Krantenkoppen

‘Zicht op zee’ voor bewoners van wzc Zilvervogel in Reninge: “Mooi om naar te kijken”

Wateroverlast teistert al ruim twee weken de Westhoek. Heel wat woningen zijn door het water geïsoleerd. Woonzorgcentrum Zilvervogel in Reninge bleef gelukkig gespaard van de waterellende. Vanop de bovenste verdieping van de zorginstelling hebben de bewoners een prachtig zicht op de ondergelopen IJzerbroeken. “Het is mooi om naar de kijken.”, zegt Marie-Louise Vanmassenhove (84).

De gemeenschappelijk ruimte Hofland en enkele kamers op de bovenste verdieping van woonzorgcentrum Zilvervogel in Reninge bieden een prachtig zicht op de ondergelopen IJzerbroeken. Je kan bijna spreken van zicht op zee. De bewoners zitten er hoog en droog, in tegenstelling tot sommige mensen uit de buurt die letterlijk met hun voeten in het water staan. “Ik vind het erg voor hen”, zegt Marie-Louise Vanmassenhove, die sinds enkele maanden in het woonzorgcentrum verblijft. “Die mensen zitten in de miserie.”

“Prachtig zicht”

Marie-Louise groeide op aan de Fintele in Pollinkhove aan de oevers van de IJzer waar het waterpeil de afgelopen week alle records verpulverde. Ze is dus goed vertrouwd met het water en de grillen van Moeder Natuur. “In mijn jeugd zag ik de IJzerbroeken regelmatig blank staan”, zegt ze. “Maar zo hoog als nu heb ik het nog nooit geweten. Het is een prachtig zicht. Ik mag dat misschien niet zeggen, maar het is wel zo. Ik kijk er veel naar. Zie je die twee eendjes op het water? Toch mooi hé!”

Schrik dat het water ook het woonzorgcentrum zou binnenstromen, had Marie-Louise niet. “Bang ben ik nooit geweest”, zegt ze kordaat. “Er waren wel bewoners die dachten van: oei, gaat het water hier ook binnenkomen? Maar dan had het water toch nog wat meer moeten stijgen.”

The post ‘Zicht op zee’ voor bewoners van wzc Zilvervogel in Reninge: “Mooi om naar te kijken” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Gebrekkige getuigenverklaringen en procedurefouten: twee mannen na decennia in Amerikaanse cel vrijgesproken
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Gebrekkige getuigenverklaringen en procedurefouten: twee mannen na decennia in Amerikaanse cel vrijgesproken

Twee Amerikanen die al decennia vastzaten, zijn maandag vrijgesproken door rechtbanken in New York. Het gaat om Wayne Gardine (49), die meer dan achttien jaar vastzat voor een moord in 1994, en Jabar Walker (49), die werd veroordeeld voor de moord op twee mannen in 1995. Na herziening, aangevraagd door twee verschillende stichtingen, houden de veroordelingen juridisch niet stand. Zo

Lees meer »
Filip Vanhee al 32 jaar de patron in café Djings: “Mijn roeping kreeg ik als barman in het leger”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Filip Vanhee al 32 jaar de patron in café Djings: “Mijn roeping kreeg ik als barman in het leger”

Café Djings langs de Beversesteenweg wordt al 32 jaar gerund door Filip Vanhee (55). Zijn echtgenote Sabine Devlies (53), zelf dochter uit een Izegems café, runt aan de overkant de gelijknamige frituur. “Het café heeft hier jaren gedraaid op het werkvolk van VDL, in de volksmond Jonckheeres.”
The post Filip Vanhee al 32 jaar de patron in café Djings: “Mijn

Lees meer »
KIJK – Frederik (41) vliegt over overstroming die zijn vader trof: “Zo leren we bij voor de toekomst”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

KIJK – Frederik (41) vliegt over overstroming die zijn vader trof: “Zo leren we bij voor de toekomst”

Met zijn botten trotseerde Frederik Vandamme bijna dagelijks de overstroming in het huis van zijn vader Gabriel bij Noordschote. Om eens een overzicht te krijgen van al dat water, vloog hij met de paramotor boven de getroffen regio. “Het was de moeite.”
The post KIJK – Frederik (41) vliegt over overstroming die zijn vader trof: “Zo leren we bij voor

Lees meer »
Al 120 doden na overstromingen in Kenia
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Al 120 doden na overstromingen in Kenia

De overstromingen die al wekenlang aanhouden in verschillende regio’s van Kenia, hebben al aan minstens 120 mensen het leven gekost. Dat heeft de minister van Binnenlandse Zaken van het Oost-Afrikaanse land, Raymond Omollo, dinsdag gezegd.

Lees meer »
“Is iémand verbaasd?”: beelden van Messi die uitvliegt gaan viraal, Rodrygo in nasleep slachtoffer van racisme
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Is iémand verbaasd?”: beelden van Messi die uitvliegt gaan viraal, Rodrygo in nasleep slachtoffer van racisme

De potjes kookten deze week stevig over voor en tijdens het duel tussen Brazilië en Argentinië. Het kwam onder meer tot een aanvaring tussen Lionel Messi (36) en Rodrygo (22) – beelden van het akkefietje worden gretig gedeeld. Terwijl de vader van de Braziliaan scherp is voor Messi, veroordeelt de speler van Real Madrid zelf de vele racistische opmerkingen die

Lees meer »
Khaled verloor kleinkinderen (3 en 5) bij luchtaanval op Gaza: “Ik hoopte dat ze sliepen, maar ze werden niet meer wakker”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Khaled verloor kleinkinderen (3 en 5) bij luchtaanval op Gaza: “Ik hoopte dat ze sliepen, maar ze werden niet meer wakker”

Sinds het begin van het conflict tussen Israël en terreurgroep Hamas zijn aan Palestijnse kant al 14.800 doden gevallen, onder wie maar liefst 6.000 kinderen. Ook de 5-jarige Tarek en zijn 3-jarige zusje Reem kwamen vorige week om het leven bij een Israëlische luchtaanval op Gaza. “Ze werden vermoord toen ze aan het slapen waren”, getuigt hun grootvader Khaled Nabhan.

Lees meer »
“Dat beest heeft ons al duizenden euro gekost”: gezin ten einde raad door marter die hen al weken terroriseert
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

“Dat beest heeft ons al duizenden euro gekost”: gezin ten einde raad door marter die hen al weken terroriseert

Al weken gaat een gezin uit Schelle gebukt onder een ondraaglijk lawaai, geurhinder en schade door een steenmarter die zich in hun woning heeft verschanst. Vorig jaar was dat ook al het geval. “Tal van aanpassingen, een vangkooi, ultrasoon geluid, doeken met amoniak,… alles hebben we al geprobeerd, maar dat beest blijft ons terroriseren. Het heeft ons al duizenden euro’s

Lees meer »