Krantenkoppen

Werken aan Moermanpark in Roeselare starten op 8 januari 2024

Wie staat te popelen om straks in het fantastische Moermanpark te vertoeven, noteert best 8 januari in de agenda. Dan starten de uitbraakwerken om de grijze vlakte in een groene oase en ontmoetingsplek te transformeren.

De definitieve aanstelling van de aannemer duurde iets langer dan verwacht. Maar ik ben blij dat we in januari effectief van start kunnen gaan met de transformatie van de Moermansite. Eens gestart zal het snel gaan, richting een fantastisch nieuwe koelteplek in het hart van de stad.

Vanaf de zomer zal je al kunnen genieten van deze nieuwe, fantastische plek. Je zal er dan kunnen wandelen op de nieuwe paden tussen de gras- en speelzones. De grotere bomen en planten worden in het najaar geplaatst, omdat dit het beste plantseizoen is.

De latere startdatum betekent ook dat de parking nog beschikbaar blijft tot eind dit jaar.

The post Werken aan Moermanpark in Roeselare starten op 8 januari 2024 is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Van 150 tot 1.700 euro voor galajurk: zoveel betalen Miss België-finalistes in aanloop naar het kroontje
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

EXCLUSIEF. Van 150 tot 1.700 euro voor galajurk: zoveel betalen Miss België-finalistes in aanloop naar het kroontje

Wie Miss België wil worden, moet diep in de buidel tasten. Een gerucht of écht zo? Zes finalistes, én organisatrice Darline Devos, doen exclusief voor ons hun portemonnee open en onthullen eerlijk hoeveel zij uitgeven aan de verkiezing, én hoe ze dat geld bij elkaar kregen. “Een galakleed kost belachelijk veel, maar da’s zoals een trouwkleed kiezen: ik doe dit

Lees meer »
DE INSIDER. Een apart stoeltje voor je handtas, een hemels hapje en… een peperdure rekening: onze vrouw ging eten in Boury, het nieuwe beste restaurant van België
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

DE INSIDER. Een apart stoeltje voor je handtas, een hemels hapje en… een peperdure rekening: onze vrouw ging eten in Boury, het nieuwe beste restaurant van België

De nieuwe Gault&Millau-gids is voorgesteld, en dé grote winnaar is restaurant Boury in Roeselare. Het steeg naar 19/20 en wordt daarmee het nieuwe beste restaurant van Vlaanderen. Chef consument Lise Smout ging er al eten, en keek de ogen uit. “We werden echt wel verwend. Het hapje van bladerdeeg was het lekkerste wat ik ooit gegeten heb. Al was ik

Lees meer »
Liveblog – Gevechten in Gaza woeden voort, WHO wil zelfde leveringen naar Gaza als tijdens gevechtspauze
VRT NWS
VRT NWS

Liveblog – Gevechten in Gaza woeden voort, WHO wil zelfde leveringen naar Gaza als tijdens gevechtspauze

Voor de tweede dag op rijn na het tijdelijke bestand tussen Israël en Hamas waarbij gijzelaars en gevangenen werden uitgewisseld, woeden de gevechten in alle hevigheid voort. Ondertussen zijn al zo’n 240 Palestijnen om het leven gekomen. De VN pleit voor een nieuwe gevechtspauze en de WHO wil dat de hulpkonvooien dringend opnieuw op gang komen. Volg hier de belangrijkste

Lees meer »
Van concurrentie geen sprake: Taylor Swift komt Beyoncé aanmoedigen op première van ‘Renaissance’-concertfilm
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Van concurrentie geen sprake: Taylor Swift komt Beyoncé aanmoedigen op première van ‘Renaissance’-concertfilm

Beide staan ze aan de top van de muziekwereld, beide sloegen ze records aan diggelen met hun wereldtournees en beide rijven ze miljoenen binnen met een eigen concertfilm. Maar van een onderlinge strijd is geen sprake tussen muziektitanen Beyoncé en Taylor Swift. Die laatste was aanwezig op de première van ‘Renaissance: A Film by Beyoncé’ die donderdag in première is

Lees meer »
Leerlingen krijgen diploma Techniekacademie
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Leerlingen krijgen diploma Techniekacademie

In de Middenschool Sint-Pieter werden diploma’s van de Junior Techniekacademie uitgereikt. Van oktober tot november konden in Oostkamp 39 enthousiaste kinderen uit het 3de en 4de leerjaar proeven van verschillende technieken. Dit ging van hout, mechanica, elektriciteit tot het programmeren van een robotje. ze ontwierpen zelf een kleerhanger en leerden werken met een zaag en
The post Leerlingen krijgen diploma

Lees meer »
Klimaatzaak haalt slag thuis in beroep: rechter verplicht overheid om uitstoot broeikasgassen sneller naar beneden te halen
VRT NWS
VRT NWS

Klimaatzaak haalt slag thuis in beroep: rechter verplicht overheid om uitstoot broeikasgassen sneller naar beneden te halen

Het Brusselse Hof van Beroep verplicht de Belgische staat, het Vlaams Gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest om de uitstoot van broeikasgassen sneller te reduceren. Die moeten in 2030 55 procent lager liggen dan in 1990. Het Hof oordeelt dat de overheden tot nu toe onvoldoende maatregelen hebben genomen om de mensenrechten van de burgers te beschermen.

Lees meer »
Pano duikt in de vastgoedwereld van Knokke
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Pano duikt in de vastgoedwereld van Knokke

Knokke-Heist, sinds jaar en dag Vlaanderens meest mondaine gemeente. Maar vandaag is het niet al goud wat blinkt. Reportagemagazine Pano verdiept zich in de woelwateren de gemeente zich bevindt.
The post Pano duikt in de vastgoedwereld van Knokke appeared first on KW.be.

Lees meer »
Vrouw riskeert haar leven op 30 meter hoogte voor… propere ramen
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Vrouw riskeert haar leven op 30 meter hoogte voor… propere ramen

Een vrouw uit het Chinese Panjin is vrijdag gefilmd toen ze op een erg gevaarlijke manier haar ramen lapte. Op de beelden is te zien hoe de vrouw zonder enige vorm van beveiliging op de zevende verdieping (zo’n 30 meter hoog) haar ramen langs de buitenkant wast. Een buurvrouw maakte het filmpje omdat ze haar ogen niet kon geloven. “Ik

Lees meer »
Oorlogsjournalist Rudi Vranckx: “De constante dreiging die je voelt, is op psychologisch vlak heel intens”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Oorlogsjournalist Rudi Vranckx: “De constante dreiging die je voelt, is op psychologisch vlak heel intens”

Vanaf deze maand staat Rudi Vranckx (63) in de Vlaamse zalen met de voorstelling ‘Kleine helden’, waarin persoonlijke verhalen over oorlog worden geïllustreerd met beelden en lichter worden gemaakt door livemuziek. Zijn nu 35 jaar durende carrière als oorlogsreporter leverde veel van die verhalen op, maar woog ook zwaar op zijn privéleven, zo vertelt hij aan ‘Story’.

Lees meer »