Krantenkoppen

Werken aan Brandstraat in Ruiselede slepen aan

De werken aan de Brandstraat, van de Wingenesteenweg over Doomkerke tot de Bruggesteenweg, worden geplaagd door slecht weer en vertragingen. Zelfs de eerste fase van de werken – van de Wingenesteenweg tot de Oude Veldstraat – die als afgewerkt werd aangekondigd voor midden oktober, is nog steeds niet volledig klaar.

Voor de betrokken inwoners van de eerste Brandstraat-fase is het einde van de werkellende nog steeds niet in zicht. In tegenstelling tot de aangekondigde planning zijn de wegbermen – bijvoorbeeld op het kruispunt van de Brandstraat met de Haantjesstraat – nog steeds niet volledig afgewerkt.

Geen afvalophaling

Aan dat kruispunt werd niet alleen een verkeersbord geplaatst met ‘doodlopende straat’, maar staat er nu ook een groot verbodsteken. Dat betekent concreet dat bijvoorbeeld koerierdiensten daar niet verder kunnen en geen pakjes kunnen afleveren bij de achterliggende huizen. Sterker nog: de betrokken inwoners kregen een papier van de gemeente in de bus, om mee te delen dat blauwe en gele zakken en papierafval niet meer bij de buurtbewoners worden opgehaald. Het afval moet naar een afvalinzamelpunt gebracht op het kruispunt Brandstraat/Hamerstraat.

Stukgereden toegang

Ondertussen is de toegang naar de Brandstraat vanuit de Wingenesteenweg dermate stukgereden door graafmachines, zwaar materieel en traktoren, dat automobilisten er met de grootste moeite doorkunnen. Tenminste één buurtbewoner laat alvast weten, dat ze schade heeft opgelopen aan het koetswerk van haar wagen door de met putten vergeven toegangsweg. Aquafin laat weten dat het slechte weer hen blijft parten spelen. “Vorige week hebben we maar één dag kunnen werken”, aldus de aannemer. Volgens Aquafin zou de grootste ellende tegen het kerstverlof voorbij moeten zijn… (GGM)

The post Werken aan Brandstraat in Ruiselede slepen aan is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Madonna laat weer op zich wachten, deze keer bij de noorderburen: “Mensen die met de trein zijn, moeten al weg”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Madonna laat weer op zich wachten, deze keer bij de noorderburen: “Mensen die met de trein zijn, moeten al weg”

Op sociale media hebben fans boos en teleurgesteld gereageerd, omdat ze vrijdagavond in de Nederlandse hoofdstad lang moesten wachten op Madonna. De 65-jarige artiest begon haar optreden in de Ziggo Dome, een concerthal in Amsterdam, pas tegen 22.30 uur, zo’n anderhalf uur nadat het voorprogramma was afgelopen. Verschillende fans melden dat ze daardoor maar een half uur van het concert

Lees meer »
Unieke tentoonstelling in de Sint-Bertinuskerk in Poperinge: “Kerstbeelden uit de hele wereld”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Unieke tentoonstelling in de Sint-Bertinuskerk in Poperinge: “Kerstbeelden uit de hele wereld”

De Sint-Bertinuskerk in Poperinge wordt omgetoverd tot een grootse expo van kerstbeelden en -stallen uit de hele wereld. Michael Moyaert en Greet Van Engeland uit Gits en Joris Missiaen en Moniek Inghelbrecht uit Ichtegem stellen meer dan 500 exemplaren uit hun verzameling tentoon.
The post Unieke tentoonstelling in de Sint-Bertinuskerk in Poperinge: “Kerstbeelden uit de hele wereld” appeared first on

Lees meer »
Brugse B&B B’Guest pakt uit met buitenwellness
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Brugse B&B B’Guest pakt uit met buitenwellness

In het pand Oude Zak 47 baten Caroline Demol en Gert Verhoestraete B&B B’Guest uit. Nadat ze flink geïnvesteerd hadden in de kamers en de gezamenlijke ruimtes voor de gasten, werd de tuin grondig aangepakt. “We bieden nu nog een extra service aan, namelijk een buitenwellness.”
The post Brugse B&B B’Guest pakt uit met buitenwellness appeared first on KW.be.

Lees meer »
Project ‘Family ProEf’ zorgt dat iedereen automatisch de geboortepremie krijgt
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Project ‘Family ProEf’ zorgt dat iedereen automatisch de geboortepremie krijgt

Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits kwam naar Wingene om het project voor de automatische uitbetaling van de geboortepremies officieel te bekrachtigen. Ouders ontvangen vanaf nu hun geboortepremie automatisch en hoeven zich geen zorgen te maken over de administratieve formaliteiten.
The post Project ‘Family ProEf’ zorgt dat iedereen automatisch de geboortepremie krijgt appeared first on KW.be.

Lees meer »
Koekelaarse landbouwer (54) stierf aan hartstilstand tijdens werken in varkensstal
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Koekelaarse landbouwer (54) stierf aan hartstilstand tijdens werken in varkensstal

De 54-jarige landbouwer die vorige week donderdag dood werd aangetroffen in zijn varkensstal in de Venneweg in Koekelare, stierf een natuurlijke dood. De autopsie die het parket liet uitvoeren bracht niets aan het licht. “Rudy overleed aan een plotse hartstilstand, zonder aanwijsbare reden”, zegt zijn vrouw.
The post Koekelaarse landbouwer (54) stierf aan hartstilstand tijdens werken in varkensstal appeared first

Lees meer »
Avonturier daalt met kajak ijswaterval af en vestigt daarmee wereldrecord
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Avonturier daalt met kajak ijswaterval af en vestigt daarmee wereldrecord

De 32-jarige Aniol Serrasolses heeft sinds augustus een wereldrecord op zijn naam staan. De avonturier daalde op Spitsbergen, Noorwegen een 20 meter hoge ijswaterval af, en werd daarbij de eerste die daar ooit is in geslaagd. De Catalaan noemde zijn geslaagde sprong nadien ‘Philips ladder’, een eerbetoon aan zijn bemanning die zijn bootje naar het beginpunt van zijn afdaling hebben

Lees meer »