Krantenkoppen

Zedelgems gemeenteraadslid Arnold Naessens dag aan de slag bij de vuilniswagen

Gemeenteraadslid Arnold Naessens (CD&V) is even teruggekeerd uit pensioen. Samen met Patrick De Ceuninck en Sebastien Kaux trok hij een dagje mee op pad met de vuilniswagen. Dat deed Naessens naar aanleiding van de Week van het Afvalteam. “Mijn respect is alleen maar gegroeid.”

Voormalig schepen en huidig gemeenteraadslid Arnold Naessens is ook ondervoorzitter van de raad van bestuur van afvalintercommunale IVBO. “Ik ben al sinds 2006 lid van de raad van bestuur, maar het is de eerste keer dat ik meeging met de vuilniswagen. Het was een pittige dag zeker ook fysiek maar ik had geluk met mijn twee fantastische compagnons Patrick De Ceuninck en Sebastien Kaux. Zij leerden mij de kneepjes van het vak”, zegt Naessens.

De Week van het Afvalteam zet de schijnwerpers op vuilnisophalers en parkwachters in containerparken. “Het was een zeer leerrijke ervaring. Mijn respect voor de job is alleen maar gegroeid. Ik heb bij momenten ogen getrokken: waarmee deze mensen geconfronteerd worden in het verkeer is heel opmerkelijk. Sommige ongeduldige chauffeurs zijn een gevaar op de weg. Ze creëren levensgevaarlijke situaties voor de vuilnisophalers. Het is echt constant goed naar links en naar rechts kijken voor vuilnisophalers, heb ik zelf ondervonden.”

Glas uit den boze

Het gemeenteraadslid stond mee achteraan op de vuilniswagen. “Het was constant op en af springen om vuilniszakken in te laden, wat fysiek zeker niet te onderschatten is. Ook omdat sommige mensen zich helaas niet houden aan het toegelaten gewicht van dertien kilogram. Er zaten zakken bij van wel twintig kilo. Loodzwaar voor de vuilnisophalers. Ook zijn er nog altijd mensen die glas in hun vuilniszak droppen. Een van mijn collega’s heeft hierdoor zelfs littekens op zijn kuitbeen. Mensen moeten daar toch eens bij stilstaan.”

Anderzijds zijn er ook heel wat mensen die wel waardering tonen, weet Arnold Naessens. “Ze staan klaar met een potje koffie, een koekje of een stuk fruit. Of ze zeggen goedendag, iets wat niets kost maar niet onbelangrijk is. Mijn respect en waardering voor vuilnisophalers is alleszins nog gegroeid na deze ervaring. Deze mensen doen een zware job en moeten er dikwijls op uit in weer en wind. Mijn collega’s waren trouwens allebei echte dierenvrienden. Ze hadden hondensnoepjes bij. Sommige honden kwamen al op wacht staan, toen ze ons zagen aankomen.” (BC)

The post Zedelgems gemeenteraadslid Arnold Naessens dag aan de slag bij de vuilniswagen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Bewoners onteigenen voor een golfterrein, kan dat zomaar?
VRT NWS
VRT NWS

Bewoners onteigenen voor een golfterrein, kan dat zomaar?

Kan je de grond van een bewoner onteigenen om een golfhotel te bouwen? Voor de bouw van een golfcomplex in Knokke-Heist werd geprobeerd om de grond van boer Ronny Van Belleghem te onteigenen. Dat bracht de reportage van "Pano" over mogelijke belangenvermenging van bouwpromotoren en de lokale politiek in Knokke-Heist aan het licht. "Onteigeningen kunnen en gebeuren ook, maar nooit

Lees meer »
Hoe winnen we de race om het klimaat te redden? En kan dat wel nog?
De Standaard
De Standaard

Hoe winnen we de race om het klimaat te redden? En kan dat wel nog?

Dit is het decennium van de waarheid. Dat wordt vaker gezegd. Maar als het over de escalerende klimaatcrisis gaat, kunnen we er niet omheen. De mensheid zit verwikkeld in een dubbele race. We maken reuzesprongen in de uitrol van schone energie. Tegelijk wordt de klimaatverstoring voelbaar. Nergens valt nog te ontsnappen aan de gevolgen van een opwarmend klimaat.

