Krantenkoppen

Wasmachine of telefoon kapot? Europees Parlement wil prioriteit geven aan reparatie, boven vervanging

Eerder dan meteen een nieuw exemplaar te kopen, moet ingezet worden op het herstel van toestellen of apparaten wanneer die defect zijn. Dat vindt het Europees Parlement, dat zich dinsdag uitgesproken heeft over een versterking van het ‘recht op herstel’.

Meer krantenkoppen in België

Onthult ‘Familie’-acteur Yanni Bourguignon het einde van Cédric? “Het contract dat ik had is afgelopen”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Onthult ‘Familie’-acteur Yanni Bourguignon het einde van Cédric? “Het contract dat ik had is afgelopen”

De spektakel-musical ‘14-18′ keert volgende zomer terug en er is nieuw talent in te spotten. ‘Familie’-acteur Yanni Bourguignon en zanger Jérémie Vrielynck vervoegen de cast. Zij zijn te zien wanneer Jelle Cleymans en Jonas Van Geel de hoofdrollen Jan en Fons niet kunnen vertolken. Reporter Jarne hoort het duo uit over heel het gebeuren. Yanni bekent in het gesprek dat

Lees meer »
‘Hamas heeft enkel de rekening vereffend’
De Standaard
De Standaard

‘Hamas heeft enkel de rekening vereffend’

In Nabloes en het vluchtelingenkamp van Balata, op de door Israël bezette Westoever, krijgen teruggekeerde Palestijnse gevangenen een heldenonthaal. Israëlische razzia’s, armoede en uitzichtloosheid voedener de steun voor Hamas.

Lees meer »
Studenten Howest organiseren duurzame handelsbeurs
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Studenten Howest organiseren duurzame handelsbeurs

De Howest-studenten van het tweede jaar Biomedische Laboratoriumtechnologie organiseren over minder dan een week een Sustainable Trade Fair. Deze duurzame handelsbeurs vindt plaats op 7 december van 18 uur tot 21 uur in Campus BST1, in de Rijselstraat 1.
The post Studenten Howest organiseren duurzame handelsbeurs appeared first on KW.be.

Lees meer »
Techsector vraagt nauwe samenwerking met bedrijven na slechte PISA-resultaten
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Techsector vraagt nauwe samenwerking met bedrijven na slechte PISA-resultaten

De techsector vraagt om een betere samenwerking tussen het onderwijs en de bedrijfswereld, nu opnieuw blijkt dat Vlaanderen achteruitgaat in de PISA-resultaten. Françoise Chombar van Melexis ziet daarvoor een perfect voorbeeld in Arizona, waar ze met Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) op economische missie is. “Ik sta open voor de voorstellen, want er moeten nu resultaten komen”, reageert Jambon.

Lees meer »
Sint verwent jong en oud met lekkers en theater
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Sint verwent jong en oud met lekkers en theater

Wie er nog aan twijfelt: Sinterklaas is in het land. Zo bracht de algoede man een bezoekje aan de leden van de sociaal-culturele seniorenvereniging Vief. Tijdens hun kaartnamiddag in ontmoetingscentrum Oud Stadhuis kregen de deelnemers speculoos en chocolade toegestopt.
The post Sint verwent jong en oud met lekkers en theater appeared first on KW.be.

Lees meer »
Dakloze man op slippers die peperdure speed pedelec stal aan station in Brugge riskeert twee jaar cel
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Dakloze man op slippers die peperdure speed pedelec stal aan station in Brugge riskeert twee jaar cel

Een 27-jarige Marokkaan riskeert voor de Brugse rechtbank twee jaar cel voor vijftien diefstallen en twee pogingen daartoe. Badou A. had het vooral gemunt op dure elektrische fietsen, die hij voor een appel en een ei verkocht. Dankzij zijn opvallend schoeisel kon hij aan de feiten gelinkt worden.
The post Dakloze man op slippers die peperdure speed pedelec stal aan

Lees meer »
Filip Vanhee al 32 jaar de patron in café Djings: “Mijn roeping kreeg ik als barman in het leger”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Filip Vanhee al 32 jaar de patron in café Djings: “Mijn roeping kreeg ik als barman in het leger”

Café Djings langs de Beversesteenweg wordt al 32 jaar gerund door Filip Vanhee (55). Zijn echtgenote Sabine Devlies (53), zelf dochter uit een Izegems café, runt aan de overkant de gelijknamige frituur. “Het café heeft hier jaren gedraaid op het werkvolk van VDL, in de volksmond Jonckheeres.”
The post Filip Vanhee al 32 jaar de patron in café Djings: “Mijn

Lees meer »
Koksijds K-ambassadeur en gids Joris De Snoeck (75) overleden
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Koksijds K-ambassadeur en gids Joris De Snoeck (75) overleden

Op 24 november 2023 is Koksijdenaar en K-Ambassadeur Joris De Snoeck onverwacht overleden in Veurne. Joris werd geboren in Waregem op 22 september 1948. Op 30 november om 11 uur nemen zijn echtgenote Veerle Eeckhout, zijn twee dochters, zijn kleinkinderen, familieleden, vrienden en kennissen afscheid van Joris in de Sint-Niklaaskerk van Oostduinkerke.
The post Koksijds K-ambassadeur en gids Joris De

Lees meer »
West-Vlaams Ambassadeur én levende legende: “Maar ik blijf het liefst gewoon Emma”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

West-Vlaams Ambassadeur én levende legende: “Maar ik blijf het liefst gewoon Emma”

Op haar dertigste heeft Emma Meesseman al zoveel verwezenlijkt in het basket dat we al gerust de term ‘levende legende’ mogen gebruiken. De nuchtere en verbeten Ieperse mag dan ook volledig terecht de titel van West-Vlaams Ambassadeur aan haar al indrukwekkende palmares toevoegen.
The post West-Vlaams Ambassadeur én levende legende: “Maar ik blijf het liefst gewoon Emma” appeared first on

Lees meer »