Krantenkoppen

VS willen 4 miljard van cryptoreus Binance

10:14 Het Amerikaanse gerecht stuurt aan op een miljardenschikking om een punt te zetten achter een onderzoek naar witwaspraktijken en fraude bij ’s werelds grootste cryptoplatform. Topman Changpeng Zhao ri…

Meer krantenkoppen in België

De U9 van SK Reningelst
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

De U9 van SK Reningelst

SK Reningelst en FC Westouter hebben ook dit jaar weer een samenwerkingsverband voor de jeugdwerking. De U9-ploeg treedt aan onder de vlag van SK Reningelst. Boven v.l.n.r. hulptrainer Stijn Rassalle, Staf Rassalle, Zana Devilder, Sep Swaels, Pauline Vanexem en trainer Pedro Swaels. Onder v.l.n.r. Ebe Rodenbach, Leon Masschelin, Daan Fonteyne en Remco Lahoutte. (foto EF)
The post De U9 van

Lees meer »
Een kritische paus, Amerikaanse dollars voor het klimaatfonds en een roep om meer kernenergie: lees hier meer over dag 3 van de klimaatconferentie
VRT NWS
VRT NWS

Een kritische paus, Amerikaanse dollars voor het klimaatfonds en een roep om meer kernenergie: lees hier meer over dag 3 van de klimaatconferentie

Op dag 3 van de klimaatconferentie in Dubai heeft paus Franciscus een verklaring laten voorlezen. "Het is tijd voor een doorbraak", zei hij. Ruim 20 landen hebben opgeroepen om meer te investeren in kernenergie, en de VS heeft 3 miljard dollar toegezegd voor een klimaatfonds dat arme landen helpt om de groene omschakeling te maken.

Lees meer »
Bedienden met korte voornaam krijgen hoger loon
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Bedienden met korte voornaam krijgen hoger loon

Bedienden met een korte voornaam ontvangen een hoger brutoloon. Die conclusie trekt hr-bedrijf Attentia uit een data-analyse bij 100.000 Belgische bedrijven. Vooral bij oudere werknemers kan het verschil oplopen tot 700 euro per maand.

Lees meer »
Dossier omtrent Hospitaalsite nog niet van de baan
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Dossier omtrent Hospitaalsite nog niet van de baan

Op de jongste gemeenteraad stond ‘Hospitaalsite Damme’ geagendeerd in besloten zitting. De kosten voor archeologisch onderzoek blijken een knelpunt te vormen in het al lang aanslepende dossier van de herbestemming. “Het moet financieel verantwoord blijven maar we zien nog mogelijkheden”, zegt burgemeester Coens.
The post Dossier omtrent Hospitaalsite nog niet van de baan appeared first on KW.be.

Lees meer »
Restaurant in Meulebeke moet dakterras afbreken: “Ik was beter gewoon failliet gegaan tijdens corona”
VRT NWS
VRT NWS

Restaurant in Meulebeke moet dakterras afbreken: “Ik was beter gewoon failliet gegaan tijdens corona”

De uitbaters van restaurant "Sur Le Toit" in Meulebeke moeten hun dakterras afbreken. Dat heeft de rechter beslist. Ze moeten ook een boete betalen. Ze hadden geen vergunning voor het dakterras. Ze bouwden het terras tijdens de coronaperiode omdat ze minder klanten mochten plaatsen. "Ik had me beter toen gewoon failliet laten gaan", zegt de ontgoochelde zaakvoerder Filip Verbeke.

Lees meer »
KIJK. Niels Destadsbader kust ‘Amika’-collega Moora Vander Veken vol op de mond tijdens ‘Studio 100 SingAlong’
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

KIJK. Niels Destadsbader kust ‘Amika’-collega Moora Vander Veken vol op de mond tijdens ‘Studio 100 SingAlong’

Een volledig uitverkocht Sportpaleis bouwde vrijdagavond een uitzinnig feestje samen met hun jeugdidolen. Ceremoniemeesters Gert Verhulst en James Cooke hadden er duidelijk zin in! Het werd een groot feest, een spetterend weerzien met de cast van ‘Het Huis Anubis’, die voor het eerst in bijna 20 jaar opnieuw samen op een podium stonden. Moora Vander Veken en Niels Destadsbader brachten

Lees meer »
GEZOND VERSTAND. Kan je een migraine-aanval voorkomen? “Het algemene advies is kort en duidelijk. Maar het is niet evident”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

GEZOND VERSTAND. Kan je een migraine-aanval voorkomen? “Het algemene advies is kort en duidelijk. Maar het is niet evident”

Ja, het is meer dan gewoon wat koppijn. Migraine is nog altijd een van de meest onderschatte ziektes. “Het is alsof je lichaam aan de rand van de afgrond staat”, zegt prof. dr. Jan Versijpt (UZ Brussel). Maar wat triggert een migraine-aanval? Heeft chocolade er iets mee te maken? En waarom leven wetenschappers op hoop? Kaatje De Coninck, zelf migrainepatiënt,

Lees meer »
Meer dan helft van Belgische mensenrechtenorganisaties heeft te kampen met intimidatie en druk van buitenaf
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Meer dan helft van Belgische mensenrechtenorganisaties heeft te kampen met intimidatie en druk van buitenaf

Meer dan de helft (55 procent) van de Belgische mensenrechtenorganisaties heeft te kampen met druk van buitenaf of intimidatie. Als gevolg daarvan gaan één op de zeven van deze organisaties zichzelf de mond snoeren of het discours aanpassen. Dat blijkt uit de eerste resultaten van een onderzoek van het Federale Instituut voor de Rechten van de Mens (FIRM).

Lees meer »
Pro Actief Oostende neemt niet deel aan de verkiezingen: “Verschillende redenen voor deze beslissing”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Pro Actief Oostende neemt niet deel aan de verkiezingen: “Verschillende redenen voor deze beslissing”

De partij Pro Actief Oostende neemt dan toch niet deel aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2024. “Er zijn verschillende redenen voor deze beslissing”, zegt oprichter/voorzitter René Wyffels. Ze vormen zich om tot een burgerinitiatief.
The post Pro Actief Oostende neemt niet deel aan de verkiezingen: “Verschillende redenen voor deze beslissing” appeared first on KW.be.

Lees meer »
Leerlingen VTI bouwen elektrische kart voor ‘Greenpower Challenge’
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Leerlingen VTI bouwen elektrische kart voor ‘Greenpower Challenge’

In de Sint-Paulusschool Campus VTI werd het startschot gegeven van de Greenpower Challenge. Leerlingen van het vijfde jaar ‘Onderhoudsmechanica auto’ stellen de komende maanden een elektrische kart samen om er in de lente van 2024 mee te kunnen racen. De Belgische finale op het circuit van Zolder is het hoofddoel.
The post Leerlingen VTI bouwen elektrische kart voor ‘Greenpower Challenge’

Lees meer »