Lees meer »
CVO Miras lanceert ludieke promotie met knipoog naar recente uitspraak van Theo Francken: “Time for a cursus English é”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

CVO Miras lanceert ludieke promotie met knipoog naar recente uitspraak van Theo Francken: “Time for a cursus English é”

Miras, het centrum voor volwassenenonderwijs in West-Vlaanderen deelde een ludieke foto van Theo Francken (N-VA) als promotie voor hun cursus ‘Professioneel en bedrijfsgericht Engels’. Theo Francken deed het afgelopen weekend op de Israëlische televisie, waarbij hij de uitspraak deed “It’s like the drup in the emmer who is totally full” in een gebrekkig Engels.
The post CVO Miras lanceert ludieke

Lees meer »
Tesla van 120.000 euro staat al vier jaar stil in garage van politiezone Zaventem
VRT NWS
VRT NWS

Tesla van 120.000 euro staat al vier jaar stil in garage van politiezone Zaventem

Een nieuwe Tesla van de politie van Zaventem staat al vier jaar noodgedwongen in de garage, omdat een belangrijk document ontbreekt. De auto van 120.000 euro staat namelijk in Nederland ingeschreven bij een leasingbedrijf. Daardoor kan geen inschrijvingsbewijs afgeleverd worden voor ons land. De gemeente Zaventem probeert al een tijdje via de rechtbank haar gelijk te halen. Maar dat is

Lees meer »
Kuurne krijgt geldautomaat in gemeentehuis
VRT NWS
VRT NWS

Kuurne krijgt geldautomaat in gemeentehuis

In de inkom en aan de gevel van het gemeentehuis in Kuurne komt er binnenkort een geldautomaat. De gemeente wil zo vooral tegemoet komen aan de oudere inwoners. Die betalen liever niet digitaal, maar moeten steeds verder lopen om geld of te halen omdat minder en minder banken een geldautomaat hebben.

Lees meer »
Walter Grootaers geeft update over gezondheid en De Kreuners: “Ik hoop in 2024 of 2025 onze concerten te hervatten”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Walter Grootaers geeft update over gezondheid en De Kreuners: “Ik hoop in 2024 of 2025 onze concerten te hervatten”

Walter Grootaers (68) deelt op ‘Radio 2′ mee dat het intussen beter met hem gaat. In september heeft de zanger bekendgemaakt dat hij leverkanker heeft. Daardoor drukte ‘De Kreuners’ de pauzeknop in en laste ze hun geplande concert af. Gelukkig meldt hij dus nu dat het de goede kant op gaat: “De operatie is succesvol verlopen, en momenteel onderga ik

Lees meer »
Zo ver gaat de ‘golfoorlog’ van Paul Gheysens in Knokke: “Hij keek veelzeggend naar mijn kinderen en zei: ik weet hoe ik jullie kan hebben”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Zo ver gaat de ‘golfoorlog’ van Paul Gheysens in Knokke: “Hij keek veelzeggend naar mijn kinderen en zei: ik weet hoe ik jullie kan hebben”

Melissa Rocher vertelt in het reportagemagazine ‘Pano’ hoe ze, met haar zoontjes op de achterbank, werd geconfronteerd met een briesende Paul Gheysens – vastgoedmagnaat en sterke man van Antwerp FC. “Ik weet hoe ik jullie kan hebben”, riep Gheysens me toe. “En dat terwijl hij veelzeggend naar de kinderen op de achterbank keek.” Gheysens, die met Melissa en haar man

Lees meer »
DE INSIDER. De oliemagnaat die “het klimaat wil redden”: hoe geloofwaardig is de voorzitter van de klimaattop?
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

DE INSIDER. De oliemagnaat die “het klimaat wil redden”: hoe geloofwaardig is de voorzitter van de klimaattop?

“Een poppenkast”, noemt Vlaams minister Zuhal Demir de klimaattop in Dubai, die donderdag start. Maar Belgisch onderhandelaar Peter Wittoeck is het daar helemaal niet mee eens. Ondanks alle kritiek op Dubai en voorzitter sultan al-Jaber (een oliemagnaat, nota bene) heeft hij hoop. “De man heeft een dubbele pet. Maar er zijn redenen om aan te nemen dat hij dit niet

Lees meer »