Krantenkoppen

Vrouw van Besix-topman Beerlandt leidt interieurketen Flamant

19:03 Michèle Beerlandt, de vrouw van Besix’ sterke man Johan Beerlandt, is aangesteld tot interim-CEO van Flamant. Vijf jaar na de instap van de bouwreus draait de interieurketen nog altijd met verlies.

Meer krantenkoppen in België

Cadeautjes
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Cadeautjes

Jan Devriese leeft tussen deadlines. De Brugse stukjesschrijver maakte 45 jaar geleden zijn allereerste artikel, toevallig (of niet?) voor deze krant. Na een lange omzwerving is de cirkel rond en de pen weer thuis. Elke twee weken zal Jan hier wat woorden in een meer dan aanvaardbare volgorde zetten. Hij wisselt af met Laura Schuyesmans, die leeft met een deadline.<br

Lees meer »
Gert Verheyen zorgt voor rode oortjes in ‘De slimste mens ter wereld’: “Bij ons is het nogal dikwijls ‘s ochtends”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Gert Verheyen zorgt voor rode oortjes in ‘De slimste mens ter wereld’: “Bij ons is het nogal dikwijls ‘s ochtends”

Na Toby Alderweireld kreeg ‘De slimste mens’ op woensdagavond alweer een voormalig Rode Duivel over de vloer. Dit keer was het de beurt aan Gert Verheyen, die meteen – jawel – het spel op gang trapte met een anekdote over z’n seksleven. Voor juryleden Ella Leyers en James Cooke reden genoeg om zelf ook flink wat suggestieve mopjes te maken.

Lees meer »
Mortsel schrapt bedden in woonzorgcentrum door personeelstekort: “Wachtlijst gaat nog langer worden, maar we kunnen niet anders”
VRT NWS
VRT NWS

Mortsel schrapt bedden in woonzorgcentrum door personeelstekort: “Wachtlijst gaat nog langer worden, maar we kunnen niet anders”

De stad Mortsel heeft beslist om zo’n 30 bedden in het woonzorgcentrum van het OCMW te schrappen omdat er te weinig personeel is. Dat is een vierde van het totale aantal bedden. De leegstaande kamers worden omgebouwd tot assistentiewoningen. De oppositiepartijen begrijpen niet dat de stad ervoor kiest om de kamers zo drastisch om te bouwen, in plaats van ze

Lees meer »
Dakloze Richard (55) dood aangetroffen in tentje in Antwerpen: “Drempel naar nachtopvang is voor sommigen nog te groot”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Dakloze Richard (55) dood aangetroffen in tentje in Antwerpen: “Drempel naar nachtopvang is voor sommigen nog te groot”

Het lichaam van Richard Makrouny (55), een dakloze man, is zondagnamiddag in een tentje op Spoor Oost teruggevonden. Een autopsie wees uit dat het gaat om een natuurlijke dood. Daklozenorganisaties bevestigen dat daklozen regelmatig in tentjes op het terrein overnachten. “Het toont aan dat de drempel naar nachtopvang voor sommigen toch nog te groot is.”

Lees meer »
Bart Tommelein stelt vrijzinnigen (deels) gerust: alle kruisbeelden verwijderd uit nieuwe ziekenhuis AZ Oostende
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Bart Tommelein stelt vrijzinnigen (deels) gerust: alle kruisbeelden verwijderd uit nieuwe ziekenhuis AZ Oostende

Het is het nieuwe ziekenhuis AZ Oostende menens met de neutraliteit. Dat is gebleken op een lezing van burgemeester Bart Tommelein in vrijzinnig centrum De Geuzetorre. “Oostende is een geuzenstad”, luidde het. Voorzitter Edgar Brunet: “We blijven waakzaam want er is nog veel onduidelijkheid.”
The post Bart Tommelein stelt vrijzinnigen (deels) gerust: alle kruisbeelden verwijderd uit nieuwe ziekenhuis AZ Oostende

Lees meer »
‘Blind getrouwd’-deelnemers uit alle seizoenen komen samen voor grote reünie en klinken op de liefde van Brecht en Jolien
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

‘Blind getrouwd’-deelnemers uit alle seizoenen komen samen voor grote reünie en klinken op de liefde van Brecht en Jolien

Heel wat ‘Blind getrouwd’-kandidaten kwamen dinsdagavond samen in Dilbeek om te klinken op het einde van het achtste seizoen. Van Stijn en Nuria, het allereerste ‘Blind getrouwd’-koppel, tot het recentste echtpaar Jolien en Brecht: heel wat tortelduifjes en vrolijke vrijgezellen van de voorbije seizoenen wilden het feestje niet missen.

Lees meer »
Aantal dreigingsmeldingen vervijfvoudigd na Hamas-aanval van 7 oktober: Vlaamse burgemeesters grijpen in
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Aantal dreigingsmeldingen vervijfvoudigd na Hamas-aanval van 7 oktober: Vlaamse burgemeesters grijpen in

Het nieuwste rapport van het OCAD werpt een zeer nauwkeurige blik op de stijgende binnenlandse spanning. In de vijf weken na de aanval van 7 oktober door Hamas op Israëlische doelwitten waren er in België 69 terreurdreigementen. Daarvan hebben er liefst 39 een rechtstreekse link met het Israëlisch-Palestijns conflict. Burgemeesters moeten een toenemend aantal verdachte individuen in het oog zien

Lees meer »

‘Stability AI zoekt koper’

21:15 Stability AI, het Britse bedrijf achter de AI-beeldgenerator Stable Diffusion, overweegt de verkoop van het bedrijf. De topman staat onder druk van investeerders, meldt het persbureau Bloomberg.

Lees meer »
Israëlische gijzelaar (85) confronteerde Hamasleider tijdens gevangenschap: “‘Ben je niet beschaamd?’, vroeg ik hem”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Israëlische gijzelaar (85) confronteerde Hamasleider tijdens gevangenschap: “‘Ben je niet beschaamd?’, vroeg ik hem”

De 85-jarige Yocheved Lifshitz, een van de eerste Israëlische gijzelaars die door Hamas werd vrijgelaten, heeft in een interview onthuld dat ze de leider van de terreurgroep Yahya Sinwar ontmoette tijdens haar gevangenschap in Gaza. Sterker nog: Lifshitz was niet bang om Sinwar te confronteren met zijn rol bij de verrassingsaanval van 7 oktober. “Ik vroeg hem of hij niet

Lees meer »