Krantenkoppen

Werner (77) vat 19-jarige bestuurder die wegvlucht na crash tegen gevel: “Ik liep in mijn onderbroek achter hem aan”

Werner Snoeck (77) heeft maandagnacht noodgedwongen zijn snelle benen moeten bovenhalen. Een 19-jarige bestuurder was met zijn wagen tegen de gevel van Werner gereden en dreigde de benen te nemen. De kranige Sint-Niklazenaar twijfelde geen moment en liep meteen achter de bestuurder aan. “Toen ik hem vastgreep, zei hij dat ik niet te hard in zijn arm mocht knijpen.”

Meer krantenkoppen in België

Auto gaat in vlammen op in Zeebrugge
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Auto gaat in vlammen op in Zeebrugge

Afgelopen nacht heeft in de Wandelaarstraat in Zeebrugge een auto vuur gevat. Het voertuig brandde volledig uit.
The post Auto gaat in vlammen op in Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »
Samira was 11 toen haar papa naar de gevangenis moest: “Mijn zusje was twee, maar kan nog élk detail van zijn arrestatie beschrijven, een trauma voor het leven”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Samira was 11 toen haar papa naar de gevangenis moest: “Mijn zusje was twee, maar kan nog élk detail van zijn arrestatie beschrijven, een trauma voor het leven”

Men noemt ze ‘de vergeten kinderen’, maar ze zijn wel met zo’n 16.000 in ons land: kinderen van gedetineerden. Een van hen is Samira. Ze vertelt over het stigma, het gemis en de gevolgen die ze nog steeds meedraagt: “Ik ging dood van de schrik telkens die grote drugshond me moest besnuffelen.”

Lees meer »
SVD Kortemark kan boost gebruiken
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

SVD Kortemark kan boost gebruiken

SVD Kortemark is er vorig weekend niet geslaagd om EVC Beselare een hak te zetten. Integendeel: doelman Kevin Ramboer (30) moest zich zes keer omdraaien om de bal uit zijn netten te halen. Zondag spelen de blauw-gelen opnieuw in eigen huis tegen de buren uit Gits.
The post SVD Kortemark kan boost gebruiken appeared first on KW.be.

Lees meer »
Franse minister erkent: “Aanvaller in Parijs is geestesziek. Hij had veel beter psychiatrisch behandeld moeten worden”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Franse minister erkent: “Aanvaller in Parijs is geestesziek. Hij had veel beter psychiatrisch behandeld moeten worden”

De man met jihadistische denkbeelden die zaterdag nabij de Eiffeltoren in Parijs mensen met een hamer en een mes heeft aangevallen, is geestesziek en had beter psychiatrisch behandeld moeten worden. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin zegt dat er duidelijk fouten zijn gemaakt bij het toezicht op de man. Niet bij de inlichtingendiensten, maar in de psychiatrische zorg.

Lees meer »
Kunstschaatser Kevin Van der Perren woont nu in Noord-Ierland: “Ik betaal 500 euro per maand om te mógen lesgeven”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Kunstschaatser Kevin Van der Perren woont nu in Noord-Ierland: “Ik betaal 500 euro per maand om te mógen lesgeven”

Hoe het die ‘Englishman in New York’ verging weten we al dankzij Sting. Maar wat te denken van… een Ninovieter in Noord-Ierland? Voormalig topkunstschaatser Kevin Van der Perren (41) woont al vier jaar in Coleraine, de geboorteplaats van zijn vrouw Jenna McCorkell (37). Begin februari verwacht het koppel een broertje of zusje voor zoon Ben (4), vertelt Kevin in ‘Primo’.

Lees meer »
Kunstatelier Mivalti in Tielt viert tiende verjaardag met overzichtstentoonstelling
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Kunstatelier Mivalti in Tielt viert tiende verjaardag met overzichtstentoonstelling

Ateljee44 bestaat tien jaar en dat jubileum wordt stevig in de verf gezet met een overzichtstentoonstelling met honderden werken van ruim 35 kunstenaars. De expo is nog tot en met begin januari te bewonderen in het voormalige bank-en verzekeringskantoor tegenover het politiegebouw in de Kortrijkstraat.
The post Kunstatelier Mivalti in Tielt viert tiende verjaardag met overzichtstentoonstelling appeared first on KW.be.

Lees meer »
Konekti Jeugdhulp bestaat vijf jaar en hielp al 1.800 gezinnen: “Zullen nog meer inzetten op zorg en samenleven”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Konekti Jeugdhulp bestaat vijf jaar en hielp al 1.800 gezinnen: “Zullen nog meer inzetten op zorg en samenleven”

Konekti Jeugdhulp gaat aan de slag met gezinnen waar er spanningen heersen. Op woensdag 29 november kwamen medewerkers van Konekti en geholpen gezinnen samen in De Warande in Kortrijk op een netwerkevenement om de afgelopen vijf jaar in de kijker te zetten. Met behulp van verbinders en eerstelijnspyschologen kon Konekti al meer dan 1.800 gezinnen helpen.
The post Konekti Jeugdhulp

Lees meer »