Krantenkoppen

Zweden wil strengere aanpak tegen “oneerlijke” migranten

De Zweedse regering heeft aangekondigd dat het strenger zal optreden tegen “oneerlijke” migranten. Zo dreigt uitzetting voor nieuwkomers die “de Zweedse democratische waarden” bedreigen. Dat heeft Maria Malmer Stenergard, minister van Migratie, dinsdag bekend gemaakt tijdens een persconferentie.

Meer krantenkoppen in België

Jeugdwerkers dagen Kortrijk uit voor de warmste Kwist’et Quiz in Depart op zaterdag 9 december
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Jeugdwerkers dagen Kortrijk uit voor de warmste Kwist’et Quiz in Depart op zaterdag 9 december

De drie gedreven jeugdwerkers Jonas Vanwynsberghe, Hannah Duthoo en Jens Dejonckheere bundelen hun krachten om een quizavond vol kennis, warmte en amusement te creëren. “We verwelkomen iedereen van jong tot oud op de onvergetelijke Kwist’et Quiz in Depart. Het wordt een mix van muziek, alwetende vragen en breinbrekende uitdagingen.” Dit allemaal ten voordele van De Warmste Week.
The post Jeugdwerkers

Lees meer »
Nieuwe aardbeving met kracht van 6,6 schrikt Filipijnen opnieuw op
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Nieuwe aardbeving met kracht van 6,6 schrikt Filipijnen opnieuw op

Een nieuwe aardbeving met een kracht van 6,6 heeft het zuiden van de Filipijnen zondag opnieuw opgeschrikt. Dat meldt het United States Geological Survey. De beving werd om 18.36 uur lokale tijd (11.36 uur Belgische tijd) gemeten ten noordoosten van Bislig, op Mindanao. Zaterdag vond op dat eiland ook al een zware aardbeving plaats.

Lees meer »
Champions League blijft tot 2027 gratis te zien bij VTM, VRT is alles kwijt
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Champions League blijft tot 2027 gratis te zien bij VTM, VRT is alles kwijt

De Champions League zal tot 2027 te zien zijn op VTM. De zender breidt zijn aanbod vanaf 2024 zelfs uit naar live wedstrijden op dinsdag, woensdag én donderdag. België blijft zo één van de weinige landen waar de grootste voetbalcompetitie op het open net te zien is. Ook telecomoperatoren Proximus en Telenet haalden de rechten binnen, al zullen de matchen

Lees meer »
Meisje (11) moet blazen nadat ze wordt aangereden op weg naar school: “Ook spoedarts had dit nog nooit meegemaakt”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Meisje (11) moet blazen nadat ze wordt aangereden op weg naar school: “Ook spoedarts had dit nog nooit meegemaakt”

Een 11-jarig meisje dat na een ongeval met haar fiets in Gentbrugge overgebracht werd naar het UZ Gent, moest op de spoedafdeling van de politie een alcohol- en drugstest ondergaan. “Wie heeft in godsnaam die wet opgesteld dat een 11-jarige op weg naar school weleens onder invloed zou kunnen zijn”, vraagt haar verbouwereerde vader zich af. We vroegen de Gentse

Lees meer »
Grote zonnestorm op komst: vannacht kans op noorderlicht boven België
VRT NWS
VRT NWS

Grote zonnestorm op komst: vannacht kans op noorderlicht boven België

Er is een grote zonnestorm op komst. De kans bestaat dat we daardoor vannacht, maar eventueel ook morgennacht noorderlicht kunnen zien in België. Al lijkt het er voorlopig op dat de wolken de pret zullen bederven. “We verwachten in elk geval storingen voor navigatie- en communicatiesystemen”, zegt ruimteweervrouw Petra Vanlommel.

Lees meer »
Bastien (14): “Met de dieren bezig zijn, is echte kermis”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Bastien (14): “Met de dieren bezig zijn, is echte kermis”

Pas 14 jaar, maar toch weet Bastien Monbaliu al heel veel over het boerenleven. Hij heeft vooral een grote interesse in koeien en is in zijn sas op het landbouwbedrijf van een van zijn opa’s. “De interesse voor dieren zit in mijn genen. Ik ben tussen de koeien opgegroeid en werk dus graag buiten en met mijn handen.”
The post

Lees meer »