Krantenkoppen

Ze kwamen zelfs terug met jerrycans: bestuurders tanken urenlang spotgoedkoop door ‘systeemfout’

Tientallen mensen hebben maandagavond spotgoedkope benzine of diesel kunnen tanken in Blankenberge. Door een systeemfout bij DATS24 werd volgens een aantal klanten amper tien procent van het totaalbedrag aangerekend. 50 liter getankt? Dat was 5 liter betalen. Met lange rijen als gevolg.

Meer krantenkoppen in België

Goalgetter Isaak Davies haalt scoringsproblemen aan bij KV Kortrijk:“Als ploeg beter samenwerken”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Goalgetter Isaak Davies haalt scoringsproblemen aan bij KV Kortrijk:“Als ploeg beter samenwerken”

Welshmen Isaak Davies (21) beleeft een vruchtbaar seizoensbegin bij de Kerels, desondanks staat KV Kortrijk op de laatste plaats wat gescoorde goals betreft. Met tien goals moeten ze KV Mechelen laten voorgaan dat al dertien keer de weg naar de netten vond, toevallig de tegenstander van komend weekend.
The post Goalgetter Isaak Davies haalt scoringsproblemen aan bij KV Kortrijk:“Als ploeg

Lees meer »
“Atmosferische rivier kan lokaal zorgen voor 300 mm regen”: zuidoosten van Europa zet zich schrap voor wateroverlast
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Atmosferische rivier kan lokaal zorgen voor 300 mm regen”: zuidoosten van Europa zet zich schrap voor wateroverlast

Het noorden van Italië en de Balkan zetten zich schrap voor heel wat wateroverlast. Een zogenaamde ‘atmosferische rivier’ zal in de komende dagen zware regenval naar de regio aanvoeren. Lokaal kunnen er honderden liters aan neerslag vallen volgens sommige weermodellen. Men verwacht daarom ook dat er zich heel wat wateroverlast kan voordoen. De atmosferische rivier zal in de bergen dan

Lees meer »
Vlaanderen stopt adoptie van kinderen uit drie landen
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Vlaanderen stopt adoptie van kinderen uit drie landen

Voor heel wat kandidaat-adoptiegezinnen breken onzekere tijden aan nu het niet meer mogelijk zal zijn om kinderen te adopteren vanuit Gambia, Haïti en Marokko. Dat is het gevolg van een intensieve screening van alle herkomstlanden waar Vlaanderen mee samenwerkt in het kader van interlandelijke adoptie.

Lees meer »
Gaf Nederlandse versie te veel prijs? Verkoop van controversiële boek over Britse royals stopgezet door fout in vertaling
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Gaf Nederlandse versie te veel prijs? Verkoop van controversiële boek over Britse royals stopgezet door fout in vertaling

‘Endgame’, het controversiële boek van Omid Scobie over het Britse koningshuis, is in België en Nederland tijdelijk uit de handel genomen door een fout in de Nederlandse vertaling. Dat bevestigt Xander Uitgevers, dat het boek in ons land en bij onze noorderburen uitgeeft. In de internationale berichtgeving wordt nu gespeculeerd of de Nederlandse versie iets te veel prijsgaf.

Lees meer »
‘Biden niet naar klimaattop Dubai’
De Standaard
De Standaard

‘Biden niet naar klimaattop Dubai’

De Amerikaanse president Joe Biden is niet aanwezig bij de klimaattop die donderdag van start gaat in Dubai. Dat heeft een medewerker van het Witte Huis die anoniem wil blijven aan The New York Times laten weten.

Lees meer »
Gebrekkige getuigenverklaringen en procedurefouten: twee mannen na decennia in Amerikaanse cel vrijgesproken
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Gebrekkige getuigenverklaringen en procedurefouten: twee mannen na decennia in Amerikaanse cel vrijgesproken

Twee Amerikanen die al decennia vastzaten, zijn maandag vrijgesproken door rechtbanken in New York. Het gaat om Wayne Gardine (49), die meer dan achttien jaar vastzat voor een moord in 1994, en Jabar Walker (49), die werd veroordeeld voor de moord op twee mannen in 1995. Na herziening, aangevraagd door twee verschillende stichtingen, houden de veroordelingen juridisch niet stand. Zo

Lees meer »
Ruim 85 Joodse graven beschadigd in Charleroi
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Ruim 85 Joodse graven beschadigd in Charleroi

In het Israëlische deel van de begraafplaats van Marcinelle, een deelgemeente van Charleroi, zijn 89 graven beschadigd. Burgemeester Paul Magnette (PS) twijfelt er niet aan dat de beschadigingen gemotiveerd zijn door antisemitisme.

Lees meer »
Project ‘Family ProEf’ zorgt dat iedereen automatisch de geboortepremie krijgt
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Project ‘Family ProEf’ zorgt dat iedereen automatisch de geboortepremie krijgt

Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits kwam naar Wingene om het project voor de automatische uitbetaling van de geboortepremies officieel te bekrachtigen. Ouders ontvangen vanaf nu hun geboortepremie automatisch en hoeven zich geen zorgen te maken over de administratieve formaliteiten.
The post Project ‘Family ProEf’ zorgt dat iedereen automatisch de geboortepremie krijgt appeared first on KW.be.

Lees meer »