luxeauto’s, en onroerende goederen in België in beslag, en blokkeerden 127 bankrekeningen.

Lees meer »
Boer Ronny (66) is nagel aan doodskist van Paul Gheysens in ‘golfoorlog’ Knokke: “Nog voor geen miljoen verkoop ik aan die dikke nekken”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Boer Ronny (66) is nagel aan doodskist van Paul Gheysens in ‘golfoorlog’ Knokke: “Nog voor geen miljoen verkoop ik aan die dikke nekken”

Wie aan Knokke-Heist denkt, denkt aan hippe beachbars, roze polo’s en dikke bakken door de straten. Dat Paul Gheysens net in de kustgemeente een golfterrein met alles erop en eraan wil aanleggen, hoeft dan ook niet te verbazen. De ganse discussie rond de aanleg werd al de ‘Golfoorlog’ gedoopt. En in al dat juridisch geweld zit ook één opvallende figuur

Lees meer »
Ellen maakt zangdebuut in kerstsingle van De Verhulstjes: “Ik zak door de grond van schaamte van mijn stem”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Ellen maakt zangdebuut in kerstsingle van De Verhulstjes: “Ik zak door de grond van schaamte van mijn stem”

Met hun allereerste kerstsingle verklaren De Verhulstjes het ‘Jingle Bells’-seizoen voor geopend. Een ideetje van vrouw des huizes Ellen Callebout (46), die steeds vaker op het voorplan treedt. “Dit had ik vijf seizoenen geleden nóóit gedaan”, vertelt ze. Heeft ze haar plek in de schijnwerpers gevonden en gaat ze straks met alle aandacht lopen? “Vroeger glipte ik al eens weg

Lees meer »
“Een ‘nee’ is niet per se definitief”: na keuzemoment in ‘Blind getrouwd’, komt het toch goed tussen Alexander en Fleur?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Een ‘nee’ is niet per se definitief”: na keuzemoment in ‘Blind getrouwd’, komt het toch goed tussen Alexander en Fleur?

Het ‘Blind getrouwd’-avontuur zit erop voor de vier koppels die enkele maanden geleden trouwden met iemand die ze nog nooit ontmoet hadden. Na de reünie-aflevering bleken drie van de vier koppels op dit moment niet meer samen te zijn. Tot grote spijt van kijkend Vlaanderen, besloten ook Alexander en Fleur ‘nee’ te zeggen tegen elkaar en als goede vrienden uit

Lees meer »
Oostende kent culinaire revival
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Oostende kent culinaire revival

Vijftien vermeldingen in de nieuwe Gault&Millau, waaronder vijf stijgers en vier nieuwe namen. Het was ooit anders. Oostende beleeft na mindere tijden een culinaire revival. De jarenlange inspanningen voor en investeringen in de troeven van de Oostendse gastronomie renderen, tot vreugde van het toeristisch bestel in de Stad aan Zee. “Toerisme is ook eten en drinken”, luidt het. Zo veroverde

Lees meer »