Krantenkoppen

Wapenstilstand ‘erg dichtbij’: Hamas bereid vijftig gijzelaars vrij te laten

Volgens onderhandelaars is er bijna een akkoord over een meerdaags staakt-het-vuren tussen Hamas en het Israëlisch leger. De gesprekken zouden in de laatste onderhandelingsfase zijn, klinkt het van de kant van Hamas.

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw trekt klimaatmars door Brussel, mét Anuna De Wever: “Ik heb spijt van focus alleen op klimaat. Het is tijd voor revolutie”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Opnieuw trekt klimaatmars door Brussel, mét Anuna De Wever: “Ik heb spijt van focus alleen op klimaat. Het is tijd voor revolutie”

In Brussel vindt vandaag de klimaatmars plaats van de Klimaatcoalitie, met daarin tientallen verenigingen waaronder milieubewegingen en vakbonden. Anuna De Wever, jarenlang het boegbeeld van Youth for Climate, is geen lid, maar ze doet mee aan acties en aan de mars. De jonge Antwerpse ziet de klimaatstrijd nu helemaal anders dan vroeger: voor haar draait het nu om systeemverandering, om

Lees meer »
Verdachte (38) van drievoudige moord in Kessel-Lo blijft aangehouden: alibi viel in duigen na dronken relaas van vriend
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Verdachte (38) van drievoudige moord in Kessel-Lo blijft aangehouden: alibi viel in duigen na dronken relaas van vriend

Michaël D. (38) blijft voorlopig aangehouden voor de drievoudige moord in Kessel-Lo van vorige zomer. Dat heeft de Leuvense raadkamer woensdag beslist. Oorspronkelijk had D. een alibi, maar een nieuwe verklaring sloeg gaten in dat verhaal. Voorlopig is hij de enige verdachte in het dossier, nadat een buurjongen werd vrijgelaten wegens onvoldoende bewijs.

Lees meer »
#iedereenwestvlaming
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

#iedereenwestvlaming

Mistige dagen deze week. En dan is het niet enkel uitkijken voor de veiligheid, maar ook of je geen afslag ‘mist’.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »
Oekraïne eist aanvallen op treinen op in oosten van Rusland
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Oekraïne eist aanvallen op treinen op in oosten van Rusland

De Oekraïense inlichtingendienst SBU zegt twee sabotage-operaties uitgevoerd te hebben op treinen die in de Russische deelrepubliek Boerjatië, meer dan 5.000 km van Kiev, brandstof vervoerden. Dat zegt een bron binnen de Oekraïense ordedienst. Moskou beschouwt de ontploffing van de goederentrein als een terreurdaad, schrijft Kommersant.

Lees meer »
Visser Michael in ‘De Gevaarlijkste jobs van Vlaanderen’: “De Noordzee kent veel gevaren”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Visser Michael in ‘De Gevaarlijkste jobs van Vlaanderen’: “De Noordzee kent veel gevaren”

Stuntmannen, ontmijners, boomchirurgen, professionele duikers: ze passeren allemaal in de nieuwe realityreeks De Gevaarlijkste Jobs van Vlaanderen die sinds deze week te zien is op VTM2. Ook Michael Deley heeft geen alledaagse nine-to-five job: in de tweede aflevering zie je de 60-jarige torenkraanmonteur in actie op Oosteroever. “Ik kreeg het met de paplepel mee”, vertelt Michael.
The post Visser Michael

Lees meer »
Leuven zoekt 200 proefkonijnen voor mobiliteitsonderzoek
VRT NWS
VRT NWS

Leuven zoekt 200 proefkonijnen voor mobiliteitsonderzoek

De stad Leuven organiseert de komende maanden een mobiliteitsonderzoek en zoekt hiervoor 200 inwoners die hieraan willen meewerken. Zij krijgen een half jaar lang een budget waarmee ze alternatieven voor de eigen auto kunnen testen. Het gaat om een bedrag van minstens 100 euro per maand.

Lees meer »
Stijn (30) roept op tot een meer inclusief beleid in West-Vlaanderen: “Wil niet gezien worden als een inwoner met een beperking”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Stijn (30) roept op tot een meer inclusief beleid in West-Vlaanderen: “Wil niet gezien worden als een inwoner met een beperking”

Zondag 3 december is Internationale Dag voor Personen met een Beperking. Voor Stijn Vandamme, ambassadeur van de InclusieAmbassade, een aanleiding om nog maar eens aandacht te vragen voor een meer inclusief beleid in onze steden en gemeenten. “Ik zou graag gezien worden als een inwoner van Jabbeke, niet als een inwoner met een beperking.”
The post Stijn (30) roept op

Lees meer »
Emiel Gellyncklaan krijgt volgende week eindelijk nieuwe laag asfalt
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Emiel Gellyncklaan krijgt volgende week eindelijk nieuwe laag asfalt

De wonderen zijn de wereld nog niet uit: er komt volgende week een einde aan de al jarenlange erbarmelijke toestand van de drukke Emiel Gellyncklaan in Wervik. Wat een mooi Sinterklaasgeschenk voor de bewoners en passanten.
The post Emiel Gellyncklaan krijgt volgende week eindelijk nieuwe laag asfalt appeared first on KW.be.

Lees meer »
Geslaagd eerste grootouderfeest bij Pinokio
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Geslaagd eerste grootouderfeest bij Pinokio

Naar aanleiding van zijn 35ste verjaardag heeft kinderdagverblijf Pinokio in Meulebeke vorige week woensdag voor het eerst een grootouderfeest georganiseerd.
The post Geslaagd eerste grootouderfeest bij Pinokio appeared first on KW.be.

Lees meer »
Hoe ga je veilig de baan op bij mist en gladde wegen?
VRT NWS
VRT NWS

Hoe ga je veilig de baan op bij mist en gladde wegen?

De files liepen vanochtend aardig op door een combinatie van dichte mist en lokaal een glad wegdek. Hoe kan je in die omstandigheden zo veilig mogelijk de baan op? Stef Willems van verkeersinstituut Vias geeft tips. "Een wagen met een gewone verbrandingsmotor laat je best niet eerst warm draaien", waarschuwt hij.

Lees meer »