Krantenkoppen

3.500 euro aan cadeaubonnen voor Koop Lokaal-actie

Wie tijdens de eindejaaractie Koop Lokaal-aankopen deed in Bredene bij de 29 deelnemende handelaars maakte kans op cadeaubonnen.

“Dit jaar vielen maar liefst 115 bonnen te winnen”, aldus schepen van Lokale Economie Alain Lynneel. Het gemeentebestuur wil met de actie lokaal kopen aanmoedigen. “Voor het tweede jaar op rij werden de voorbije weken duizenden invulformulieren verzameld. We mogen dan ook spreken van een mooi succes”, aldus schepen Lynneel.

De prijzenpot was goed gevuld: 115 cadeaubonnen voor een bedrag van net geen 3.500 euro. “Deze bonnen werden deels geschonken door de handelaars en voor eenzelfde bedrag aangekocht door het gemeentebestuur. De prijstrekking vond plaats onder het goedkeurend oog van heel wat deelnemende ondernemers”, besluit de schepen.

Een overzicht van de winnaars is terug te vinden op de gemeentelijke website en via de Facebookpagina. De winnaars worden daarnaast ook persoonlijk gecontacteerd. (MM)

The post 3.500 euro aan cadeaubonnen voor Koop Lokaal-actie is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Striptease doet temperatuur stijgen in ‘Familie’: “Wij moeten mee met onze tijd en gedurfder en stouter worden”

Vrijdag steeg de temperatuur in ‘Familie’ nog iets meer dan anders. Geen hitsige vrijscène deze keer, maar wel een striptease. Jelle, Mathias, Zjef en Brahim gingen samen uit de kleren. Een lastige verhaallijn in #MeToo-tijden? En zorgde die opname voor ongemakkelijke momenten op de set? Er lijkt in elk geval alsmaar meer bloot in ‘Familie’ op te duiken. “Ja, we

Lees meer »

ANALYSE. Carl Devos over de schijnbare opening van De Wever richting Vlaams Belang: “Zijn strategie straalt wanhoop uit en dan begint hij te dreigen”

Zet Bart De Wever de deur open voor een regeringsdeelname van Vlaams Belang? De N-VA-voorzitter laat duidelijk verstaan dat hij niet in de Vlaamse regering zal stappen zonder een Vlaamse meerderheid op federaal niveau. Wat zit daar achter? Politicoloog Carl Devos (UGent) fileert de beweegredenen van De Wever. “Die strategie straalt wanhoop uit.”

Lees meer »

Nieuwe fusie in het Harelbeekse voetbal: “Wij hebben een voorbeeldfunctie en we zullen dat waarmaken”

Er komt één grote voetbalclub in Harelbeke, voor zowel jongens als meisjes/vrouwen en mannen. RC Harelbeke en SW Ladies Harelbeke hebben een akkoord om als één club, onder dezelfde paars-witte vlag en onder dezelfde naam ‘RC Harelbeke’, verder door het voetballeven te gaan. “Ontzettend blij met deze fusie”, reageert voorzitter Nico Daenens.
The post Nieuwe fusie in het Harelbeekse voetbal:

Lees meer »

Duitse politie laat tweede verdachte vrij na arrestatie van voormalige RAF-terroriste

In Duitsland is de tweede verdachte die dinsdag werd opgepakt nadat ook de voormalige RAF-terroriste Daniela Klette (65) in Berlijn werd gearresteerd, vrijgelaten. Dat heeft de politie woensdag gemeld. De man werd er aanvankelijk van verdacht een voortvluchtig lid van de Duitse Rote Armee Fraktion (RAF) te zijn, maar hij bleek niet een van de gezochte personen, luidde het in

Lees meer »

Blik in het hoofd van een koppige en eigenzinnige Catalaan: waarom Ferran Jutglà ook bij Club telkens weer terugvecht

Vallen en opstaan, het is ‘the story of his life’. Zondag wil Ferran Jutglà (25) voorgoed uit de schaduw van de geschorste Igor Thiago treden. Een blik in het hoofd van de koppige en eigenzinnige Catalaan, die niet van plan is deze kans bij Club Brugge te laten schieten. “Ferran wil niet proberen Thiago eruit te spelen, hij wil gewoon

Lees meer »

Mogelijk staakt-het-vuren in Gaza tegen volgende maandag volgens Biden, Hamas noemt het allemaal wat “voorbarig”

De Amerikaanse president Joe Biden is hoopvol dat er maandag een staakt-het-vuren kan ingaan in Gaza. Er zou een voorstel zijn voor een pauze van alle militaire operaties van 40 ,dagen en een uitwisseling van gegijzelden en gevangenen. Dat meldt Reuters. Maar Hamas zegt zelf nog geen voorstel te hebben ontvangen en noemt het allemaal wat “voorbarig”.

Lees meer »

‘Familie’-acteur Jo Hens verloor in sneltempo 8 kilo voor rol in ‘Tot altijd’: zo heeft hij het klaargespeeld

Naast ‘Familie’ duikt acteur Jo Hens steeds vaker op in het theater. Eind vorig jaar in ‘Mannen met hakken’ en nu speelt hij ook de hoofdrol in ‘Tot altijd’. Daarin wordt het verhaal verteld van MS-patiënt Mario Verstraete die strijdt voor het legaliseren van euthanasie, naar een waargebeurd verhaal. Met behulp van een voedingsdeskundige is Jo op korte tijd moeten

Lees meer »

Illegale goksite Stake krijgt boete van 200.000 euro en zal in GP Formule 1 van Spa-Francorchamps met andere sponsor rijden

Stake, dat in 2021 door de Kansspelcommissie op de lijst met illegale goksites werd geplaatst, zal deze zomer toch niet te zien zijn als sponsor in de GP Formule 1 in Spa-Francorchamps. Woensdag werden daar in de Kamer vragen over gesteld gezien de verstrengde wetgeving rond gokreclame in ons land. Het team zal met een andere (gok)sponsor rijden.

Lees meer »

Staking bij deel van cabinepersoneel Brussels Airlines vanaf morgen, impact op vluchten nog onduidelijk

De christelijke vakbond bij Brussels Airlines zet door met de geplande staking bij het cabinepersoneel vanaf morgen. Een overleg vandaag leidde niet tot een oplossing. De socialistische en de liberale vakbond, de twee grootste bonden, wachten een nieuwe vergadering morgenochtend af om te beslissen. Wellicht zullen een aantal vluchten geschrapt moeten worden, maar het is nog niet duidelijk hoe groot

Lees meer »

Bedrijf riskeert fikse boete na fatale val Geert (53): “’s Ochtends zond hij een bericht naar zijn jarige petekind, ’s middags was hij dood”

Drie jaar nadat arbeider Geert Ramboer (53) uit Diksmuide om het leven kwam bij een tragisch arbeidsongeval nabij het sluizencomplex in Ooigem is zijn werkgever voor de Brugse strafrechtbank verschenen. Het arbeidsauditoraat eist een geldboete van 24.000 euro, maar het bedrijf legt de schuld volledig bij het slachtoffer. “Dit maakt het leed alleen maar zwaarder”, zucht zus Els.
The post

Lees meer »

Diksmuide krijgt OverKop-huis

Een OverKop-huis is een veilige plaats waar jongeren aan activiteiten kunnen deelnemen, een luisterend oor vinden en een beroep kunnen doen op professionele hulp wanneer ze zich niet zo goed voelen, ook voor een goed gesprek weg van alle taboes, stigmatisering of labels. Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits maakte bekend dat Diksmuide één van de 23 Vlaamse en Brusselse

Lees meer »